Blog
Geplaatst op 18 okt 2022

Daniël kreeg een leer-groeitraject aangeboden bij Teva

Via Procestechniek.nl kwam Daniël terecht bij Teva in Haarlem. Daar krijgt hij de kans via een leer-groeitraject door te groeien naar junior chefmanager.

Hij kwam in aanraking met Procestechniek toen hij reageerde op de vacaturebank van Procestechniek. Die functie bleek het niet te zijn voor Daniël, maar toen Tim van der Laan vroeg of hij Daniël op mocht nemen in het bestand van Procestechniek, vond hij dat prima. Hij had niet zo’n hoge dunk van recruiters en verwachtte er niet zoveel van.

Niet zomaar een baan

Tim belde Daniël uiteindelijk precies op het juiste moment. Ondanks dat hij zich altijd voor de volle 100% inzette voor zijn oude werkgever, had hij inmiddels toch zijn zinnen gezet op een andere baan.

Hij kon op gesprek komen bij Teva in Haarlem en was meteen enthousiast. “Ik heb bij Teva niet zomaar een baan gekregen, ik krijg vanaf 1 december een leer-groei traject aangeboden. Ik word hier junior chefmanager met de kans binnen het bedrijf te groeien. Er is bij Teva gewoon een job gecreëerd voor mij, er wordt mij echt iets gegund!” De klik bij Teva was er vanaf het eerste moment. “Het voelde direct goed, ik werd hartelijk ontvangen. We dachten overal hetzelfde over, ik had geen enkele keer het idee dat we niet op dezelfde lijn zaten. Tim heeft dit goed aangevoeld.”

Hoe ziet het leer-groeitraject eruit?

Bij Teva zal Daniël eerst starten als shiftmanager (een soort supervisor). Na een half jaar zal hij overstappen naar control coördinator en als hij daar een paar maanden ervaring in op heeft gedaan wordt hij teamleader productie. Vanaf dag één zullen er mensen onder hem werken. Daniël: “De skills en de tools heb ik, het gaat er nu om dat ik ervaring opdoe.”

Daniël gaat in verschillende ploegendiensten werken. Eerst 16/7, daarna nachtdiensten 2-2-2 en als teamleider productie alleen in dag- en nachtdiensten. Zijn vrouw is dit gewend, ze zijn er allebei op ingesteld. Hij vindt het zelf ook fijn. Daniël: “Ik moet blij zijn dat ik dit zo kan doen en ook nog een lekker salaris heb.”

Zijn ervaring met Procestechniek

Wat Daniël zo fijn vindt aan het contact met Tim, is dat hij alles duidelijk verwoordt. Hij luistert goed en weet de dode punten in het gesprek te vinden. Hij komt z’n afspraken tot op de letter na. “Hij belt altijd precies op het moment dat ik een tijdje niks gehoord heb en ik behoefte heb aan terugkoppeling. Al is het alleen maar even om de status te bespreken, ook al is er niks te melden. Het voelde niet alsof ik met een recruiter te maken had. Ik heb m’n LinkedIn jaren geleden uitgezet, want ik was de recruiters zat. Iedere keer moest ik weer cv’s versturen en ik hoorde er niks van terug, dit kostte veel tijd. Bij Tim was het anders.”

Wat Daniël verder nog kwijt wil

“Ik raad iedere persoon die een nieuwe baan zoekt aan bij Procestechniek langs te gaan. Jíj staat hier centraal, wat jíj wil staat centraal, je krijgt hier niet het gevoel dat er een slaatje uit wordt geslagen. Ze gaan echt op zoek naar een vaste aanstelling voor jouw toekomst.” Ondanks dat het contact met Procestechniek alleen telefonisch was, voelde het voor beide kanten toch heel persoonlijk.

Daniël gaat per 1 december aan de slag bij Teva. Hij gaat ons op de hoogte houden van zijn leer-groeitraject, dus binnenkort horen jullie meer…

Lijkt het jou ook leuk om te werken in de procestechniek? Of werk je al in de procestechniek, maar zoek je net iets anders? Ga dan eens met ons in gesprek. Procestechniek.nl helpt je bij het vinden van de baan die bij je past. Ook als je nu nog niet in de procestechniek werkt.

Gerelateerd

Daniël kreeg een leer-groeitraject aangeboden bij Teva

Op zoek naar een andere baan, kwam Daniël bij Procestechniek.nl. Hij kwam in aanraking met Procestechniek toen hij reageerde op de vacaturebank van Procestechniek. Die functie bleek het niet te zijn voor Daniël. Wel kwam hij via Procestechniek aan een andere hele toffe functie.

Lees verder

Dat zie je niet vaak, een vrouw in de procestechniek!

Prachtig toch? Dat je voor de liefde naar Twente verhuist en op zoek naar een baan bij Procestechniek.nl terecht komt?! Dat overkwam Bianca Jansen, inmiddels meer dan 7 jaar geleden. We vragen haar hoe dat zo is ontstaan en hoe het is om als vrouw in de procestechniek werkzaam te zijn.

Lees verder

Krapte arbeidsmarkt: waar zijn alle werkzoekenden gebleven?

Waar je ook komt en wat je ook leest, het kan je niet ontgaan zijn dat men in bijna alle sectoren naarstig op zoek is naar personeel. Verschillende bedrijven hebben beperkte openingstijden, of zijn zelfs gesloten, vanwege te weinig personeel.
Dat is wel eens anders geweest. Waar zijn al die werkzoekenden gebleven?

Lees verder

10 tips om goed te slapen na een nachtdienst

Herken je dat? Je hebt net een super goede nachtdienst achter de rug en nu is het tijd om naar bed te gaan. De zon schijnt al lekker en eigenlijk ben je nog niet moe. Hoe ga je ervoor zorgen dat je toch in een slaapmodus komt en heerlijk slaapt? Wij geven je 10 tips om na jouw nachtdienst goed te kunnen slapen, om zo weer vol energie te beginnen aan jouw nieuwe dag.

Lees verder
Productiewerk aan de lopende band

Is productiewerk iets voor jou?

Wat weet jij eigenlijk over productiewerk? Welke werkzaamheden voert een productiemedewerker uit en hoe ziet een werkdag als productiemedewerker eruit? Daarover kom je hieronder alles te weten.

Lees verder

Vacatureteksten schrijven die vrouwen aanspreken

In de procestechniek werken veel mannen. Meer diversiteit op de werkvloer geeft een hele andere dynamiek. Bovendien is er een nijpend tekort aan goede arbeidskrachten. Er zijn meerdere redenen waarom je graag wil dat vrouwen zich sneller aangetrokken voelen tot een vacature en solliciteren. De vacaturetekst is een eerste stap naar meer vrouwen op de werkvloer. Maar hoe pak je dat aan?

Lees verder

procesoperator blijft best betaalde mbo baan

Het onderzoek van de Keuzegids 2022 bevestigt het opnieuw. Techniek, transport en zorg. Die studierichtingen leveren je het meeste op als je naar een middelbare beroepsopleiding (mbo) gaat. Koks, kappers en nagelstylistes trekken salarisgewijs aan het kortste eind.

Lees verder
te kort aan productiemedewerkers

Een groot tekort aan productiemedewerkers en operators, wat nu?

De arbeidsmarkt is lastig momenteel. Er is een schreeuwend tekort aan productiemedewerkers, operators en andere technici in de procestechniek,
De continuïteit van processen loopt gevaar. Hoe kan de productie doordraaien zonder de juiste mensen. HR heeft een zware taak gaten te vullen.
Wat kun jij doen om toch de gaten zo veel mogelijk te vullen?

Lees verder
tips voor nachtdiensten

17 nachtdienst tips om je nachtdiensten fris en fruitig door te komen

Nachtdiensten… sommige zweren erbij, anderen slaan ze liever over. Werken in de nachten is niet anders dan werken overdag, maar onze biologische klok maakt het dat we nachtdiensten wel heel anders kunnen ervaren. Hoe zorg je ervoor dat je goed uitgerust aan je nachtdienst begint en het allerbeste uit je werknacht haalt? We delen tips!

Lees verder
salaris-procestechniek

Op zoek naar een van de best betaalde banen op mbo-niveau? Word procesoperator!

4 op de 10 mensen met een mbo niveau 4 diploma op zak stroomt door naar een hbo-opleiding. Vaak is het idee dat je met een hbo-diploma meer kan verdienen. Maar dit hoeft helemaal niet zo te zijn! Met een mbo-opleiding kun je een heel goed salaris verdienen. Helemaal als procesoperator of procestechnicus!

Lees verder
Ook op zoek naar een baan in de procestechniek?