Factsheet

Kernactiviteiten:
Producent van private label producten voor de consumentenmarkt. Vipack BV is gevestigd in Landgraaf waar de massaproductie plaatsvindt van o.a. afwasmiddelen, wasmiddelen, wasverzachters, allesreinigers etc.
Kennisgebieden:
Vloeibare was –reinigingsmiddelen
- Afwasmiddelen
- Allesreinigers
- Textielhoofdwas- en fijnwasmiddelen
- Wasverzachters
- Vloeibare zepen
- Speciaalreinigers

Rins - off cosmetica
- Haarshampoo
- Douche- en badproducten
- Crèmespoeling
- Handwaszeep

Informatie

Organisatie en activiteiten:
Voor vrijwel iedere textielsoort en iedere vervuiling heeft Vipack een vloeibaar wasmiddel in het assortiment. Zo zijn er bijvoorbeeld:
- Universeel – of totaalwasmiddelen – bij uitstek geschikt voor de witte was en voor de vuile gekleurde was.
- Colorwasmiddelen – voor bonte en gekleurde was
- Fijnwasmiddelen
- Black wasmiddel – speciaal voor de donkere was

In de loop van de jaren is de temperatuur waarbij gewassen wordt steeds verder gedaald; vroeger werd de witte was vaak nog bij 90 graden gewassen; tegenwoordig wordt de was al bij veel lagere temperaturen schoon. Hierdoor wordt energie bespaard omdat de wasmachine het water niet meer zoveel hoeft te verwarmen..
Productieproces

De benodigde grondstoffen worden zowel in bulk als in IBC’s, vaten en kleinere verpakkingen aangeleverd. De bulkgrondstoffen worden in verwarmde tanks opgeslagen en via een computersysteem in mengtanks gedoseerd. Deze mengtanks staan op zogenaamde “loadcells” die het gewicht meten van de gedoseerde grondstoffen en doen dit met grote nauwkeurigheid. Deze loadcells zijn gelinkt met het computersysteem waarin de recepturen worden ingebracht, waarna het systeem zijn “go” krijgt van de operator. Ook de mengkracht en snelheid wordt via dit systeem geregeld.

Het betreft een batch - gewijze productie met als voordeel de minieme afwijkingen in het eindproduct. Dit eindproduct wordt zo nodig gekoeld en na controle in gereed – product - tanks gepompt die in grootte variëren van 25.000 tot 60.000 liter. Vanuit deze tanks gaat het product via pompen naar de productie - afvullijnen. Hiervan zijn alle afvullijnen automatisch en meerdere afvullijnen volledig geautomatiseerd met dozenopzet- en inpakmachines. Ook is er een halfautomaat voor het afvullen van 5 tot 10 liter cans voor de semi-professionele markt.

Adresgegevens

Adres:Minckelersstraat 7
Postcode:6372 PP
Stad:LANDGRAAF
Land:NL
Website:Vipack B.V

Deel dit bedrijf