Wienerberger

Factsheet

Kernactiviteiten:
Als marktleider zien ze het bij Wienerberger als hun taak om voorop te lopen in de ontwikkeling van en de omgang met keramische bouw- en bestratingsmaterialen. Ze zijn de enige producent die de volledige keramische buitenschil en bestrating levert.
Bedrijfsfilm:

Informatie

Organisatie en activiteiten:
Wienerberger is trots op een lange historie in duurzaam ondernemen. Van klei tot eindproduct, van bouwen tot wonen, van hergebruik tot recycling. Wij werken met aandacht voor milieu, medewerkers en maatschappij.
Wienerberger en duurzaamheid
Onze keramische producten zijn duurzaam, al vanaf het prille begin. De klei winnen we uit Nederlandse rivieren en fabriceren we lokaal tot volwaardige bouwstenen met een lange levensduur. Onze bakstenen en keramische dakpannen vormen al eeuwenlang duurzame bouwmaterialen. In de monumentale panden van weleer en de moderne architectuur van morgen. Duurzaamheid is vooral een kwestie van doen. Samen met klanten en medewerkers bouwen we slimmer voor meer comfort, een lagere energierekening en zo min mogelijk impact op het milieu.
Missie:
Kleiwinning in Nederland geeft nieuwe natuur, waardoor nieuwe recreatiegebieden ontstaan, voorkomt overstromingen én is de grondstof voor duurzame keramische bouwmaterialen zoals metselbakstenen, straatbakstenen en keramische dakpannen.
Klei is een hernieuwbare grondstof. Dit betekent dat we klei kunnen winnen, zonder dat het op raakt. Als we de klei niet afgraven, neemt op den duur de kans op overstromingen toe. Kleiwinning voorkomt dus overstromingen én door kleiwinning ontstaat een toename van natuur en biodiversiteit.
Bedrijfsfilm:

Adresgegevens

Adres:Hogeweg 95
Postcode:5301 LK
Stad:ZALTBOMMEL
Land:NL

Deel dit bedrijf