Blog
Geplaatst op 02 feb 2023

7 tips om de sleur te doorbreken!

Je bent op zoek naar een nieuwe uitdaging, maar weet je nog niet goed hoe? Laat Procestechniek jou helpen bij het vinden van de baan waar je van droomt! Met deze insider tips en tricks hoopt collega Ronald jou alvast te kunnen helpen om “eindelijk” die stap te zetten naar een nieuw hoofdstuk in je carrière. “Dit is jouw moment, dus spring erin!”

7 tips om je te helpen bij het vinden van de juiste baan voor jou

  1. Bepaal je doelen: Voordat je op zoek gaat naar een andere baan, is het belangrijk om je doelen duidelijk te hebben. Wat zoek je precies in een nieuwe baan? Meer verantwoordelijkheid? Een hoger salaris? Meer groeimogelijkheden? Door je doelen duidelijk te hebben, kun je gerichter zoeken naar banen die aan jouw eisen voldoen.
  2. Gebruik je netwerk: Je kent waarschijnlijk veel mensen in de procestechniek-industrie. Maak gebruik van je netwerk en vraag rond of er vacatures zijn waarvoor je geschikt bent. Vaak zijn er vacatures die niet op de gebruikelijke websites worden geplaatst, dus het is belangrijk om je netwerk te gebruiken (of vraag mij eens om hulp😉).
  3. Breid je vaardigheden uit: Als operator heb je waarschijnlijk al een aantal specifieke vaardigheden opgedaan, maar het kan geen kwaad om je vaardigheden nog verder te ontwikkelen. Door jezelf bij te scholen of cursussen te volgen, maak je jezelf interessant voor een breder scala aan banen.
  4. Wees flexibel: Er zijn veel banen beschikbaar in de procestechniek, maar ze zijn niet allemaal even geschikt voor jou. Wees flexibel en overweeg banen die buiten je comfortzone liggen. Je zult versteld staan van de mogelijkheden die zich aandienen als jij je buiten de gebaande paden waagt.
  5. Bekijk je vaardigheden. Voordat je begint met zoeken naar een andere baan, is het belangrijk om te weten wat je kunt en waar je interesses liggen. Maak een lijst met je vaardigheden en ervaringen en bekijk welke banen bij jouw profiel passen.
  6. Pas je sollicitatieproces aan. Als operator heb je waarschijnlijk veel ervaring met het werken in een productieomgeving, maar misschien niet zo veel met het solliciteren zelf. Wees je bewust van hoe je je aanpast aan een andere branche of rol en zorg dat je cv en sollicitatiebrief specifiek zijn voor de baan waar je op solliciteert.
  7. Last but not least. Blijf mij volgen voor meer tips en tricks of de nieuwste vacatures!

 

Succes!

Groet,
Ronald

Telefoon: 06-30487285
LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/ronaldkranenberg/

Gerelateerd

De voordelen van een recruitmentbureau

Langdurig openstaande vacatures en het niet kunnen vinden van de juiste mensen, dat is een groot probleem bij veel bedrijven. Een mogelijkheid om toch de juiste mensen te werven is het inzetten van een recruitmentbureau.

Lees verder

Over de procesindustrie

De procesindustrie, ook wel procestechniek of maakindustrie genoemd, wat is dat nou eigenlijk? En wat zijn de belangrijkste ontwikkelingen in de procesindustrie? Lees verder, we leggen de procesindustrie in een notendop voor je uit.

Lees verder

De voordelen van diversiteit op de werkvloer

Als werkgever in de procestechniek ben je voortdurend op zoek naar manieren om je bedrijf te verbeteren en te laten groeien. Een gebied waar je mogelijk nog niet volledig op hebt gefocust, is diversiteit op de werkvloer. Uit onderzoek is gebleken dat het bevorderen van diversiteit niet alleen ethisch verantwoord is, maar ook tal van voordelen met zich meebrengt voor jouw organisatie.

Lees verder

Wat moet je als procesoperator weten van NEN?

Als operator of procesoperator werk je in een omgeving waar veiligheid en kwaliteit van groot belang zijn. Om ervoor te zorgen dat jouw werkzaamheden voldoen aan de geldende normen en richtlijnen, is het belangrijk om bekend te zijn met de NEN-normen. In dit artikel zullen we daarom ingaan op wat NEN-normen zijn en welke NEN-normen relevant zijn voor operators en procesoperators.

Lees verder

Salarischeck operator

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in techniek en productieprocessen, biedt de functie van operator een aantrekkelijke optie. Doe de salarischeck operator en kom erachter of dit voor een geschikte functie kan zijn. In dit artikel zullen we de salarisvooruitzichten van operators onder de loep nemen en ontdekken waarom het een van de best betaalde MBO-banen is.

Lees verder

Belangrijkste uitdagingen in de procestechniek

Hoewel het werken in de procestechniek lucratief kan zijn, brengt het ook uitdagingen met zich mee voor werknemers. In dit artikel zullen we enkele van de belangrijkste uitdagingen voor werknemers in de procestechniek bespreken en enkele tips geven om deze te overwinnen.

Lees verder

Bijdragen aan verduurzaming in de procesindustrie

De industrie wordt gezien als een van de grootste vervuilers. Wil je bijdragen aan verduurzaming, dan liggen er veel kansen voor jou in de procesindustrie. Heb je daarnaast affiniteit met techniek, en wil je graag je steentje bijdragen? Dan doe je er goed aan in de procesindustrie te gaan werken.

Lees verder

Carrièrekeuzestress: als je niet weet wat je wilt worden!

Als je niet weet wat je wilt worden, ben je niet de enige. Veel mensen worstelen met deze vraag, of ze nu net van school komen, een carrièreswitch overwegen of op zoek zijn naar meer voldoening in hun huidige baan. Het kan frustrerend zijn, maar er zijn stappen die je kunt nemen om een beter inzicht te krijgen in je interesses en vaardigheden en een pad te vinden dat bij je past.

Lees verder

Piek openstaande vacatures Procesindustrie lijkt voorbij

Het personeelstekort neemt toe, door vergrijzing zijn er minder werkenden en parttime werken is de trend… Klopt dit wel? We doken de cijfers in. Die geven een verrassend ander beeld.

Lees verder

Carrièreswitch naar de Procestechniek: hoe maak je dit een succes?

Als je geïnteresseerd bent in de procestechniek, maar momenteel een andere carrière hebt, zijn er een aantal stappen die je kunt nemen om de overgang naar deze branche te maken. Wij hebben wat tips voor je verzameld om je te helpen bij het maken van een succesvolle carrièreswitch naar de procestechniek.

Lees verder
Durf jij de stap te nemen?