Blog
Geplaatst op 02 feb 2023

7 tips om de sleur te doorbreken!

Je bent op zoek naar een nieuwe uitdaging, maar weet je nog niet goed hoe? Laat Procestechniek jou helpen bij het vinden van de baan waar je van droomt! Met deze insider tips en tricks hoopt collega Ronald jou alvast te kunnen helpen om “eindelijk” die stap te zetten naar een nieuw hoofdstuk in je carrière. “Dit is jouw moment, dus spring erin!”

7 tips om je te helpen bij het vinden van de juiste baan voor jou

  1. Bepaal je doelen: Voordat je op zoek gaat naar een andere baan, is het belangrijk om je doelen duidelijk te hebben. Wat zoek je precies in een nieuwe baan? Meer verantwoordelijkheid? Een hoger salaris? Meer groeimogelijkheden? Door je doelen duidelijk te hebben, kun je gerichter zoeken naar banen die aan jouw eisen voldoen.
  2. Gebruik je netwerk: Je kent waarschijnlijk veel mensen in de procestechniek-industrie. Maak gebruik van je netwerk en vraag rond of er vacatures zijn waarvoor je geschikt bent. Vaak zijn er vacatures die niet op de gebruikelijke websites worden geplaatst, dus het is belangrijk om je netwerk te gebruiken (of vraag mij eens om hulp😉).
  3. Breid je vaardigheden uit: Als operator heb je waarschijnlijk al een aantal specifieke vaardigheden opgedaan, maar het kan geen kwaad om je vaardigheden nog verder te ontwikkelen. Door jezelf bij te scholen of cursussen te volgen, maak je jezelf interessant voor een breder scala aan banen.
  4. Wees flexibel: Er zijn veel banen beschikbaar in de procestechniek, maar ze zijn niet allemaal even geschikt voor jou. Wees flexibel en overweeg banen die buiten je comfortzone liggen. Je zult versteld staan van de mogelijkheden die zich aandienen als jij je buiten de gebaande paden waagt.
  5. Bekijk je vaardigheden. Voordat je begint met zoeken naar een andere baan, is het belangrijk om te weten wat je kunt en waar je interesses liggen. Maak een lijst met je vaardigheden en ervaringen en bekijk welke banen bij jouw profiel passen.
  6. Pas je sollicitatieproces aan. Als operator heb je waarschijnlijk veel ervaring met het werken in een productieomgeving, maar misschien niet zo veel met het solliciteren zelf. Wees je bewust van hoe je je aanpast aan een andere branche of rol en zorg dat je cv en sollicitatiebrief specifiek zijn voor de baan waar je op solliciteert.
  7. Last but not least. Blijf mij volgen voor meer tips en tricks of de nieuwste vacatures!

 

Succes!

Groet,
Ronald

Telefoon: 06-30487285
LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/ronaldkranenberg/

Gerelateerd

7 tips om de sleur te doorbreken!

Je bent op zoek naar een nieuwe uitdaging, maar weet je nog niet goed hoe? Laat Procestechniek jou helpen bij het vinden van de baan waar je van droomt!

Lees verder

Ploegentoeslag, hoe zit dat precies?

Het werken in onregelmatige diensten komt in veel sectoren voor en is in de procestechniek heel gebruikelijk. Bedrijven keren dan normaal gesproken ploegentoeslagen uit: een percentage bovenop het vaste salaris voor het werken in ploegendiensten. Afhankelijk van de dienst kan dit al snel oplopen tot meer dan 20% van het vaste loon.

Lees verder
krapte arbeidsmarkt

Krapte arbeidsmarkt: waar zijn alle werkzoekenden gebleven?

Waar je ook komt en wat je ook leest, het kan je niet ontgaan zijn dat men in bijna alle sectoren naarstig op zoek is naar personeel. Verschillende bedrijven hebben beperkte openingstijden, of zijn zelfs gesloten, vanwege te weinig personeel.
Dat is wel eens anders geweest. Waar zijn al die werkzoekenden gebleven?

Lees verder

10 tips om goed te slapen na een nachtdienst

Herken je dat? Je hebt net een super goede nachtdienst achter de rug en nu is het tijd om naar bed te gaan. De zon schijnt al lekker en eigenlijk ben je nog niet moe. Hoe ga je ervoor zorgen dat je toch in een slaapmodus komt en heerlijk slaapt? Wij geven je 10 tips om na jouw nachtdienst goed te kunnen slapen, om zo weer vol energie te beginnen aan jouw nieuwe dag.

Lees verder
Productiewerk aan de lopende band

Is productiewerk iets voor jou?

Wat weet jij eigenlijk over productiewerk? Welke werkzaamheden voert een productiemedewerker uit en hoe ziet een werkdag als productiemedewerker eruit? Daarover kom je hieronder alles te weten.

Lees verder

Vacatureteksten schrijven die vrouwen aanspreken

In de procestechniek werken veel mannen. Meer diversiteit op de werkvloer geeft een hele andere dynamiek. Bovendien is er een nijpend tekort aan goede arbeidskrachten. Er zijn meerdere redenen waarom je graag wil dat vrouwen zich sneller aangetrokken voelen tot een vacature en solliciteren. De vacaturetekst is een eerste stap naar meer vrouwen op de werkvloer. Maar hoe pak je dat aan?

Lees verder

procesoperator blijft best betaalde mbo baan

Het onderzoek van de Keuzegids 2022 bevestigt het opnieuw. Techniek, transport en zorg. Die studierichtingen leveren je het meeste op als je naar een middelbare beroepsopleiding (mbo) gaat. Koks, kappers en nagelstylistes trekken salarisgewijs aan het kortste eind.

Lees verder
te kort aan productiemedewerkers

Een groot tekort aan productiemedewerkers en operators, wat nu?

De arbeidsmarkt is lastig momenteel. Er is een schreeuwend tekort aan productiemedewerkers, operators en andere technici in de procestechniek,
De continuïteit van processen loopt gevaar. Hoe kan de productie doordraaien zonder de juiste mensen. HR heeft een zware taak gaten te vullen.
Wat kun jij doen om toch de gaten zo veel mogelijk te vullen?

Lees verder
tips voor nachtdiensten

17 nachtdienst tips om je nachtdiensten fris en fruitig door te komen

Nachtdiensten… sommige zweren erbij, anderen slaan ze liever over. Werken in de nachten is niet anders dan werken overdag, maar onze biologische klok maakt het dat we nachtdiensten wel heel anders kunnen ervaren. Hoe zorg je ervoor dat je goed uitgerust aan je nachtdienst begint en het allerbeste uit je werknacht haalt? We delen tips!

Lees verder
salaris-procestechniek

Op zoek naar een van de best betaalde banen op mbo-niveau? Word procesoperator!

4 op de 10 mensen met een mbo niveau 4 diploma op zak stroomt door naar een hbo-opleiding. Vaak is het idee dat je met een hbo-diploma meer kan verdienen. Maar dit hoeft helemaal niet zo te zijn! Met een mbo-opleiding kun je een heel goed salaris verdienen. Helemaal als procesoperator of procestechnicus!

Lees verder
Durf jij de stap te nemen?