Verhaal

Dat zie je niet vaak, een vrouw in de Procestechniek!

In 2015 kwam Bianca voor het eerst in contact met Procestechniek. Ze verhuisde vanuit het Westen naar Twente – of zoals het ze het zelf noemt “ik emigreerde naar Hengelo” om daar haar leven verder op te bouwen.

Na 16 jaar ervaring te hebben opgedaan in het productiewerk bij Verkade in de ploegen, ging ze hier wederom op zoek naar productiewerk. Zo kwam ze bij Procestechniek.nl terecht. Bij Verkade had ze verschillende lijnen gedraaid, waaronder ook de uitsteek, wat echt een mannengedeelte is. Dat beviel Bianca uitstekend: “Heerlijk! Ik werk liever met mannen dan met vrouwen hoor! Ik ben echt een productievrouwtje, dus bij Procestechniek was ik helemaal op de juiste plek”.

Bianca Jansen bij Pentair

Ze had de juiste opleiding en verschillende cursussen gevolgd en natuurlijk de nodige ervaring opgedaan bij Verkade. Voor Procestechniek.nl was het dan ook niet moeilijk om Bianca snel aan een geschikte baan te helpen bij de Zuivelhoeve.

Tot 2019 had ze het erg naar haar zin bij de Zuivelhoeve, maar besloot toch te kiezen voor een hele andere richting, ze wilde graag de zorg in. Een groot nadeel was echter dat ze naast de opleiding voor maximaal 24 uur aan het werk kon, daarin kon ze geen voldoening vinden. Reden voor Bianca om opnieuw contact te zoeken met Procestechniek. Zo kwam ze al snel terecht bij Eternit. Daar had ze het erg naar haar zin, wederom als enige vrouw. Helaas kwam na een jaar corona en moest Bianca op zoek naar een andere werkgever.

In de dagdienst bij Pentair

Heel Nederland lag op z’n gat, toch kwam ze via-via bij Eurol in Nijverdal terecht. Daar zat ze prima op haar plek, totdat Ronald van Procestechniek haar belde met de vraag of ze nog op zoek was. In principe had ze het naar de zin bij Eurol, maar een gesprek was natuurlijk altijd mogelijk. Het voordeel was dat ze vanuit een baan kon solliciteren en zo de mogelijkheid had een paar wensen op tafel te leggen, waaronder het draaien van dagdiensten, niet te ver weg van huis en niet in salaris achteruit gaan. Ondanks de coronaperiode zag Procestechniek wel mogelijkheden. Zo kwam ze bij Pentair X Flow terecht. Daar moest ze in het begin wel even wennen, het gaat hier om een ander soort productie. Bij Pentair draait het meer om handwerk, dus als je veel met machines hebt gewerkt, is dat wel even wennen.

Inmiddels begint ze haar draai wel te vinden. En in de dagdienst, nadat ze in het verleden al in 2-ploegen, 3-ploegen en 5-ploegen heeft gewerkt. Wel zo fijn als vrouw van middelbare leeftijd, zoals ze het zelf omschrijft. “De regelmaat, lekker thuis in de avond, op normale tijden kunnen sporten, het heeft ook wel z’n voordelen”.

Een vrouw in de Procestechniek

Op de vraag hoe het is om als een van de weinige vrouwen in de Procestechniek te werken, antwoordt Bianca: “Ik denk dat over het algemeen meer mannen dan vrouwen in deze sector zitten, omdat het meestal toch wel wat zwaarder werk is en er veel ploegendiensten zijn. Als vrouw zijnde moet je dus wel je mannetje staan en zeker niet over je heen laten lopen. Maar persoonlijk vind ik mannen wel prettiger om mee te werken. Die voelen zich niet zo gauw persoonlijk aangevallen als er wat over hun werk wordt gezegd.”

Erg te spreken over Procestechniek

Bianca: “Als ik hoor dat mensen op zoek zijn naar werk, zeg ik altijd: “Ga eens bij Procestechniek.nl kijken. Zij kunnen je zeker helpen.” “Ze zijn goed voor je, ik ben echt blij met ze. Ze staan je altijd bij, je kan ze alles vragen.” Jaren geleden is ze eens via een ander uitzendbureau aan het werk geweest, maar daar was het contact veel minder persoonlijk. “Bij Procestechniek doen ze moeite voor je, ze denken echt met je mee!”