Factsheet

Kernactiviteiten:
Van baanbrekende waterdichte laarzen tot de lancering van de eerste babyluier met elastische kleefstof, de geschiedenis zit vol met slimme innovatie.

Sinds 1889 hebben ze meer dan 9.000 technologieën gepatenteerd die alles omvatten, van interieurlijm voor ruimtevaart tot Blu-Tack. En ze zijn enorm geëvolueerd in de loop van de tijd en zijn gegroeid van een lokale kleurstofproducent naar een wereldwijde marktleider.
Hoofdvestiging Nederland:
Het hoofdkantoor staat in Oosterhout. De producten van Bostik zijn bekend onder de merknamen Den Braven, Zwaluw en Hercuseal en onder de private labels van verschillende partners.
Bedrijfsfilm:

Informatie

Organisatie en activiteiten:
Bostik werd opgericht als de Boston Blacking Company in Chelsea, Massachusetts, in 1889. Tegen het einde van de jaren twintig had deze pionier voor de opkomende schoenenindustrie zich uitgebreid over drie continenten en had hij meer dan 1.000 chemici en technici in dienst.

United Shoe Machinery (USM), een internationaal bedrijf dat productiemachines levert aan de schoenenindustrie, verwierf Boston Blacking Company in 1929. Het werd de chemische divisie van USM gedurende het grootste deel van de 20e eeuw toen het bedrijf begon aan internationale expansie en diversificatie. Deze divisie werd vervolgens Bostik Chemical Group genoemd.
Missie:
Het allerbelangrijkste is dat de innovaties voordelen opleveren voor hun klanten in talloze toepassingen. Van geavanceerde voegmiddelen die tijdrovende processen in de bouw verwijderen, tot brandvertragende lijmen voor treinen, al hun slimme technologieën beginnen met een investering in R&D.
Visie:
Ze streven krachtig naar innovatie en passen de nieuwste technologische ontwikkelingen toe bij het ontwikkelen van 'slimme' lijmen. Hun archieven zijn beladen met voorbeelden van Bostik-technologieën die markten hebben verstoord - van behangpapier op basis van aardappelzetmeel tot elastische bevestigingslijm voor luiers.

Tegenwoordig is de toewijding aan innovatie net zo sterk als altijd. Ze innoveren met hun klanten via een wereldwijd R & D-netwerk, bestaande uit drie internationale Smart Technology Centers en 11 regionale centra. En ze onderscheiden het bedrijf door die investering. Dat is de reden waarom in 2014 15% van de omzet van Bostik afkomstig was van producten die in de afgelopen drie jaar werden geïntroduceerd.
Bedrijfsfilm:

Adresgegevens

Adres:Denariusstraat 11
Postcode:4903 RC
Stad:OOSTERHOUT
Land:NL

Deel dit bedrijf