Factsheet

Kernactiviteiten:
Capi Europe maakt bijzondere design bloempotten voor binnen en buiten. Met hun verschillende stijlen en texturen is er voor iedereen een passende bloempot. Een deel van onze productie vindt plaats in hun eigen fabriek in Tilburg. Naast het eigentijdse design hebben Capi bloempotten een hoge kwaliteit. Ze zijn licht van gewicht – ondanks het robuuste exterieur – en ze zijn weerbestendig.
Hoofdvestiging Nederland:
De hoofdvestiging bevindt zich in Tilburg.
Werkgebied:
Bloempotten voor in iedere tuin, ieder interieur, terras of balkon. Voor elke plant en elke stijl. Alle bloempotten hebben een eigen design en zijn beschikbaar in vele kleuren en modellen.
Bedrijfsfilm:

Informatie

Organisatie en activiteiten:
Capi Europe maakt vandaag de dag ongewone binnen- en buitenpotten. Hun producten staan bekend om hun lichte gewicht en unieke design, in alle soorten en maten. Om hun vorst-, UV- en vochtbestendigheid. Maar ook om de lange garanties en betaalbaarheid. Elk Capi Europe-product is uniek: te herkennen aan het hoge afwerkingsniveau en aan de natuurlijke uitstraling. De kunststof bloempotten zijn niet te onderscheiden van echt steen.

Zoals de potten de bloemen en planten beschutten, vindt Capi Europe het belangrijk om het milieu te beschermen. Verantwoord produceren staat daarom voorop. Capi Europe heeft niet voor niets een oranje logo: ze werken vanuit Nederland, om onnodige transportkosten te vermijden. Voor de Capi Made in Holland collectie gebruiken ze recyclebaar materiaal. En ze zijn het enige bedrijf ter wereld met een nationale, eigen en unieke manier van rotatiegieten. Zo besparen ze ruim 80% energie tijdens de productie.
Capi Europe-producten moeten lang en eerlijk met de consument meegroeien, net als het bedrijf. In 1997 startte Toine van de Ven een eenmanszaak in het Brabantse Udenhout. Hij stortte zich vol plezier op zijn betonnen beelden en ornamenten. Vanuit het kleine Udenhout was het een grote stap naar het enorme Azië. Met zijn ondernemerskarakter wist Toine al snel zwaar terrazzo uit Vietnam te importeren. En nooit liet hij zijn klanten zelf de zware producten tillen.

Optimistische mensen durven vooruit te denken. Toine vertaalde de look & feel van zijn zware bloempotten, naar lichtgewicht varianten met verschillende structuren. Met zijn service, eerlijkheid en innovatie, wist Toine van Capi één van de meest unieke Europese bedrijven in bloempotten te maken. Vooruitgang zit dus in de genen van Capi Europe. Ook nu blijven wij toekomstgericht en innovatief denken en werken, vanuit onze ervaring. Ons verhaal, en dat van Toine, lijkt pas begonnen.
Missie:
De missie van Capi Europe: "De meest geliefde pottenboer wereldwijd worden".
Bedrijfsfilm:

Adresgegevens

Land:NL

Deel dit bedrijf