Vapro A (niveau 2) - Operator A

Bewaken, controleren en beheersen van het productieproces, op een veilige en milieuvriendelijke manier. Dat zijn je kerntaken. De machines moeten optimaal inzetbaar zijn, en als er iets misgaat heb jij een oplossing.

In de opleiding VAPRO A leer jij de theorie en praktijk die je nodig hebt om als operator in een productieproces aan de slag te gaan.

Lees verder om meer te weten over de inhoud van de VAPRO A opleiding of meld je aan als leerling en ga gelijk aan de slag!

operator controleert een productielijn

Voor wie is de opleiding VAPRO A bedoeld?

Deze training is bestemd voor operators en technici die zelfstandig machines en installaties bedienen, regelen en bewaken. Ook verrichten ze klein onderhoud en brengen ze verslag uit over het procesverloop.

Waarom kiezen voor de VAPRO A opleiding?

Een procesoperator A moet deskundig zijn op het gebied van machinebediening en proceskennis. Hij moet zelfstandig een machine kunnen bedienen en eenvoudige verstoringen in het proces kunnen oplossen. Hierbij dient hij rekening te houden met aspecten als kwaliteit, arbo, veiligheid en milieu. Een zeer veelzijdig eisenpakket.

Wat je leert tijdens de opleiding VAPRO A

In de opleiding VAPRO A leer je alles wat je moet weten om als operator in een productieproces aan de slag te gaan.

Je leert van alles over het proces zelf, zoals de werkingsprincipes van de apparatuur, hoe je een proces start en stopt en hoe je het proces bijstuurt.

Ook leer je meer over hoe je storingen moet zoeken en oplossen en  hoe je de machines onderhoud. Je leert meer over de werking van pompen, appendages, afsluiters, kleppen, compressoren, warmtewisselaars en andere veel voorkomende werkingsmechanismen.

Tot slot leer je niet alleen over de machines en het proces, maar ook wat jouw taak als operator is en hoe je daar het beste invulling aan kunt geven. Zoals hoe kun je processen verbeteren, maar ook hoe rapporteer en communiceer je.

Wat levert de opleiding jou op?

De 2-jarige incompany opleiding kenmerkt zich door veel praktijkvoorbeelden, een interactieve manier van trainen en workshops. Na afloop ben je in staat het productieproces optimaal te organiseren en zelfstandig beslissingen te nemen bij verstoringen in het proces.

Heb je de opleiding VAPRO A afgerond, dan heb jij een mbo diploma niveau 2 op zak waarmee jij als operator bij de meeste bedrijven in de procestechniek direct aan de slag kunt.

Hebben we je interesse gewekt voor de opleiding VAPRO A?

Onze incompany opleiding kenmerkt zich door een interactieve manier van trainen en workshops. Na afloop van de opleiding ben je in staat met de verkregen kennis en vaardigheden je werkzaamheden nog beter en op een veilige manier uit te voeren.

Meer weten over wat wij voor jou kunnen betekenen?

Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op of bel ons direct!
Om je goed van dienst te kunnen zijn, adviseren we wel je eerst aan te melden.

    Stuur een bericht

    Optioneel

    Liever direct contact?

    Wij staan voor je klaar!