Factsheet

Kernactiviteiten:
Saturn petcare heeft meer dan 30 jaar ervaring op het gebied van honden- en kattenvoer. Wie nog nooit een product van het merk "saturn" in het winkelschap heeft aangetroffen, zal in eerste instantie verbaasd zijn dat saturn petcare tot de grootste petfoodfabrikanten van Europa behoort. Reden daarvoor is dat we groot en succesvol geworden zijn als fabrikant van huismerkproducten. Deze huismerkproducten leveren wij aan gerenommeerde Duitse en andere internationale handelsketens van de levensmiddelenbranche, daarnaast ook aan discounters en drogisterijen.
Hoofdvestiging Nederland:
Saturn petcare in Hattem is de Nederlandse productielocatie van natvoer voor honden en katten. Bij saturn petcare in Hattem werken ruim 250 medewerkers met inzet en passie.
Aantal vestigingen:
Dankzij meerdere productielocaties kunnen ze op elk gewenst moment de maximale leveringscapaciteit garanderen. De productiebedrijven zijn IFS-gecertificeerd en voldoen daarmee aan de geldende voorschriften voor de levensmiddelenveiligheid voor menselijke consumptie.
Bedrijfsfilm:

Informatie

Organisatie en activiteiten:
Op het eerste gezicht lijkt de taak van Saturn heel eenvoudig: met de juiste technologische oplossingen moeten de voorstellen voor nieuwe producten van de afdeling R&D optimaal worden omgezet in het productieproces. Ze maken het zichzellf helemaal niet gemakkelijk. Uit ervaring weten ze dat de productie van topproducten de hoogste nauwkeurigheid en zorgvuldigheid vereist.

Zorgvuldigheid al voor aanvang van de productie
De verwerking van de waardevolle grondstoffen tot een hoogwaardig diervoedingsproduct vereist grote zorgvuldigheid. Daarom begint het kwaliteitsdenken al bij de selectie van de grondstoffen en verpakkingsmaterialen. Met belangrijke aspecten, zoals duurzaam produceren, houden ze all rekening voordat ze materiaal inkopen en de productie starten.

Door just-in-time-leveringen en een intelligente procesregeling – waarbij ze ook onze leveranciers betrekken – kunnen ze onnodige belasting van het milieu vermijden en tegelijkertijd hun productkwaliteit verhogen.

In het productontwikkelingscentrum (PEZ) vam Saturn werkt een hoog opgeleid team van levensmiddelenchemici, technologen, voedingswetenschappers en diergeneeskundigen aan de ontwikkeling van innovatieve producten. Dit fundamentele werk is belangrijk om echte productnoviteiten op de markt te kunnen brengen. Daaraan heeft Saturn ook haar diepgaande kennis te danken over de eisen aan een verantwoorde diervoeding.
Visie:
De kwaliteit moet kloppen, zodat een product zich permanent op de markt staande kan houden. Dat de kwaliteit van de producten van Saturn kloppen, wordt telkens opnieuw bevestigd: door beoordelingen van onafhankelijke consumentenorganisaties, onderzoeken van de "Stiftung Warentest" (Duitse consumentenbond), praktijkverslagen van honden- en kattenfokkers en dolenthousiaste reacties van hun klanten.

De klant staat heel duidelijk centraal in bij Saturn in het kwaliteitswerk. Zijn wensen en eisen vormen de centrale speerpunten waar de strategische kwaliteitsmanagement om draait. Dat omvat niet alleen het product en de productie, maar alle ondernemingssectoren.
Bovendien is het een voordeel dat Saturn deel uitmaakt van heristo - the quality group, een holding met onder haar dak verschillende ondernemingen uit de levensmiddelenbranche. Hierdoor kunnen ze consequent werken volgens de heristo-normen – dit betekent: werken volgens een centraal geregeld kwaliteits – en informatiesysteem. Door dit concept, dat ook een effectief risicomanagement omvat, zijn zej in Duitsland trendsetter. Dit systeem is heel duidelijk gericht op het vermijden van fouten en betrekt externe partners uit de dienstverleningsketen – dus de grondstoffen- en materiaalleveranciers bij het proces - en de dienstenleveranciers.
Bedrijfsfilm:

Recente vacatures van Saturn Petcare BV

Hieronder vindt je een aantal van de meest recente vacatures die door dit bedrijf zijn gepubliceerd. Klik op de vacaturetitel om een uitgebreide beschrijving van de vacature te bekijken.

Adresgegevens

Adres: Stationlaan 1
Postcode:8051 NC
Stad:HATTEM
Land:NL
Telefoon:+31384431122

Deel dit bedrijf