/_images_upload/_tn_c8dc4b7ea4f4924e.jpg
Op zoek naar een nieuwe baan
/_images_upload/_tn_044b80d381eed9d8.jpg
Op zoek naar een nieuwe baan
/_images_upload/_tn_9fcb9a329d5a31b3.jpg
Op zoek naar een nieuwe baan
Snel zoeken

Wat doet een procesoperator?

De procesoperator is de mens achter de machine!
Operators controleren de stappen in het proces van de procestechniek en zorgen samen voor een goed eindproduct.
Je hebt verschillende taken: je controleert de voortgang van het productieproces van de fabriek waar je werkt en je grijpt in als dat nodig is. Ook voer je controles uit op de installatie zelf. Klein onderhoud voer je zelf uit en groter werk wordt door de onderhoudsafdeling gedaan. Als de fabriek gestart of gestopt moet worden doe jij dat. Procesoperator is een baan waarin je inzicht moet hebben in techniek, maar ook chemie en vooral ook veiligheid, want een chemische fabriek besturen en bedrijven is een grote verantwoordelijk voor jou, je collega's en iedereen die rond de fabriek woont en werkt.

Werktijden

De procesoperator werkt vaak in een volcontinudienst (twee- of meerploegendienst). Dat betekent dat je ook regelmatig 's avonds en in het weekend je handen uit de mouwen moet steken. Maar daardoor heb je wel weer vrij op andere dagen en je hebt meer vakantie. En... je verdient beter als je 's avonds, in het weekend of op feestdagen werkt!

Wat kun je daarna worden?

Het beroep procesoperator kun je op verschillende niveaus uitvoeren, afhankelijk van de opleiding die je gevolgd hebt. Hoe hoger het niveau, des te meer taken en verantwoordelijkheden je hebt. Als je veel ervaring hebt of een extra opleiding volgt, kun je ook hoofdoperator of ploegleider worden. Dan ben je de baas over een groepje collega's.