Factsheet

Kernactiviteiten:
Niacet is een toonaangevende wereldwijde producent van propionaten en acetaten, met de nadruk op de farmaceutische, voedingsmiddelen- en diervoederindustrie. Hun producten vullen de vitale behoeften in een breed scala van toepassingen die essentieel zijn voor het dagelijks leven, waaronder voedselbehoud, antibioticumformulering, dialysebehandeling, energieproductie en meer. Ze streven ernaar om de voorkeursleverancier te zijn voor deze producten en zijn er trots op dat ze eenvoudig het beste van wereldklasse bieden.

Bij Niacet streven ze naar duurzame groei en waarde door de inzet voor het welzijn van hun werknemers, de gemeenschappen en het milieu. Ze zijn trots op de naleving van de hoogste gedragsnormen in de branche, waaronder de Code of Responsible Care ® van de American Chemistry Council, te promoten .

Met meer dan 85 jaar chemische productie-ervaring in elk van de productiefaciliteiten, blijven ze voortbouwen op de uiteenlopende vaardigheden en kennis van de medewerkers om de klanten van dienst te zijn. Met vertrouwen kun je "Count on Niacet".
Vestigingen nationaal + internationaal:
Niacet heeft 2 productielocaties; 1 in Niagara Falls (USA) en 1 in Tiel (Nederland).
Werkgebied:
De zouten worden met name toegepast in de farmaceutische en voedingsmiddelenindustrie, onder andere voor levensmiddelenconservering, antibiotica en dialysebehandeling. Daarnaast worden de producten ook toegepast in de diervoederindustrie, maar zijn er ook diverse technische toepassingen o.a. bij energie productie.

Informatie

Missie:
Bij Niacet zoeken ze naar mogelijkheden voor duurzame groei en waarde middels de toewijding aan het welzijn van hun werknemers, de gemeenschap waar zij deel van uit maken en het milieu.

Ze vinden maatschappelijk betrokken ondernemen belangrijk en dragen, o.a. door vrijwilligersactiviteiten en sponsoring, bij aan het welzijn van de lokale omgeving. Zo sponsort Niacet in Tiel enkele sportverenigingen en evenementen zoals Appelpop en het Fruitcorso. Daarnaast is Niacet ook actief betrokken bij maatschappelijk betrokken organisaties in Tiel, zoals de Stichting Tiel Tip Top en de Tielse Uitdaging.
Bedrijfsfilm:

Adresgegevens

Adres:Papesteeg 91
Postcode:4006 WC
Stad:TIEL
Land:NL
Telefoon:+31344639517

Deel dit bedrijf