Werken als machine operator

Wil jij aan de slag als machine operator in de procestechniek of ben je nieuwsgierig wat een baan als machine operator precies inhoudt? Procestechniek.nl heeft de meeste machine operator vacatures bij de tofste bedrijven. Lees alles over het werk als machine operator en solliciteer direct op een van de openstaande vacatures.

salaris operator

Wat is een machine operator

Een machine operator is een operator die verantwoordelijk is voor een van de machines in het proces. Een andere naam voor een machine operator is ook wel technisch operator. 

Je werkt in een fabriek waar productie plaatsvindt door middel van machines. Als machine operator houd je de werking van een van deze machines in de gaten en zorg je ervoor dat het goed verloopt. 

Meestal werk je onder het toeziend oog van een procesoperator. De procesoperator heeft als verantwoordelijkheid overzicht te houden over het gehele proces of een specifiek deel van het proces.

De inhoud van het werk van een machine operator

Als machine operator ben je als een tandwiel in een goed geoliede motor. Met jouw bijdrage aan het proces zorg je er, samen met jouw collega’s, voor dat er een eindproduct wordt gemaakt dat van hoogstaande kwaliteit is. Doet 1 iemand het werk niet goed? Of is er een onderdeel van het proces dat niet goed verloopt door een schade of defect? Dan is het eindproduct mogelijk niet van de beste kwaliteit.

Als machine operator ben je verantwoordelijk voor de werking van een machine in dit proces. Een proces in de procestechniek is nauwkeurig afgestemd op kwaliteit, efficiëntie en kosten. Processen worden op steeds grotere schaal uitgevoerd en ook meer en meer geautomatiseerd. 

Naast dat je met computergestuurde machines werkt, kun je als machine operator ook de benodigde kleine reparaties en onderhoud uitvoeren aan de machines. In sommige fabrieken worden machines na een bepaalde tijd omgebouwd om een ander product te produceren. Hier werk je ook aan mee.

Wat verdient een machine operator

Een baan in de procestechniek verdient goed. Als machine operator zit je dus gebakken. Werken in de procestechniek is zelfs een van de best betaalde mbo-banen die er zijn! Iemand met de functie machine operator verdient minimaal € 1500,- per maand, maar gemiddeld al snel € 2350,-. De procestechniek verdient goed, omdat je vaak specialistische vakkennis en ervaring nodig hebt om je werk goed te kunnen doen. Daarnaast werken de meeste bedrijven in  ploegendiensten. Hiervoor krijg je nog extra toeslagen, omdat je op onregelmatige tijden moet werken.

Past een baan als machine operator bij jou?

Voor een baan als machine operator heb je specifieke kennis en vaardigheden nodig. Als machine operator moet je continu scherp zijn op het functioneren van de machine waar je aan werkt om ervoor te zorgen dat het proces verloopt zoals het zou moeten. Verslapt je aandacht en zie je iets over het hoofd? Dan kan ten koste gaan van de kwaliteit van het eindproduct.

Kwaliteit waarborgen is dus een van de kerntaken van de machine operator. Daarnaast moet je technisch goed onderlegd zijn, want je werkt veel met (computergestuurde) machines.

In de procestechniek wordt veel in ploegendiensten gewerkt. Dat betekent dat je niet altijd op dezelfde tijden in de fabriek staat. Ook kan het zijn dat jouw expertise ergens anders dringender nodig is dan bij de machines waaraan je meestal werkt. Flexibiliteit is daarom een handige eigenschap voor een machine operator.

Ben jij dus accuraat, scherp op details, flexibel en resultaatgericht? Dan kan een baan als machine operator goed bij jou passen.

Wil jij ook werken als machine operator?

Procestechniek.nl is het grootste platform in de procestechniek met gemiddeld meer dan 1300 vacatures.

Aan de slag als machine operator? Dat kan bij een van deze mooie bedrijven!

Als machine operator werk je bij bedrijven en fabrieken waar productie plaatsvindt met machines. Procestechniek.nl werkt met veel bedrijven die regelmatig machine operators zoeken. Kijk eens tussen de bedrijven van Procestechniek.nl. Zo krijg je een mooie impressie van werkgevers waar je als machine operator aan de slag zou kunnen.

Het team van Procestechniek.nl

Wil je meer weten over het werken als machine operator? Wil je sparren over jouw mogelijke nieuwe baan? Neem gerust contact op met een van ons!

René

Online marketing manager

René is online marketeer en heeft als taak de online marketing planmatig naar een hoger niveau te tillen.

Lees verder

Marc

Senior Consultant

Marc werkt bij Procestechniek.nl als Senior Consultant. Breek hem de bek niet open over padel, voor je het weet sta je een balletje met hem…

Lees verder

Ronald

Senior consultant en vestigingsverantwoordelijke Hengelo

Ronald is senior consultant en vestigingsverantwoordelijke in Hengelo. Collega’s beschrijven hem als een pietje-precies: hij heeft altijd al…

Lees verder

Tim

Eigenaar

Tim heeft samen met Ingmar Procestechniek opgericht. Houdt van een balletje trappen.

Lees verder

Ellemijn

Office Manager

Ellemijn is de spil van procestechniek. Wil je iets weten? Vraag Ellemijn!

Lees verder

Debbie

Online marketing

Debbie helpt Procestechniek.nl met de online marketing. Datagedreven en doelgericht geeft ze Procestechniek.nl smoel.

Lees verder
Portretfoto van Lotte

Lotte

Marketingmedewerker

Lotte werkt één dag in de week voor Infratechniek.nl en daar is ze verantwoordelijk voor de marketing.

Lees verder

Kim

Administratief medewerkster

Kim zorgt ervoor dat de administratie binnen Procestechniek verwerkt wordt.

Lees verder

Yaël

Recruiter regio Noord-Holland

Yaël is recruiter in de regio Noord-Holland. Hij maakte de overstap van de horeca naar Procestechniek.nl en zit helemaal op zijn plek.

Lees verder

Tim

Consultant

Tim werkt sinds april 2020 bij Procestechniek.nl en voelt zich er helemaal thuis. Collega’s omschrijven hem als een altijd goed gehumeurde e…

Lees verder

Stefan

Consultant Maastricht

Stefan is consultant bij de vestiging in Maastricht. Hij is verantwoordelijk voor de regio Noord-Limburg.

Lees verder

Jessica

Recruiter Noord-Holland

Jessica is aan het team van Procestechniek toegevoegd ter ondersteuning van Tim en Yaël als recruiter voor Noord-Holland.

Lees verder

Ingmar

Eigenaar

Ingmar heeft samen met Tim Procestechniek.nl opgericht. Hij is niet vies van een grapje.

Lees verder

Meer weten over wat wij voor jou kunnen betekenen?

Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op of bel ons direct!
Om je goed van dienst te kunnen zijn, adviseren we wel je eerst aan te melden.

  Stuur een bericht

  Optioneel

  Liever direct contact?

  Wij staan voor je klaar!

  Meer informatie over de procestechniek?

  Piek openstaande vacatures Procesindustrie lijkt voorbij

  Het personeelstekort neemt toe, door vergrijzing zijn er minder werkenden en parttime werken is de trend… Klopt dit wel? We doken de cijfers in. Die geven een verrassend ander beeld.

  Lees verder
  krapte arbeidsmarkt

  Krapte arbeidsmarkt: waar zijn alle werkzoekenden gebleven?

  Waar je ook komt en wat je ook leest, het kan je niet ontgaan zijn dat men in bijna alle sectoren naarstig op zoek is naar personeel. Verschillende bedrijven hebben beperkte openingstijden, of zijn zelfs gesloten, vanwege te weinig personeel.
  Dat is wel eens anders geweest. Waar zijn al die werkzoekenden gebleven?

  Lees verder

  10 tips om goed te slapen na een nachtdienst

  Herken je dat? Je hebt net een super goede nachtdienst achter de rug en nu is het tijd om naar bed te gaan. De zon schijnt al lekker en eigenlijk ben je nog niet moe. Hoe ga je ervoor zorgen dat je toch in een slaapmodus komt en heerlijk slaapt? Wij geven je 10 tips om na jouw nachtdienst goed te kunnen slapen, om zo weer vol energie te beginnen aan jouw nieuwe dag.

  Lees verder

  procesoperator blijft best betaalde mbo baan

  Het onderzoek van de Keuzegids 2022 bevestigt het opnieuw. Techniek, transport en zorg. Die studierichtingen leveren je het meeste op als je naar een middelbare beroepsopleiding (mbo) gaat. Koks, kappers en nagelstylistes trekken salarisgewijs aan het kortste eind.

  Lees verder
  te kort aan productiemedewerkers

  Een groot tekort aan productiemedewerkers en operators, wat nu?

  De arbeidsmarkt is lastig momenteel. Er is een schreeuwend tekort aan productiemedewerkers, operators en andere technici in de procestechniek,
  De continuïteit van processen loopt gevaar. Hoe kan de productie doordraaien zonder de juiste mensen? HR heeft een zware taak om de gaten te vullen.
  Wat kun jij doen om toch de gaten zo veel mogelijk te vullen?

  Lees verder
  tips voor nachtdiensten

  17 nachtdienst tips om je nachtdiensten fris en fruitig door te komen

  Nachtdiensten… sommige zweren erbij, anderen slaan ze liever over. Werken in de nachten is niet anders dan werken overdag, maar onze biologische klok maakt het dat we nachtdiensten wel heel anders kunnen ervaren. Hoe zorg je ervoor dat je goed uitgerust aan je nachtdienst begint en het allerbeste uit je werknacht haalt? We delen tips!

  Lees verder
  salaris-procestechniek

  Op zoek naar een van de best betaalde banen op mbo-niveau? Word procesoperator!

  4 op de 10 mensen met een mbo niveau 4 diploma op zak stroomt door naar een hbo-opleiding. Vaak is het idee dat je met een hbo-diploma meer kan verdienen. Maar dit hoeft helemaal niet zo te zijn! Met een mbo-opleiding kun je een heel goed salaris verdienen. Helemaal als procesoperator of procestechnicus!

  Lees verder
  leren en werken in de procestechniek

  De voordelen en nadelen van de verschillende ploegendiensten

  De procestechniek heeft te maken met een tekort aan beschikbare technici. Wat kun je als werkgever of HR-manager doen om het proces niet spaak te laten lopen?

  Lees verder
  wat is procestechniek?

  Wat is procestechniek?

  De motor achter onze samenleving is de procestechniek. Maar wat is procestechniek eigenlijk? Wat zijn de gemene delers tussen de bedrijven in de procestechniek? En wat kun jij doen in de procestechniek?

  Lees verder