Factsheet

Kernactiviteiten:
Fruit is een kwetsbaar product. Wij geloven dat de liefde die in het product wordt gestopt, wordt weerspiegeld in de kwaliteit. FruitMasters zorgt voor een eerlijk proces waarbij de teler onderhandelt over de best mogelijke prijs voor het product. Innovatie en creativiteit zijn belangrijke bouwstenen voor de manier waarop we onze zakelijke relaties beheren. De telers zijn al vele jaren onze bron. Ze halen het beste uit de natuur. Daar zijn we 100 jaar trots op geweest.
Hoofdvestiging Nederland:
Geldermalsen
Kennisgebieden:
Voedselveiligheid betekent dat een consument niet ziek wordt of letsel oploopt door het consumeren van een voedingsmiddel. Voedselveiligheid is een wereldwijde zorg, niet alleen vanwege het belang ervan voor de volksgezondheid, maar ook vanwege de impact op de internationale handel. Ons fruit bevat essentiële voedingsstoffen zoals vitamines en koolhydraten. Onze producten zijn niet alleen heerlijk, ze zijn ook echt goed voor je. FruitMasters neemt zijn verantwoordelijkheid serieus en besteedt veel aandacht aan voedselveiligheid in de keten. De verschillende certificaten van de telers en FruitMasters zijn het schriftelijke bewijs.

Informatie

Organisatie en activiteiten:
FruitMasters is een fruitcoöperatie die fruit levert aan de retailmarkt. Mede dankzij de aangesloten fruittelers is FruitMasters in staat om Nederlandse fruit van de beste kwaliteit direct van de bron te leveren aan nationale en internationale handelshuizen en retailers. FruitMasters heeft een eigen faciliteit en logistiek centrum in Nederland, waardoor het een onmisbaar feest is voor de fruitmarkt.
FruitMasters kan het hele jaar door de fruitmarkt bedienen. FruitMasters richt zich voornamelijk op hard en zacht fruit, maar kan ook steenfruit, druiven en exotisch fruit leveren. Als een marketingorganisatie van Nederlandse telers levert FruitMasters fruit direct van de bron. Dit stelt ons in staat om het hele proces beter te beheren, van teler tot consument, van sorteren tot verpakken en van branding tot schappresentatie. We zijn ook gespecialiseerd in op maat gemaakte verpakkingen, die u zelf of samen met ons kunt kiezen. FruitMasters zorgt voor een fruitbeleving voor zorgeloos genieten in binnen- en buitenland.
Missie:
FruitMasters is in de loop der jaren gegroeid, maar we hebben onze down to earth-houding behouden. We werken hard. We blijven mensen verbazen met onze persoonlijke benadering en ambities. Wij geloven in de kracht van mens en natuur en de samenwerking tussen telers en FruitMasters. Meer bereiken samen met het beste uit mens en natuur.
Visie:
De coöperatieve fruitveiling Geldermalsen was uiteraard niet de enige veiling in Nederland. Om de efficiëntie te verbeteren en de verkoop te verhogen, besloten drie veilingen om samen te voegen. groente- en fruitveiling Rijn-Waal-Maas BV, Fruitveiling Wijk bij Duurstede en Fruit Auction Geldermalsen EO bundelden hun krachten en bleven opereren onder de naam FruitMasters Group. Nico de Jong BV, een handelsonderneming die zich voornamelijk op het zuidelijk halfrond richt, trad in 2001 toe tot de groep. Om tegemoet te komen aan de toenemende vraag van klanten naar een compleet assortiment fruit, besloot FruitMasters in 2003 de Citronas-groep over te nemen. De kennis en ervaring van de bedrijven in de Citronas Group (MFL en Indigo SAS) versterkte de positie van FruitMasters, dat nu een volledig assortiment fruit zou kunnen aanbieden.

Voor 100 jaar engagement ontving FruitMasters de aanduiding 'Royal'. In de loop der jaren was FruitMasters een verlengstuk van de telers geworden. Door voortdurende ontwikkeling sinds de oprichting in 1904, was FruitMasters een belangrijke speler geworden op de Europese fruitmarkt. In de komende decennia zal FruitMasters zich inspannen om een ​​onmisbare partij in de fruitmarkt te worden.

Adresgegevens

Land:NL
Website:Fruitmasters

Deel dit bedrijf