Case

Indupak is klaar voor de toekomst met leerlingen van Procestechniek.nl

Indupak en Procestechniek.nl werken zo’n 10 jaar samen, waarbij Procestechniek.nl niet alleen succesvol vele nieuwe medewerkers heeft geworven, maar ook heeft bijgedragen aan het verhogen van het kennisniveau van de medewerkers.

“Procestechniek is onze sparringspartner voor het werven van nieuwe kandidaten. Ze hebben aan een half woord voldoende en komen snel met creatieve oplossingen. Zelfs de moeilijkst te vervullen, meest technische vacatures vullen zij voor ons in. En de manier waarop Procestechniek.nl leerlingen voor ons werft maakt dat Procestechniek.nl een belangrijke bijdrage levert aan de toekomstbestendigheid van Indupak”
Maureen Borneman – Indupak

Inzet van leerlingen

Bijzonder aan de samenwerking tussen Indupak en Procestechniek.nl is de inzet van leerlingen.

Indupak wil graag dat haar medewerkers minimaal mbo niveau 3 behaald hebben, of in het bezit zijn van een Vapro-B opleiding. De machines bij Indupak worden door de jaren heen steeds complexer. Waardoor het stellen van een minimaal opleidingsniveau van medewerkers bijdraagt aan de kwaliteit van het werk en bovendien benodigd is vanuit de ISO-normen.

Daarom werft Procestechniek.nl nieuwe leerlingen voor Indupak. Procestechniek werft hierbij op basis van competenties en motivatie om als leerling aan de slag te gaan. Nieuwe leerlingen worden door Procestechniek eerst getoetst op geschiktheid om afbreukrisico te voorkomen. De leerlingen zijn overigens niet alleen jonge mensen, maar ook operators die wel ervaring hebben maar niet over de gevraagde diploma’s beschikken. 

Geplaatste leerlingen draaien gelijk mee in de operatie. Ze worden gedetacheerd vanuit Procestechniek.nl totdat het leertraject van start gaat. Dit duurt tussen een half jaar en 1,5 jaar. Deze aanloopfase heeft te maken met de interne capaciteit om de leerlingen goed te begeleiden tijdens hun opleiding. Gemiddeld zijn er zo’n 10 leerlingen van Procestechniek.nl aan de slag bij Indupak. Daardoor heeft Indupak een constante aanwas van gekwalificeerde mensen.

Indupak is een bedrijf in verpakkingsindustrie dat gespecialiseerd is in exportverpakkingen. Indupakt produceert de verpakkingen, zorgt ervoor dat de  goederen verpakt worden voor export en regelt de export. Bij Indupak worden de verpakkingen zelf gemaakt in de fabriekshal.

Procestechniek.nl kent Indupak, en de vraagstellingen van uit de procestechniek goed. Bovendien weet Procestechniek.nl precies welke mensen passen in de organisatie van Indupak. Tussen Indupak en Procestechniek is een samenwerkingsverband ontstaan waarbij Procestechniek.nl sparringpartner is voor wervingsvraagstukken.

Procestechniek.nl helpt Indupak met het oplossen van de volgende wervingsvraagstukken:

  • Het werven van medewerkers voor moeilijk invulbare en zeer technische vacatures
  • Het verhogen van het kennisniveau van medewerkers door de inzet van leerlingen
  • Het oplossen van de ontstane personeelsbehoefte door vergrijzing en groei van het bedrijf

Ook op zoek naar oplossingen voor uw wervingsuitdagingen?

Procestechniek denkt in oplossingen en helpt u graag!