Factsheet

Kernactiviteiten:
ALTANA ontwikkelt, produceert en verkoopt hoogwaardige innovatieve producten in de sector van speciale chemicaliën. ALTANA biedt innovatieve, milieuvriendelijke oplossingen met de bijpassende speciale producten voor coatingfabrikanten, verf- en kunststofverwerkers, de grafische en cosmetische industrie en de elektrische en elektronische industrie. Het assortiment omvat additieven, speciale coatings en kleefstoffen, effectpigmenten, kitten en verbindingen, impregneerharsen en vernissen, en test- en meetinstrumenten. De kracht ligt in het aanbieden van gedifferentieerde oplossingen en speciale producten die een toegevoegde waarde creëren voor de klanten en ons bedrijf.
Vestigingen nationaal + internationaal:
De groep van bedrijven met wereldwijde operaties heeft haar hoofdkantoor in de Duitse stad Wesel aan de Neder-Rijn. De vier divisies binnen de ALTANA-groep bezetten allemaal een leidende positie in hun doelmarkten met betrekking tot kwaliteit, expertise op het gebied van productoplossingen, innovatie en service. Producten gemaakt door bedrijven in de ALTANA Group worden in meer dan 100 landen over de hele wereld verkocht en hun kwaliteit heeft ons een uitstekende reputatie bij onze klanten verdiend als een waardevolle partner, zowel nationaal als internationaal.
Bedrijfsfilm:

Informatie

Organisatie en activiteiten:
De producten en diensten van ALTANA zijn erop gericht om de klanten speciale oplossingen te bieden en hen een concurrentievoordeel te geven. De klanten herkennen ALTANA als specialisten en ze zijn meestal in een vroeg stadium geïntegreerd in het productontwikkelingsproces. Om de positie als een van de toonaangevende bedrijven in de sector van speciale chemicaliën te kunnen behouden of verder te consolideren, moeten ze hun competenties gestaag uitbreiden en hun eigen productportfolio continu uitbreiden.

In de gedecentraliseerde onderzoeks- en ontwikkelingsfaciliteiten van de Groep wordt het productportfolio gestaag verder ontwikkeld. Naast bestaande applicaties in huidige of nieuwe markten, zijn activiteiten om nieuwe applicaties voor deze markten te ontwikkelen een centraal punt. Om nieuwe bedrijfstakken aan te boren, identificeren ze de behoeften van hun klanten en nemen zij ze op in de ontwikkeling van nieuwe oplossingen.
Missie:
De specialiteitchemicaliënactiviteiten van ALTANA worden gekenmerkt door voortdurende duurzame, bovengemiddelde groei van zowel de omzet als het bedrijfsresultaat.

ALTANA begon in 1962 in Wesel met 12 werknemers die een omzet van 0,2 miljoen EUR genereerden in de additievensector.
In 2017 steeg de omzet naar EUR 2,2 miljard en het personeelsbestand tot 6.200 werknemers.
Naast de uitzonderlijk hoge autonome groei hebben ongeveer 40 acquisities sinds 1988 een belangrijke bijdrage geleverd aan het succes van de Groep. Ze hebben systematisch hun weg gevonden naar leidende posities op internationale markten door zich te concentreren op innovatie, kwaliteit en service.

Ook in de toekomst zullen ze de consistente groeistrategie blijven volgen en de waarde van het bedrijf verder verhogen voor klanten, aandeelhouders en werknemers, door middel van gerichte acquisities, aanhoudend hoge investeringen in innovaties en constante marktpenetratie. Ze willen ook toegang tot markten voor nieuwe toepassingen en uitbreiden van hun klantenactiviteiten. De bovengemiddelde uitgaven voor onderzoek en ontwikkeling die meer dan 6 procent van de totale omzet vertegenwoordigen, is een handelsmerk van een speciaalzaak en garandeert de klanten en de topposities van het bedrijf op hun doelmarkten.
Doorgroeimogelijkheden:
Het succes van ALTANA als bedrijf is uiteindelijk afhankelijk van hun medewerkers. Hun betrokkenheid (inclusief activiteiten buiten het bedrijf), hun verantwoordelijkheid en hun creativiteit zijn verantwoordelijk voor het imago van ALTANA, zowel binnen het bedrijf als in de buitenwereld. Door het brede scala aan trainingen en het beloningssysteem op basis van prestaties en resultaten motiveren we onze medewerkers om te denken en te handelen als ondernemers.

Recente vacatures van BYK-Cera B.V.

Hieronder vindt je een aantal van de meest recente vacatures die door dit bedrijf zijn gepubliceerd. Klik op de vacaturetitel om een uitgebreide beschrijving van de vacature te bekijken.

Adresgegevens

Adres:Danzigweg 23
Postcode:7418 EN
Stad:DEVENTER
Land:NL
Telefoon:+31570678200

Deel dit bedrijf