Blog
Geplaatst op 24 jul 2021

Top 5 oplossingen personeelstekort

Het tekort aan technisch personeel neemt alsmaar toe. Zelfs 32% van de technische vacatures staat langer dan een half jaar open. Hoe los je dit op? Procestechniek helpt niet alleen met het werven van personeel, maar is ook sparringpartner voor bedrijven in de procestechniek voor het vinden van oplossingen.

Met creatieve oplossingen is veel mogelijk

32% van de technische vacatures staat langer dan een half jaar open. Dat is lang! Tekort aan technici kan het proces in gevaar brengen. Hoe ga je hiermee om? Je kunt in dezelfde vijver blijven vissen als andere bedrijven, maar de kansen liggen vooral buiten de gebaande paden.

Doe je voordeel met de volgende 5 tips:

Tip 1: Gooi een hengel uit en vis in de vijver

De vacature plaatsen op vacaturebanken. Hoewel dit de reguliere en passieve manier van werven is, zijn er nog steeds veel vacatures die met een reguliere vacatureplaatsing ingevuld kunnen worden.

Extra tip: op Procestechniek.nl kunt je gratis de vacature plaatsen.

Tip 2: biedt zij-instromers een kans

Mensen die niet al opgeleid zijn tot procesoperator, maar wel technisch onderlegd zijn, kunnen ook op korte termijn van toegevoegde waarde zijn. Leidt ze op tot een klein deel van het proces en zorg dat ze daar alles van weten. Zo heb je sneller dat gat gevuld.

Tip 3: versimpel het proces

Aanverwant aan de vorige tip: deel het proces op in kleine stukken en zorg voor specialisten op dat onderdeel van het proces.

Tip 4: werk aan het werkgeversmerk

Er zijn meerder factoren voor een kandidaat om te solliciteren. Staan mensen niet te trappelen te werken in jouw branche of kun je niet knalgoede voorwaarden bieden? Dan is jouw werkgeversmerk een belangrijke troef. Zorg dat je werkgeversmerk goed neerzet. Werk aan je imago. Geef potentiele nieuwe kandidaten het gevoel “wow, daar wil ik werken!”

Tip: Geen eigen werken-bij site of wil je gewoon graag extra exposure? Op Procestechniek.nl kun je een eigen werken-bij omgeving aanmaken.

Tip 5: biedt leren & werken aan

Door als werkgever BBL opleidingen aan te bieden, heb je op korte termijn extra capaciteit. Bovendien zijn er subsidies beschikbaar.

Op zoek naar technisch personeel?

Ben je werkgever of HR-manager van een bedrijf in de procestechniek, dan is de kans groot dat je moeite hebt vacatures in te vullen.

Procestechniek.nl biedt oplossing! Wij hebben de grootste database operators en technici in de procestechniek en helpen je graag oplossingen te vinden voor het personeelstekort.

Gerelateerd