Blog
Geplaatst op 24 jul 2021

Top 5 oplossingen personeelstekort

oplossingen voor personeelstekort in de procestechniek
oplossingen voor personeelstekort in de procestechniek

Het tekort aan technisch personeel neemt alsmaar toe. Zelfs 32% van de technische vacatures staat langer dan een half jaar open. Hoe los je dit op? Procestechniek.nl helpt niet alleen met het werven van personeel, maar is ook sparringpartner voor bedrijven in de procestechniek voor het vinden van oplossingen.

Met creatieve oplossingen is veel mogelijk

32% van de technische vacatures staat langer dan een half jaar open. Dat is lang! Tekort aan technici kan het proces in gevaar brengen. Hoe ga je hiermee om? Je kunt in dezelfde vijver blijven vissen als andere bedrijven, maar de kansen liggen vooral buiten de gebaande paden.

Doe je voordeel met de volgende 5 tips:

Tip 1: Gooi een hengel uit en vis in de vijver

De vacature plaatsen op vacaturebanken. Hoewel dit de reguliere en passieve manier van werven is, zijn er nog steeds veel vacatures die met een reguliere vacatureplaatsing ingevuld kunnen worden.

Extra tip: op Procestechniek.nl kun je gratis je vacature plaatsen.

Tip 2: biedt zij-instromers een kans

Mensen die (nog) niet opgeleid zijn tot procesoperator, maar wel technisch onderlegd zijn, kunnen ook op korte termijn van toegevoegde waarde zijn. Leid ze op tot een klein deel van het proces en zorg dat ze daar alles van weten. Zo heb je de vacature sneller ingevuld.

Tip 3: versimpel het proces

Aanverwant aan de vorige tip: deel het proces op in kleine stukken en zorg voor specialisten op ieder onderdeel van het proces.

Tip 4: werk aan het werkgeversmerk

Er zijn meerdere factoren voor een kandidaat om te solliciteren op een openstaande vacature. Staan mensen niet te trappelen te werken in jouw branche of kun je geen knalgoede voorwaarden bieden? Dan is jouw werkgeversmerk een belangrijke troef. Zorg dat je jouw werkgeversmerk goed neerzet. Werk aan je imago. Geef potentiele nieuwe kandidaten het gevoel “wow, daar wil ik werken!”

Extra tip: Geen eigen werken-bij site of wil je gewoon graag extra exposure? Op Procestechniek.nl kun je een eigen werken-bij omgeving aanmaken.

Tip 5: bied leren & werken aan

Door als werkgever BBL opleidingen aan te bieden, heb je op korte termijn extra capaciteit. Bovendien zijn er subsidies beschikbaar.

Extra tip: op Procestechniek.nl kun je ook leer-werktrajecten plaatsen.

Op zoek naar technisch personeel?

Ben je werkgever of HR-manager van een bedrijf in de procestechniek, dan is de kans groot dat je moeite hebt vacatures in te vullen.

Procestechniek.nl biedt de oplossing! Wij hebben de grootste database operators en technici in de procestechniek en helpen je graag oplossingen te vinden voor het personeelstekort.

Gerelateerd

Daniël kreeg een leer-groeitraject aangeboden bij Teva

Op zoek naar een andere baan, kwam Daniël bij Procestechniek.nl. Hij kwam in aanraking met Procestechniek toen hij reageerde op de vacaturebank van Procestechniek. Die functie bleek het niet te zijn voor Daniël. Wel kwam hij via Procestechniek aan een andere hele toffe functie.

Lees verder

Krapte arbeidsmarkt: waar zijn alle werkzoekenden gebleven?

Waar je ook komt en wat je ook leest, het kan je niet ontgaan zijn dat men in bijna alle sectoren naarstig op zoek is naar personeel. Verschillende bedrijven hebben beperkte openingstijden, of zijn zelfs gesloten, vanwege te weinig personeel.
Dat is wel eens anders geweest. Waar zijn al die werkzoekenden gebleven?

Lees verder

10 tips om goed te slapen na een nachtdienst

Herken je dat? Je hebt net een super goede nachtdienst achter de rug en nu is het tijd om naar bed te gaan. De zon schijnt al lekker en eigenlijk ben je nog niet moe. Hoe ga je ervoor zorgen dat je toch in een slaapmodus komt en heerlijk slaapt? Wij geven je 10 tips om na jouw nachtdienst goed te kunnen slapen, om zo weer vol energie te beginnen aan jouw nieuwe dag.

Lees verder
Productiewerk aan de lopende band

Is productiewerk iets voor jou?

Wat weet jij eigenlijk over productiewerk? Welke werkzaamheden voert een productiemedewerker uit en hoe ziet een werkdag als productiemedewerker eruit? Daarover kom je hieronder alles te weten.

Lees verder

Vacatureteksten schrijven die vrouwen aanspreken

In de procestechniek werken veel mannen. Meer diversiteit op de werkvloer geeft een hele andere dynamiek. Bovendien is er een nijpend tekort aan goede arbeidskrachten. Er zijn meerdere redenen waarom je graag wil dat vrouwen zich sneller aangetrokken voelen tot een vacature en solliciteren. De vacaturetekst is een eerste stap naar meer vrouwen op de werkvloer. Maar hoe pak je dat aan?

Lees verder

procesoperator blijft best betaalde mbo baan

Het onderzoek van de Keuzegids 2022 bevestigt het opnieuw. Techniek, transport en zorg. Die studierichtingen leveren je het meeste op als je naar een middelbare beroepsopleiding (mbo) gaat. Koks, kappers en nagelstylistes trekken salarisgewijs aan het kortste eind.

Lees verder
te kort aan productiemedewerkers

Een groot tekort aan productiemedewerkers en operators, wat nu?

De arbeidsmarkt is lastig momenteel. Er is een schreeuwend tekort aan productiemedewerkers, operators en andere technici in de procestechniek,
De continuïteit van processen loopt gevaar. Hoe kan de productie doordraaien zonder de juiste mensen. HR heeft een zware taak gaten te vullen.
Wat kun jij doen om toch de gaten zo veel mogelijk te vullen?

Lees verder
tips voor nachtdiensten

17 nachtdienst tips om je nachtdiensten fris en fruitig door te komen

Nachtdiensten… sommige zweren erbij, anderen slaan ze liever over. Werken in de nachten is niet anders dan werken overdag, maar onze biologische klok maakt het dat we nachtdiensten wel heel anders kunnen ervaren. Hoe zorg je ervoor dat je goed uitgerust aan je nachtdienst begint en het allerbeste uit je werknacht haalt? We delen tips!

Lees verder
salaris-procestechniek

Op zoek naar een van de best betaalde banen op mbo-niveau? Word procesoperator!

4 op de 10 mensen met een mbo niveau 4 diploma op zak stroomt door naar een hbo-opleiding. Vaak is het idee dat je met een hbo-diploma meer kan verdienen. Maar dit hoeft helemaal niet zo te zijn! Met een mbo-opleiding kun je een heel goed salaris verdienen. Helemaal als procesoperator of procestechnicus!

Lees verder
leren en werken in de procestechniek

De voordelen en nadelen van de verschillende ploegendiensten

De procestechniek heeft te maken met een tekort aan beschikbare technici. Wat kun je als werkgever of HR-manager doen om het proces niet spaak te laten lopen?

Lees verder
Op zoek naar de juiste kandidaat?