Factsheet

Kernactiviteiten:
Voor iedere toepassing en iedere teler mengt Legro de hoogwaardige grondstoffen tot optimale substraten. Ze produceren en controleren al hun producten zelf om een constante kwaliteit en samenstelling te kunnen garanderen. Ze hebben dus een aantal verkoopkantoren en een aantal productielocaties.

Onderzoek en innovatie
Legro trekken graag samen met u op bij het verbeteren van uw bedrijfsvoering. Kennis en ervaring delen is daarvoor cruciaal. Met telers over de hele wereld werken ze zij aan zij aan nieuwe methodes en betere producten. Dat doen ze in gespecialiseerde researchstations, in veldproeven en op hun productielocaties.
Hoofdvestiging Nederland:
Het hoofdkantoor van Legro is gevestigd in Helmond. Op de gezamenlijk 12 hectare grote productielocaties bij het hoofdkantoor maken ze substraten voor professionele telers met een focus op zacht fruit, boomkwekerijen en jonge planten.
In Asten, in het hart van de Peel, is Legro in 1924 begonnen. Hier maken zij in hun moderne productielocatie van 3,5 hectare groot, substraten voor private labels, daktuinen, consumenten, en landscaping. Vijf volautomatische verpakkingslijnen verpakken de eindproducten.
In het Noord-Limburgse Wanssum produceren ze hoogwaardige dekaarde voor de champignonteelt. Dankzij de gunstige ligging aan de Maas, kunnen zij de grondstoffen daarvoor en de producten die gereed zijn zeer efficiënt per zeecontainer naar de havens van Rotterdam en Antwerpen aan- en afvoeren.

Informatie

Organisatie en activiteiten:
Productieproces in eigen beheer
Legro onderscheid zich in kwaliteit doordat ze het gehele productieproces in eigen beheer hebben: van de veenvelden tot aan het transport. Om zeker te weten dat volgens hun hoge kwaliteitsnormen wordt gewerkt, hebben ze ook de locaties waar de potgronden en de substraten worden geproduceerd in eigen beheer.

Die passie voor innovatie in grondstoffen en processen is wat Legro betreft de sleutel tot succes; zowel voor de huidige als toekomstige generaties.
Missie:
Legro is een familiebedrijf. Ze zijn trots op onze producten en ons bedrijf. Klein begonnen en in vier generaties uitgegroeid tot één van de grootste producenten van substraten in Europa. Ze kijken uit naar de toekomst. Daar investeren ze in, want ook met en voor de volgende generaties willen zij dezelfde hoogwaardige producten maken.
Bedrijfsfilm:

Adresgegevens

Adres:Gerstdijk 20
Postcode:5704RG
Stad:HELMOND
Land:NL
Website:Legro

Deel dit bedrijf