Blog
Geplaatst op 20 sep 2023

De voordelen van een recruitmentbureau

Inmiddels maakt ruim een derde van de bedrijven gebruik van een recruitmentpartner. Met name voor vacatures die moeilijk ingevuld kunnen worden, zoals in de techniek, is de investering om de recruitment uit te besteden zeker lonend.

Maak jij nog geen gebruik van een recruitmentbureau, neem het dan in overweging. Het biedt je verschillende voordelen.

Tijdsbesparing

Een recruitmentbureau neemt het wervingsproces voor je uit handen. Dit proces kan zeer tijdrovend zijn in de huidige markt. Kies je voor het inzetten van een recruitmentbureau, dan scheelt dat je een boel werk. Niet alleen bij het vinden van kandidaten, maar bij ook het selectieproces. Zoals het voeren van de eerste gesprekken, het natrekken van referenties en andere screenings. Werkzaamheden die ook tijd kosten en een recruitmentbureau meestal voor je uit handen neemt.

Duidelijke kosten

Bij de meeste recruitmentbureaus betaal je pas een bepaald bedrag als het nieuwe personeelslid wordt aangenomen. Daar waar het zoeken naar de juiste persoon veel tijd, en dus kosten met zich mee kan nemen, weet je bij het inschakelen van een recruitmentbureau waar je aan toe bent.

Grotere kans op succes

Een recruitmentbureau zal er alles aan doen om de juiste kandidaat te vinden. Immers krijgen zij pas betaald als jullie nieuwe medewerker wordt aangenomen. Zij zullen dan ook hard hun best doen om op korte termijn geschikte kandidaten aan te dragen.

Expertise

Kies je voor een gespecialiseerd recruitmentbureau die dat vaker mensen werft met dezelfde functie als de functie die jij graag wilt invullen, dan kun je rekenen op de expertise van het bureau. Zij weten direct het kaf van het koren te scheiden. Vooral een recruitmentbureau dat gespecialiseerd is bepaalde functies, weet precies hoe ze de kennis en vaardigheden kunnen toetsen van een kandidaat. Stel je zoekt een ervaren procesoperator, hoe weet jij of die persoon ook daadwerkelijk kan wat die persoon zegt? Daar heb je inhoudelijke kennis voor nodig die je van een gespecialiseerd recruitmentbureau in de techniek kunt verwachten.

Netwerk

Recruitmentbureaus hebben vaak toegang tot een breed netwerk van aan kandidaten en kunnen helpen bij het bereiken van kandidaten die anders misschien niet beschikbaar zouden zijn voor een bepaalde functie. Vooral als je kiest voor een recruitmentbureau dat is gespecialiseerd in een bepaalde functie of branche, hebben zij vaak al een groot netwerk aan potentiële kandidaten opgebouwd.

Zoek een gespecialiseerd recruitmentbureau

Kies je ervoor om het de recruitment uit te besteden, kun je het beste gaan voor een recruitmentbureau met een duidelijke focus. Alleen dan profiteer je van alle bovengenoemde voordelen.

Op zoek naar een recruitmentbureau in de techniek?

Procestechniek is gespecialiseerd in technische vacatures in de procesindustrie. Heb je bijvoorbeeld vacatures openstaan voor procesoperators? Kies dan voor Procestechniek.nl!

Gerelateerd

Sollicitatievragen voor operators

25 sollicitatievragen voor operators

Nog even en dan heb je een sollicitatiegesprek. Welke inhoudelijke vragen kun je als operator verwachten? Bekijk de 25 inhoudelijke sollicitatievragen voor operators die we voor je op een rijtje hebben gezet.

Lees verder

Technici zijn baanplakkers. Hoe week je ze los?

Technici zijn hele trouwe werknemers. Een kwart van de technici werkt meer dan 20 jaar bij dezelfde werkgever. Hoe week je talent dan toch los?

Lees verder

Parttime operator vacatures: meer sollicitaties door flexibiliteit

48% van de werkenden werkt parttime. Nederland is parttimeland #1 in Europa. Maar in de procestechniek werkt slechts 6% parttime. Daar ligt een kans bij het vinden van nieuwe medewerkers. Lees er meer over.

Lees verder
Procesoperator thumbs up

Procestechniek.nl: de ideale partner voor werkzoekenden

Ben jij op zoek naar een baan in de procestechniek? Dan ben je bij procestechiek.nl aan het juiste adres! Wij begrijpen als geen ander dat het vinden van een geschikte baan een uitdaging kan zijn. Daarom willen wij jou graag laten zien wat procestechiek.nl specifiek voor werkzoekenden kan betekenen. Lees snel verder en ontdek de vele voordelen die wij te bieden hebben!

Lees verder

Hoe werf je zij-instromers in de procestechniek?

Zij-instromers spelen een belangrijke rol bij het verminderen van het tekort aan technici in de procestechniek. Maar hoe kun je ze het beste werven? Wat vinden zij belangrijk? En hoe kun je als werkgever hierop inspelen? In dit artikel delen we enkele strategieën en tips om succesvol zij-instromers aan te trekken.

Lees verder

Technologische veranderingen en automatisering in de procestechniek

In de snel veranderende wereld van procestechniek worden procesoperators steeds meer geconfronteerd met technologische veranderingen en automatisering. Hoewel deze ontwikkelingen de efficiëntie en productiviteit kunnen verbeteren, brengen ze ook uitdagingen met zich mee voor degenen die in deze sector werken.

Lees verder

De verschillen tussen Operator A, B en C

Solliciteer je op een operator vacature, dan is de kans groot dat er gevraagd wordt naar een Operator A, Operator B of Operator C. Wanneer past de functie Operator A, B of C bij jou? Wat zijn de verschillen?

Lees verder

Ooit gehoord van het ploegendienst syndroom?

Werken in ploegendienst heeft veel voordelen. Zo krijg je doorgaans een lekkere toeslag en heb je over het algemeen meer vrije tijd. Het kan echter ook uitdagend zijn en gevolgen hebben voor zowel de fysieke als mentale gezondheid.

Lees verder

Via welke kanalen zoeken technici naar een baan?

Als werkgever in de procestechnieksector is het van essentieel belang om inzicht te hebben in de manieren waarop technici naar nieuwe carrièremogelijkheden zoeken. Dat verandert namelijk voortdurend. Terwijl sociale media vorig jaar domineerden, zijn dit jaar de websites van aantrekkelijke werkgevers in trek.

Lees verder
Technisch personeel

Technisch personeel vinden

De poule technici waaruit je kunt putten als je op zoek bent naar een productiemedewerker, procesoperator of een andere functie in de procestechniek is vrij leeg. Net als in andere branches is er meer vraag dan aanbod in goed personeel. Hoe slaag je er toch in om geschikt technisch personeel te vinden?

Lees verder
Op zoek naar personeel?