Blog
Geplaatst op 24 jul 2021

Top 5 oplossingen personeelstekort

oplossingen voor personeelstekort in de procestechniek

Het tekort aan technisch personeel neemt alsmaar toe. Zelfs 32% van de technische vacatures staat langer dan een half jaar open. Hoe los je dit op? Procestechniek.nl helpt niet alleen met het werven van personeel, maar is ook sparringpartner voor bedrijven in de procestechniek voor het vinden van oplossingen.

Met creatieve oplossingen is veel mogelijk

32% van de technische vacatures staat langer dan een half jaar open. Dat is lang! Tekort aan technici kan het proces in gevaar brengen. Hoe ga je hiermee om? Je kunt in dezelfde vijver blijven vissen als andere bedrijven, maar de kansen liggen vooral buiten de gebaande paden.

Doe je voordeel met de volgende 5 tips:

Tip 1: Gooi een hengel uit en vis in de vijver

De vacature plaatsen op vacaturebanken. Hoewel dit de reguliere en passieve manier van werven is, zijn er nog steeds veel vacatures die met een reguliere vacatureplaatsing ingevuld kunnen worden.

Extra tip: op Procestechniek.nl kun je gratis je vacature plaatsen.

Tip 2: biedt zij-instromers een kans

Mensen die (nog) niet opgeleid zijn tot procesoperator, maar wel technisch onderlegd zijn, kunnen ook op korte termijn van toegevoegde waarde zijn. Leid ze op tot een klein deel van het proces en zorg dat ze daar alles van weten. Zo heb je de vacature sneller ingevuld.

Tip 3: versimpel het proces

Aanverwant aan de vorige tip: deel het proces op in kleine stukken en zorg voor specialisten op ieder onderdeel van het proces.

Tip 4: werk aan het werkgeversmerk

Er zijn meerdere factoren voor een kandidaat om te solliciteren op een openstaande vacature. Staan mensen niet te trappelen te werken in jouw branche of kun je geen knalgoede voorwaarden bieden? Dan is jouw werkgeversmerk een belangrijke troef. Zorg dat je jouw werkgeversmerk goed neerzet. Werk aan je imago. Geef potentiele nieuwe kandidaten het gevoel “wow, daar wil ik werken!”

Extra tip: Geen eigen werken-bij site of wil je gewoon graag extra exposure? Op Procestechniek.nl kun je een eigen werken-bij omgeving aanmaken.

Tip 5: bied leren & werken aan

Door als werkgever BBL opleidingen aan te bieden, heb je op korte termijn extra capaciteit. Bovendien zijn er subsidies beschikbaar.

Extra tip: op Procestechniek.nl kun je ook leer-werktrajecten plaatsen.

Op zoek naar technisch personeel?

Ben je werkgever of HR-manager van een bedrijf in de procestechniek, dan is de kans groot dat je moeite hebt vacatures in te vullen.

Procestechniek.nl biedt de oplossing! Wij hebben de grootste database operators en technici in de procestechniek en helpen je graag oplossingen te vinden voor het personeelstekort.

Gerelateerd

Belangrijkste uitdagingen in de procestechniek

Hoewel het werken in de procestechniek lucratief kan zijn, brengt het ook uitdagingen met zich mee voor werknemers. In dit artikel zullen we enkele van de belangrijkste uitdagingen voor werknemers in de procestechniek bespreken en enkele tips geven om deze te overwinnen.

Lees verder

Bijdragen aan verduurzaming in de procesindustrie

De industrie wordt gezien als een van de grootste vervuilers. Wil je bijdragen aan verduurzaming, dan liggen er veel kansen voor jou in de procesindustrie. Heb je daarnaast affiniteit met techniek, en wil je graag je steentje bijdragen? Dan doe je er goed aan in de procesindustrie te gaan werken.

Lees verder

Carrièrekeuzestress: als je niet weet wat je wilt worden!

Als je niet weet wat je wilt worden, ben je niet de enige. Veel mensen worstelen met deze vraag, of ze nu net van school komen, een carrièreswitch overwegen of op zoek zijn naar meer voldoening in hun huidige baan. Het kan frustrerend zijn, maar er zijn stappen die je kunt nemen om een beter inzicht te krijgen in je interesses en vaardigheden en een pad te vinden dat bij je past.

Lees verder

Piek openstaande vacatures Procesindustrie lijkt voorbij

Het personeelstekort neemt toe, door vergrijzing zijn er minder werkenden en parttime werken is de trend… Klopt dit wel? We doken de cijfers in. Die geven een verrassend ander beeld.

Lees verder

Carrièreswitch naar de Procestechniek: hoe maak je dit een succes?

Als je geïnteresseerd bent in de procestechniek, maar momenteel een andere carrière hebt, zijn er een aantal stappen die je kunt nemen om de overgang naar deze branche te maken. Wij hebben wat tips voor je verzameld om je te helpen bij het maken van een succesvolle carrièreswitch naar de procestechniek.

Lees verder

7 tips om de sleur te doorbreken!

Je bent op zoek naar een nieuwe uitdaging, maar weet je nog niet goed hoe? Laat Procestechniek jou helpen bij het vinden van de baan waar je van droomt!

Lees verder
ploegentoeslag

Ploegentoeslag, hoe zit dat precies?

Het werken in onregelmatige diensten komt in veel sectoren voor en is in de procestechniek heel gebruikelijk. Bedrijven keren dan normaal gesproken ploegentoeslagen uit: een percentage bovenop het vaste salaris voor het werken in ploegendiensten. Afhankelijk van de dienst kan dit al snel oplopen tot meer dan 20% van het vaste loon.

Lees verder
krapte arbeidsmarkt

Krapte arbeidsmarkt: waar zijn alle werkzoekenden gebleven?

Waar je ook komt en wat je ook leest, het kan je niet ontgaan zijn dat men in bijna alle sectoren naarstig op zoek is naar personeel. Verschillende bedrijven hebben beperkte openingstijden, of zijn zelfs gesloten, vanwege te weinig personeel.
Dat is wel eens anders geweest. Waar zijn al die werkzoekenden gebleven?

Lees verder

10 tips om goed te slapen na een nachtdienst

Herken je dat? Je hebt net een super goede nachtdienst achter de rug en nu is het tijd om naar bed te gaan. De zon schijnt al lekker en eigenlijk ben je nog niet moe. Hoe ga je ervoor zorgen dat je toch in een slaapmodus komt en heerlijk slaapt? Wij geven je 10 tips om na jouw nachtdienst goed te kunnen slapen, om zo weer vol energie te beginnen aan jouw nieuwe dag.

Lees verder
Productiewerk aan de lopende band

Is productiewerk iets voor jou?

Wat weet jij eigenlijk over productiewerk? Welke werkzaamheden voert een productiemedewerker uit en hoe ziet een werkdag als productiemedewerker eruit? Daarover kom je hieronder alles te weten.

Lees verder
Op zoek naar de juiste kandidaat?