Factsheet

Kernactiviteiten:
NX Filtration is producent van MEXFIL ™ holle vezelmembranen voor gebruik in toepassingen voor microfiltratie, ultrafiltratie en nanofiltratie. Deze membranen zijn gebaseerd op veelzijdige (gemodificeerde) poly-ether-sulfon (PES) chemie. PES biedt uitstekende eigenschappen met betrekking tot thermische en chemische resistentie. In vergelijking met andere membraanmaterialen maakt PES de productie mogelijk van membranen met zeer kleine poriegrootten en een smalle poriegrootteverdeling.

De technologie van NX Filtration is bij uitstek geschikt voor hergebruik van afvalwater en voor het polijsten van oppervlaktewater naar drinkwaterstandaarden. Andere toepassingen zijn gedecentraliseerde waterbehandeling, kleurverwijdering, verzachting en gedeeltelijke ontzilting voor industriële, proces- en gemeentelijke toepassingen.

Informatie

Organisatie en activiteiten:
NX Filtration is een jong en snel groeiend bedrijf dat holle vezelmembranen en -modules ontwikkelt en produceert voor gebruik in ultrafiltratie- en nanofiltratietoepassingen. De laag vervuilende, chloortolerante holle vezelconstructie zorgt voor verwijdering van organische stoffen, bijv. Microverontreinigingen en zoutgehalte in één eenvoudige, kosteneffectieve stap.

De membraanproducten van NX Filtration zijn in staat om in één stap drinkwater te produceren uit oppervlakte- of afvalwater
- Microfiltratie (MF) membranen zijn ontworpen om grotere bestanddelen uit elke vloeistofstroom te verwijderen via grootte-uitsluiting.

- Ultrafiltratie (UF) membranen worden gebruikt in een breed scala aan toepassingen, variërend van RO-voorbehandeling, drinkwaterproductie en afvalwaterbehandeling.

- Directe nanofiltratie (dNF) membranen verwijderen organische stoffen en opgelost zout uit water. Het scheidingsmechanisme is meestal gebaseerd op een combinatie van grootte-uitsluiting, ladingsuitsluiting en oplossingsdiffusie.
Missie:
Geïnspireerd door de passie voor membranen van het team, ontwikkelen en produceren ze innovatieve producten en oplossingen, waarmee ze hun partners kunnen uitblinken in membraanfiltertoepassingen.
Visie:
Een toonaangevende wereldwijde leverancier van technologie zijn voor het produceren van puur, ruim en betaalbaar water om de kwaliteit van leven te verbeteren

Recente vacatures van NX Filtration BV

Hieronder vindt je een aantal van de meest recente vacatures die door dit bedrijf zijn gepubliceerd. Klik op de vacaturetitel om een uitgebreide beschrijving van de vacature te bekijken.

Adresgegevens

Deel dit bedrijf