Werken als monteur

Ben je op zoek naar een (andere) baan als monteur? Of overweeg je monteur te worden? Procestechniek.nl heeft de meeste monteur vacatures. Lees alles over de functie monteur en solliciteer direct op een van de openstaande vacatures.

Wat is een monteur? De functieomschrijving

Als monteur ben jij de reddende engel van de procestechniek. Procestechniek gaat 365 dagen in het jaar, 24 uur per dag door. Er is geen stilstaan. Ook niet als er iets kapot gaat. Op ieder moment van de dag (of nacht) kun je opgeroepen worden om een probleem op te lossen of een reparatie uit te voeren.

Het werk van een monteur in de procestechniek

Als monteur ben je echt een specialist. Collega’s komen naar jou toe voor hulp en antwoorden. En als er nood aan de man is omdat een machine niet naar behoren functioneert kom jij het oplossen.

Het werk van de monteur is geen dag hetzelfde. Het ene moment verhelp je een storingen aan apparatuur of installaties in de productie nadat er een  melding was afgegeven, het andere moment voer je preventief onderhoud uit. Met jouw scherpe oog beoordeel jij de staat van de machines, kunnen ze nog even mee of is er onderhoud nodig? Je plant het in en voert ze uit.

Doordat jij veel met de machines werkt ken je ze van binnen en buiten. Dat maakt jou ook de uitgelezen persoon om suggesties te doen voor verbeteringen. Eventuele aanpassingen en verbeteringen die doorgevoerd moeten worden voer jij uit.

Bij welk soort bedrijven kun je als monteur aan de slag?

Als monteur werk je bij grotere bedrijven waar productie plaatsvindt. Procestechniek.nl werkt met veel bedrijven die regelmatig monteurs nodig hebben. Om een impressie te krijgen bij welk bedrijf je zou kunnen werken als monteur bekijk dan de werkgevers van procestechniek.nl.

Wil jij ook werken als monteur?

Procestechniek.nl is het grootste platform in de procestechniek met gemiddeld meer dan 1300 vacatures.