Blog
Geplaatst op 24 jul 2021

Top 5 oplossingen personeelstekort

oplossingen voor personeelstekort in de procestechniek

Het tekort aan technisch personeel neemt alsmaar toe. Zelfs 32% van de technische vacatures staat langer dan een half jaar open. Hoe los je dit op? Procestechniek.nl helpt niet alleen met het werven van personeel, maar is ook sparringpartner voor bedrijven in de procestechniek voor het vinden van oplossingen.

Met creatieve oplossingen is veel mogelijk

32% van de technische vacatures staat langer dan een half jaar open. Dat is lang! Tekort aan technici kan het proces in gevaar brengen. Hoe ga je hiermee om? Je kunt in dezelfde vijver blijven vissen als andere bedrijven, maar de kansen liggen vooral buiten de gebaande paden.

Doe je voordeel met de volgende 5 tips:

Tip 1: Gooi een hengel uit en vis in de vijver

De vacature plaatsen op vacaturebanken. Hoewel dit de reguliere en passieve manier van werven is, zijn er nog steeds veel vacatures die met een reguliere vacatureplaatsing ingevuld kunnen worden.

Extra tip: op Procestechniek.nl kun je gratis je vacature plaatsen.

Tip 2: biedt zij-instromers een kans

Mensen die (nog) niet opgeleid zijn tot procesoperator, maar wel technisch onderlegd zijn, kunnen ook op korte termijn van toegevoegde waarde zijn. Leid ze op tot een klein deel van het proces en zorg dat ze daar alles van weten. Zo heb je de vacature sneller ingevuld.

Tip 3: versimpel het proces

Aanverwant aan de vorige tip: deel het proces op in kleine stukken en zorg voor specialisten op ieder onderdeel van het proces.

Tip 4: werk aan het werkgeversmerk

Er zijn meerdere factoren voor een kandidaat om te solliciteren op een openstaande vacature. Staan mensen niet te trappelen te werken in jouw branche of kun je geen knalgoede voorwaarden bieden? Dan is jouw werkgeversmerk een belangrijke troef. Zorg dat je jouw werkgeversmerk goed neerzet. Werk aan je imago. Geef potentiele nieuwe kandidaten het gevoel “wow, daar wil ik werken!”

Extra tip: Geen eigen werken-bij site of wil je gewoon graag extra exposure? Op Procestechniek.nl kun je een eigen werken-bij omgeving aanmaken.

Tip 5: bied leren & werken aan

Door als werkgever BBL opleidingen aan te bieden, heb je op korte termijn extra capaciteit. Bovendien zijn er subsidies beschikbaar.

Extra tip: op Procestechniek.nl kun je ook leer-werktrajecten plaatsen.

Op zoek naar technisch personeel?

Ben je werkgever of HR-manager van een bedrijf in de procestechniek, dan is de kans groot dat je moeite hebt vacatures in te vullen.

Procestechniek.nl biedt de oplossing! Wij hebben de grootste database operators en technici in de procestechniek en helpen je graag oplossingen te vinden voor het personeelstekort.

Gerelateerd

Sollicitatievragen voor operators

25 sollicitatievragen voor operators

Nog even en dan heb je een sollicitatiegesprek. Welke inhoudelijke vragen kun je als operator verwachten? Bekijk de 25 inhoudelijke sollicitatievragen voor operators die we voor je op een rijtje hebben gezet.

Lees verder

Technici zijn baanplakkers. Hoe week je ze los?

Technici zijn hele trouwe werknemers. Een kwart van de technici werkt meer dan 20 jaar bij dezelfde werkgever. Hoe week je talent dan toch los?

Lees verder

Parttime operator vacatures: meer sollicitaties door flexibiliteit

48% van de werkenden werkt parttime. Nederland is parttimeland #1 in Europa. Maar in de procestechniek werkt slechts 6% parttime. Daar ligt een kans bij het vinden van nieuwe medewerkers. Lees er meer over.

Lees verder
Procesoperator thumbs up

Procestechniek.nl: de ideale partner voor werkzoekenden

Ben jij op zoek naar een baan in de procestechniek? Dan ben je bij procestechiek.nl aan het juiste adres! Wij begrijpen als geen ander dat het vinden van een geschikte baan een uitdaging kan zijn. Daarom willen wij jou graag laten zien wat procestechiek.nl specifiek voor werkzoekenden kan betekenen. Lees snel verder en ontdek de vele voordelen die wij te bieden hebben!

Lees verder

Hoe werf je zij-instromers in de procestechniek?

Zij-instromers spelen een belangrijke rol bij het verminderen van het tekort aan technici in de procestechniek. Maar hoe kun je ze het beste werven? Wat vinden zij belangrijk? En hoe kun je als werkgever hierop inspelen? In dit artikel delen we enkele strategieën en tips om succesvol zij-instromers aan te trekken.

Lees verder

Technologische veranderingen en automatisering in de procestechniek

In de snel veranderende wereld van procestechniek worden procesoperators steeds meer geconfronteerd met technologische veranderingen en automatisering. Hoewel deze ontwikkelingen de efficiëntie en productiviteit kunnen verbeteren, brengen ze ook uitdagingen met zich mee voor degenen die in deze sector werken.

Lees verder

De verschillen tussen Operator A, B en C

Solliciteer je op een operator vacature, dan is de kans groot dat er gevraagd wordt naar een Operator A, Operator B of Operator C. Wanneer past de functie Operator A, B of C bij jou? Wat zijn de verschillen?

Lees verder

Ooit gehoord van het ploegendienst syndroom?

Werken in ploegendienst heeft veel voordelen. Zo krijg je doorgaans een lekkere toeslag en heb je over het algemeen meer vrije tijd. Het kan echter ook uitdagend zijn en gevolgen hebben voor zowel de fysieke als mentale gezondheid.

Lees verder

Via welke kanalen zoeken technici naar een baan?

Als werkgever in de procestechnieksector is het van essentieel belang om inzicht te hebben in de manieren waarop technici naar nieuwe carrièremogelijkheden zoeken. Dat verandert namelijk voortdurend. Terwijl sociale media vorig jaar domineerden, zijn dit jaar de websites van aantrekkelijke werkgevers in trek.

Lees verder
Technisch personeel

Technisch personeel vinden

De poule technici waaruit je kunt putten als je op zoek bent naar een productiemedewerker, procesoperator of een andere functie in de procestechniek is vrij leeg. Net als in andere branches is er meer vraag dan aanbod in goed personeel. Hoe slaag je er toch in om geschikt technisch personeel te vinden?

Lees verder
Op zoek naar de juiste kandidaat?