Factsheet

Kernactiviteiten:
De Heus is een internationaal opererende onderneming met als kernactiviteit de productie en vermarkten van hoogwaardige diervoeders. Sinds de oprichting in 1911 is de onderneming van een klein regionaal bedrijf doorgegroeid naar één van de grootste spelers in de Nederlandse mengvoederindustrie. De groei in Nederland is gerealiseerd door autonome groei en overnames. Mede door de snelle uitbreiding buiten Nederland behoort De Heus inmiddels tot de top 15 van diervoederleveranciers in de wereld.
Hoofdvestiging Nederland:
Het hoofdkantoor van De Heus is gevestigd in Ede. De productielocaties bevinden zich in Andel, Maasbracht, Meppel, Nijkerk, Ravenstein, Sneek, Utrecht en Veghel. In Nederland werken ruim 600 medewerkers.
Vestigingen nationaal + internationaal:
Buiten Nederland heeft De Heus activiteiten in meer dan 70 landen, waaronder productielocaties in Polen, Rusland, Tsjechië, Egypte, Ethiopië, Brazilië, Zuid-Afrika, Servië, Spanje, Portugal, Myanmar, India en Vietnam. In China heeft De Heus een strategische alliantie met Wellhope Agri-Tech Co Ltd. Daarnaast zijn we middels de export van concentraten actief op vele buitenlandse markten, de belangrijkste daarvan in Oost-Europa en het Midden-Oosten. Wereldwijd heeft de onderneming meer dan 5.000 medewerkers.

Informatie

Organisatie en activiteiten:
Bij De Heus denken we altijd verder dan vandaag. Als familiebedrijf maken zij hun al van oudsher sterk voor de toekomst van volgende generaties. In dat kader leveren ze ook graag een actieve bijdrage aan het internationale voedselvraagstuk. De wereldbevolking blijft groeien en de vraag naar dierlijke eiwitten blijft toenemen, terwijl de natuurlijke grondstoffen alleen maar schaarser worden. De Heus ziet het als een maatschappelijke verantwoordelijkheid om daar een rol van betekenis in te spelen. Simpelweg, door die dingen te doen te waar zij goed in zijn.
Vanuit hun maatschappelijke verantwoordelijkheid, hebben zij het Responsible Feeding programma ontwikkeld. Een lange termijn programma waarbij ze binnen de voedselketen voortdurend duurzame waarde creëren voor alle veehouders die we met de diervoeders en nutritionele kennis ondersteunen. Dit doen ze door elke dag opnieuw te werken aan een steeds verdere optimalisatie van de voederconversie: het zo efficiënt mogelijk omzetten van plantaardige grondstoffen naar dierlijke eiwitten.
Missie:
De missie is de continuïteit van De Heus als familiebedrijf te waarborgen en wereldwijde groei te realiseren in de diervoederindustrie, in overeenstemming met onze visie, waarden en cultuur om op deze manier de ontwikkeling en vooruitgang van de landbouw te stimuleren in alle markten waar ze actief zijn.
Visie:
De agrarische activiteiten en voedselproductie zullen enorm toenemen door de groeiende wereldbevolking en toenemende levensstandaard. De Heus meent dat verbeterde beschikbaarheid van kostprijs effectieve, duurzaam geproduceerde voedingsproducten essentieel zijn voor de wereldwijde welvaartsgroei. De visie is om een wereldwijde vooraanstaande leverancier van nutritionele producten voor dieren te zijn om zo de prestaties van de klanten, de producenten van vlees, melk, eieren en vis te ondersteunen. De doelstelling is om efficiëntie en technologische vooruitgang te bereiken met de klanten door diepgaande kennis van diervoeding en dierhouderij.
Bedrijfsfilm:

Adresgegevens

Adres: Nijverheidsstraat 24
Postcode:3861 RJ
Stad:NIJKERK
Land:NL

Deel dit bedrijf