Factsheet

Kernactiviteiten:
Ze zijn een dynamisch bedrijf met grote interesse voor ontwikkelingen in de markt. Als producent van hoogwaardige deurpanelen, zijn ze zich ervan bewust dat korte levertijden van groot belang zijn voor hun afnemers. Door de combinatie van hoge kwaliteit, goede leveringsbetrouwbaarheid en een uitstekende service met daaraan gekoppelde duidelijke garanties, zult u ervaren dat ze een gedegen en betrouwbare partner zijn.
Hoofdvestiging Nederland:
De hoofdvestiging van Mill Panel bv is gevestigd in Mill zelf.
Je kunt het vinden aan de Eerste Industrieweg nummer 7.
Aantal vestigingen:
De Gouw Handelmaatschappij, Heuvelman Hout, Jongeneel, RET Bouwproducten
Werkgebied:
Houtbewerking

Informatie

Organisatie en activiteiten:
De oorsprong gaat terug naar 1908. In dat jaar werd Van Hout opgericht, het bedrijf dat zou uitgroeien tot een wereldwijd bekende leverancier op het gebied van snij- en schilfineer. Hieruit is in 1971 een panelenafdeling opgericht die 30 jaar later, in 2001, als zelfstandige onderneming verder is gegaan gaan als Mill Panel B.V.

De productie van schilfineer is in 2002 verhuisd naar Gabon in Afrika. Mill heeft die verhuizing begeleid door een actieve bijdrage te leveren aan de bouw van nieuwe fineerfabrieken. Mede daardoor hebben ze een brede kennis opgebouwd van okoumé fineren en door hun goede betrekkingen met de producenten is de levering van fineren gegarandeerd.
De kwaliteitsbewaking van de deurpanelen begint reeds bij de strenge selectie van de basismaterialen zoals fineer, isolatieschuim, aluminium, kurk en diverse lijmsoorten. Ze kopen de fineren in hele maten maar ook in deelbreedtes. Door deze deelbreedtes aan elkaar te voegen door middel van lijm is de kans op gapingen en overlappingen gering. Dit fineer passen ze toe als tussenlagen in ons plaatmateriaal. Nadat het fineer in een pers met 14 etages is geperst tot multiplex, wordt het vierzijdig haaks gezaagd, vervolgens gekalibreerd en tenslotte geschuurd. Voor verzending verpakken ze de deurpanelen zorgvuldig zodat een optimale kwaliteit gewaarborgd is voor u als eindverwerker.
Visie:
De kracht zit in hun innovatieve vermogen. Dat staat ook aan de basis van de unieke eigenschappen van de AluPlex®. Research en development zijn daarom van groot belang om onderscheidend te kunnen blijven en om de kennisvoorsprong te behouden. In hun eigen laboratorium zijn ze daarom voortdurend bezig om de bestaande producten te optimaliseren en nieuwe producten te ontwikkelen!

Adresgegevens

Postcode:5451 GV

Deel dit bedrijf