Egga B.V

Factsheet

Kernactiviteiten:
Egga Food in Ospel is een van de grootste eierverwerkende bedrijven in Europa en een van de modernste ter wereld. Jaarlijks worden er door ongeveer 100 medewerkers meerdere honderden miljoenen eieren gekookt, geverfd, gepeld en verpakt. Dat zijn meerdere miljoenen biologische, scharrel- en vrije-uitloopeieren per week. Deze eieren komen van gecertificeerde pluimveebedrijven uit heel Europa en vinden hun weg naar eierverwerkende industrie, groothandel, supermarkten, foodservicebedrijven en cateraars in Europa, Afrika en het Midden Oosten. Een ultramodern machinepark zorgt ervoor dat alle handelingen machinaal plaatsvinden. En dat onder de allerstrengste hygiƫnerichtlijnen.

Informatie

Organisatie en activiteiten:
In het jaar 1977 werd Pluimveebedrijf W. van Gemert opgericht door Wiel en Gemmie van Gemert te Ospel. Het pakstation is in 1983 gebouwd en opgezet. Op het eierpakstation wordt gewerkt met een ultra moderne Omnia sorteermachine voorzien van alle technische snufjes die er te bedenken zijn om de gesorteerde eieren nog beter, mooier, veiliger te krijgen dan voorheen mogelijk was.

In 1996 is Eierververij Ospel (EIVO) opgericht in samenwerking met de gebroeders Sieben. EIVO is de grootste professionele eierververij van Nederland. Over een lengte van ruim honderd meter staan vier machines die in een razend tempo eieren koken, verven, drogen en verpakken. Na het sorteren, koken en kleuren is in 2006 Boiled Eggs Ospel (BEO) opgericht. Doormiddel van machines worden hier eieren gekookt en gepeld voor groothandels, cateraars, food-service bedrijven, salade- en sandwichproducenten.

Op dit moment heeft Egga Food b.v. ongeveer 100 mensen in dienst die ervoor zorgen dat wij tevreden klanten hebben in meer dan 20 verschillende landen. Maar hier blijft het niet bij, dagelijks zijn wij bezig met het verbeteren en vernieuwen van onze producten, machines en services.
Missie:
Wij geloven in de kracht van onze bevlogen en nauw betrokken vakmensen met als doel om een erkende speler in Nederland en aangrenzende landen te zijn met name in gekookt gepelde en gekookt geverfde eieren alsook in het verpakken van verse eieren. Wij zien in de toekomst een blijvend belangrijke en tevens groeiende positie in het gekookte ei als betaalbaar eiwitrijk product als een van de meest efficiƫnte eiwitbronnen binnen de veehouderij.
Visie:
De Egga Food Groep onderhoudt langdurige relaties met afnemers, pluimveehouders, leveranciers en medewerkers. Verder zorgt het moderne, flexibele, no-nonsense familie bedrijf met haar vakmanschap voor een optimale verwaarding van haar eierenstroom mede door specialisatie in gekookt gepelde, gekookt geverfde eieren alsook het verpakken van verse eieren afgestemd op de wensen van bestaande en nieuwe partners en klanten.
Bedrijfsfilm:

Deel dit bedrijf