Factsheet

Kernactiviteiten:
De organisatie van Synthomer is opgericht om de beste ondersteuning te bieden aan zijn klanten, ongeacht in welke bedrijfstak ze actief zijn en waar ze zich ook in de wereld bevinden. Om dit te bereiken, bieden ze klantenservice en technische ondersteuning via strategische businessunits die de vereisten van wereldwijde en regionale markten weerspiegelen. Als gevolg hiervan opereren ze via regionale operationele centra en verkoopkantoren in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Saoedi-Arabië, Maleisië, China en de VS.

De ervaren, zeer bekwame professionals van Synthomer leveren waarde aan hun klanten en vormen de basis van het succes. De HR-strategie is gericht op het onderhouden en koesteren van die expertise en ervaring. Ze nemen hoogopgeleide mensen in dienst en bieden hen vroege kansen om hun vaardigheden en creativiteit te exploiteren. Het leiderschapsteam bestaat uit senior professionals met een lange geschiedenis van succes behaald in enkele van de grootste namen in de chemische industrie. Samen brengen de mensen van Synthomer een frisse aanpak die succes biedt voor de klanten en waarde toevoegt voor de aandeelhouders.
Hoofdvestiging Nederland:
Synthomer heeft zijn operationele hoofdkantoor in Londen, Verenigd Koninkrijk, en biedt klantgerichte services vanuit regionale centra in Harlow, VK; Marl, Duitsland; Kuala Lumpur, Maleisië; en, nieuw in 2016, Atlanta, VS. Het heeft meer dan 2800 werknemers in dienst op meer dan 25 locaties.
Met productielocaties die lokaal bij de klanten zijn, kunnen ze beter inspelen op hun specifieke behoeften, de logistieke kosten verlagen en hun impact op het milieu minimaliseren
Aantal medewerkers nationaal:
Synthomer heeft ongeveer 2.800 werknemers in dienst, verspreid over 25 productievestigingen en kantoren. Een deel van de erfenis van Synthomer is de culturele diversiteit in de hele Groep. Ze blijven diversiteit als een werkgever met gelijke kansen omarmen en hebben het aantal vrouwen in hogere managementfuncties verhoogd.
Vestigingen nationaal + internationaal:
Je kunt dochterondernemingen en operationele centra van Synthomer vinden over de hele wereld, in Europa, Noord-Amerika, het Midden-Oosten en Azië. Ze hebben ook een netwerk van zorgvuldig geselecteerde en opgeleide distributeurs en agenten die zorgen voor een veilige en betrouwbare beschikbaarheid van de producten in meer dan 100 landen.
Kennisgebieden:
Synthomer beschouwt kwaliteit als een essentieel ingrediënt van al zijn producten en diensten. Om de toewijding aan de hoogste kwaliteitsnormen te onderstrepen, hebben ze ervoor gezorgd dat de productielocaties ISO 9001-gecertificeerd zijn. U kunt dus vertrouwen hebben in de niet-aflatende drive om een ​​voortdurende verbetering te realiseren om aan de behoeften van de klant te voldoen. Omdat belangrijke productlijnen op verschillende locaties worden gefabriceerd, kunt u bovendien rekenen op leveringszekerheid, veilig in de wetenschap dat alle producten volgens identieke hoge kwaliteitsnormen worden vervaardigd.

Informatie

Organisatie en activiteiten:
Synthomer is een van 's werelds belangrijkste leveranciers van waterige polymeren en heeft leidende posities op veel markten. De polymeren helpen klanten nieuwe producten te maken en verbeteren de prestaties van bestaande producten in belangrijke industrieën zoals coatings, bouw, textiel, papier en synthetische latex handschoenen. Met de overname in 2016 van de Performance Adhesives and Coatings (PAC) activiteiten van Hexion, groeide Synthomer zijn wereldwijde productienetwerk, breidde zijn productportfolio uit en versterkte het zijn geografische aanwezigheid, waardoor het nieuwe en bestaande klanten over de hele wereld beter van dienst kon zijn.
Synthomer kan zijn geschiedenis terugleiden tot 1863. Na internationaal succes in een breed scala van industrieën, heeft het bedrijf zijn focus verscherpt om kort na het millennium een ​​bedrijf voor speciale chemicaliën te worden. Sindsdien heeft het verschillende strategische overnames gedaan om zijn positie als eerste wereldwijde leverancier van waterige polymeren te consolideren, met leiderschapsposities op vele markten.

Synthomer is gebouwd op zijn reputatie en het vertrouwen van elk van zijn stakeholders - niet alleen onze aandeelhouders en medewerkers, maar ook onze leveranciers, klanten en de bredere gemeenschap en omgeving waarin we actief zijn. Onze Gedragscode is een voorbeeld van onze overtuigingen en waarden van een diverse en open cultuur, en werkt op een verantwoordelijke en duurzame manier. Bij Synthomer hebben we de hoogste ethische normen en werken we samen aan een bedrijf dat gebaseerd is op integriteit en respect - dit is de Synthomer Way.
Missie:
In overeenstemming met het SHE-beleid, zijn de Raad van Bestuur, de Chief Executive en het Executive Committee volledig toegewijd aan het verbeteren van de SHE-prestaties en het betrekken en betrekken van medewerkers op alle niveaus op alle locaties in onze SHE-programma's. Effectief SHE-leiderschap om VGM-prestaties te leveren is een primaire taak en verwachting van het management op alle niveaus in de Groep, afgestemd op de drie langetermijndoelen:


- Om eventuele milieubelasting door onze activiteiten te minimaliseren;
- Geen ongevallen of incidenten hebben; en
- Geen nadelige gevolgen hebben voor de gezondheid van degenen die werken in, of in de buurt van onze activiteiten leven, noch voor de gezondheid van degenen die onze producten gebruiken.

Het doel is om de beste mensen aan te trekken, te selecteren en te behouden door ons employer brand te verbeteren, selectietechnieken te verbeteren en de ontwikkeling van een levendige en uitdagende maar toch ondersteunende cultuur voort te zetten. Ze werven, trainen en promoten medewerkers op basis van hun prestaties en inzet, waarbij werknemers gelijk worden behandeld, ongeacht hun ras, nationale afkomst, religieuze overtuiging, geslacht, seksuele geaardheid, handicap, leeftijd of achtergrond.
Visie:
Financiële resultaten blijven een belangrijke graadmeter voor succes, maar Synthomer erkent dat om een ​​echt succesvol wereldwijd bedrijf te zijn, we hard moeten werken om onze veiligheids-, gezondheids- en milieugerelateerde prestaties (SHE) continu te verbeteren en na te gaan hoe we een positieve impact kunnen hebben op de werknemers en de gemeenschappen waarin zij opereren.

Recente vacatures van Synthomer B.V

Hieronder vindt je een aantal van de meest recente vacatures die door dit bedrijf zijn gepubliceerd. Klik op de vacaturetitel om een uitgebreide beschrijving van de vacature te bekijken.

Adresgegevens

Adres:Ijsselstraat 41
Postcode:5347 KG
Stad:OSS

Deel dit bedrijf