Blog
Geplaatst op 20 sep 2023

De voordelen van een recruitmentbureau

Inmiddels maakt ruim een derde van de bedrijven gebruik van een recruitmentpartner. Met name voor vacatures die moeilijk ingevuld kunnen worden, is de investering om de recruitment uit te besteden zeker lonend.
Maak jij nog geen gebruik van een recruitmentbureau, neem het dan in overweging. Het biedt je verschillende voordelen.

Tijdsbesparing

Een recruitmentbureau neemt het wervingsproces voor je uit handen. Dit proces kan zeer tijdrovend zijn in de huidige markt. Kies voor het inzetten van een recruitmentbureau, dan scheelt dat je een boel werk. Niet alleen het vinden van kandidaten, maar ook het selectieproces, zoals het voeren van de eerste gesprekken, het natrekken van referenties en andere screenings, neemt een recruitmentbureau meestal voor je uit handen.

Duidelijke kosten

Bij de meeste recruitmentbureaus betaal je pas een bepaald bedrag als het nieuwe personeelslid wordt aangenomen. Daar waar het zoeken naar de juiste persoon veel tijd, en dus kosten met zich mee kan nemen, weet je bij het inschakelen van een recruitmentbureau waar je aan toe bent.

Grotere kans op succes

Een recruitmentbureau zal er alles aan doen om de juiste kandidaat te vinden. Immers krijgen zij pas betaald als jullie nieuwe medewerker wordt aangenomen. Zij zullen dan ook hard hun best doen om op korte termijn geschikte kandidaten aan te dragen.

Expertise

Kies je voor een gespecialiseerd recruitmentbureau die dat vaker mensen werft met dezelfde functie als de functie die jij graag wilt invullen, dan kun je rekenen op de expertise van het bureau. Zij weten direct het kaf van het koren te scheiden. Vooral een recruitmentbureau dat gespecialiseerd is bepaalde functies, weet precies hoe ze de kennis en vaardigheden kunnen toetsen van een kandidaat. Stel je zoekt een Java developer, h. Hoe weet jij of die persoon ook daadwerkelijk kan wat die persoon zegt? Daar heb je inhoudelijke kennis voor nodig die je van een gespecialiseerd recruitmentbureau wel kunt verwachten.

Netwerk

Recruitmentbureaus hebben vaak toegang tot een breed netwerk van aan kandidaten en kunnen helpen bij het bereiken van kandidaten die anders misschien niet beschikbaar zouden zijn voor een bepaalde functie. Vooral als je kiest voor een recruitmentbureau dat is gespecialiseerd in een bepaalde functie of branche, hebben zij vaak al een groot netwerk aan potentiële kandidaten opgebouwd.

Zoek een gespecialiseerd recruitmentbureau

Kies je ervoor om het de recruitment uit te besteden, kun je het beste gaan voor een recruitmentbureau met een duidelijke focus. Alleen dan profiteer je van alle bovengenoemde voordelen.

Op zoek naar medewerkers in de procesindustrie?

Heb je bijvoorbeeld vacatures openstaan voor operators? Kies dan voor een gespecialiseerd bureau, zoals Procestechniek.nl!

Gerelateerd

Procestechniek.nl: de ideale partner voor werkzoekenden

Ben jij op zoek naar een baan in de procestechniek? Dan ben je bij procestechiek.nl aan het juiste adres! Wij begrijpen als geen ander dat het vinden van een geschikte baan een uitdaging kan zijn. Daarom willen wij jou graag laten zien wat procestechiek.nl specifiek voor werkzoekenden kan betekenen. Lees snel verder en ontdek de vele voordelen die wij te bieden hebben!

Lees verder

Hoe werf je zij-instromers in de procestechniek?

Zij-instromers spelen een belangrijke rol bij het verminderen van het tekort aan technici in de procestechniek. Maar hoe kun je ze het beste werven? Wat vinden zij belangrijk? En hoe kun je als werkgever hierop inspelen? In dit artikel delen we enkele strategieën en tips om succesvol zij-instromers aan te trekken.

Lees verder

Technologische veranderingen en automatisering in de procestechniek

In de snel veranderende wereld van procestechniek worden procesoperators steeds meer geconfronteerd met technologische veranderingen en automatisering. Hoewel deze ontwikkelingen de efficiëntie en productiviteit kunnen verbeteren, brengen ze ook uitdagingen met zich mee voor degenen die in deze sector werken.

Lees verder

De verschillen tussen Operator A, B en C

Solliciteer je op een operator vacature, dan is de kans groot dat er gevraagd wordt naar een Operator A, Operator B of Operator C. Wanneer past de functie Operator A, B of C bij jou? Wat zijn de verschillen?

Lees verder

Ooit gehoord van het ploegendienst syndroom?

Werken in ploegendienst heeft veel voordelen. Zo krijg je doorgaans een lekkere toeslag en heb je over het algemeen meer vrije tijd. Het kan echter ook uitdagend zijn en gevolgen hebben voor zowel de fysieke als mentale gezondheid.

Lees verder

Via welke kanalen zoeken technici naar een baan?

Als werkgever in de procestechnieksector is het van essentieel belang om inzicht te hebben in de manieren waarop technici naar nieuwe carrièremogelijkheden zoeken. Dat verandert namelijk voortdurend. Terwijl sociale media vorig jaar domineerden, zijn dit jaar de websites van aantrekkelijke werkgevers in trek.

Lees verder
Technisch personeel

Technisch personeel vinden

De poule technici waaruit je kunt putten als je op zoek bent naar een productiemedewerker, procesoperator of een andere functie in de procestechniek is vrij leeg. Net als in andere branches is er meer vraag dan aanbod in goed personeel. Hoe slaag je er toch in om de juiste technici te vinden?

Lees verder

Technische informatica in de procestechniek

De procestechniek verandert. Niet alleen worden steeds meer processen volledig geautomatiseerd, ook wordt de procestechniek steeds meer data-driven. Technische informatica speelt een steeds grotere rol binnen de procestechniek.

Lees verder

Haal meer uit jouw technische vaardigheden

Ben je een ervaren klusser of bouwvakker met een passie voor techniek? Heb je ooit nagedacht over het zetten van de volgende stap in je carrière? Misschien is een baan als procesoperator wel de perfecte uitdaging voor jou!

Lees verder
maakindustrie kansen en ontwikkelingen

Kansen in de maakindustrie

Wat is het verschil tussen de maakindustrie en procesindustrie of procestechniek? En hoe kenmerkt de maakindustrie zich?

Lees verder
Op zoek naar personeel?