Factsheet

Kernactiviteiten:
Uzimet bladlood wordt geproduceerd op basis van schroot en oud lood, dat wordt aangeleverd door metaalhandelaren. Na een kwaliteitscontrole wordt het oude lood gesmolten. Reststoffen, die voor Uzimet niet geschikt zijn om nieuw lood van te maken, gaan naar verwerkingsbedrijven. Die zetten deze om in metalen als messing, zink, tin, lood , antimoon en ijzer. Uzimet raffineert het vloeibare lood door onzuiverheden te verwijderen. Ook wordt koper toegevoegd om het gewalste lood te laten voldoen aan NEN-EN12588. Uiteindelijk ontstaat er een blok echt lood, dat in onze walserij tot een rol van maximaal 240 cm breed wordt verwerkt.

In welke vorm het bladlood ook wordt verwerkt, het blijft een vrijwel perfect te recyclen materiaal. Zo kan uw bladlood eeuwen geleden op een kathedraal hebben gezeten en over honderd jaar dienst doen op een stadhuis. Bijna niets gaat verloren in deze vrijwel gesloten cyclus. De milieuprestaties van bladlood zijn veel beter dan van alternatieve, waterkerende materialen in de bouw. Een Levens Cyclus Analyse van TNO heeft dat aangetoond.
Werkgebied:
Metaal, lood.
Bedrijfsfilm:

Informatie

Organisatie en activiteiten:
Uzimet is de enige bladloodproducent van de Benelux. Ze zijn een milieubewuste en innovatieve onderneming die oud lood, via een raffinageproces, verwerkt tot nieuw bladlood. Ze bestaan al meer dan 110 jaar. Hun lood heeft vele verschillende innovatieve toepassingen. Zo is het lood een onmisbaar materiaal op het gebied van stralingstechnieken in de medische wereld.
Uzimet vindt maatschappelijk verantwoord ondernemen erg belangrijk. Het is van oudsher verweven met hun economische activiteiten (profit). Lood recyclen betekent voor hun automatisch rekening houden met mens (people) en milieu (planet). Zo produceren ze in een arbovriendelijke werkomgeving. Maar tegelijk voldoen ze aan strenge milieu-eisen en hebben ze de milieu-impact van lood door TNO laten onderzoeken.
Missie:
De missie van Uzimet:

- Het leveren van producten en diensten op basis van lood, die de gebruiker bescherming, zekerheid en comfort bieden.
- Respectvol, verantwoordelijk en resultaatgericht omgaan met hun omgeving, de medewerkers en relatie.
Visie:
De visie van Uzimet:
Ze zijn een strategische partner voor oplossingen en producten met lood. Deze oplossingen zorgen voor betere bescherming, zekerheid en gemak in het dagelijks leven. Dit realiseren zij door duurzame inzet van materiaal (recycling), mens en middelen.

Adresgegevens

Adres:
Postcode:2289 BA
Stad:Rijswijk
Telefoon:+31703192312
Website:Uzimet

Deel dit bedrijf