Vapro B ( MBO niveau 3) - Operator B

Allround, dat moet je zijn als Procesoperator. Niet alleen het productieproces optimaal organiseren, maar ook factoren als kwaliteit, arbo, veiligheid en milieu continu screenen. Ook kan het begeleiden van collega-operators tot jouw taken behoren. Deze opleiding geeft een solide basis voor het succesvol invullen van jouw functie als allound-operator en wordt ingericht volgens het Vapro-model waarbij de werkplekanalyse (WPA) centraal staat.

Lees verder om meer te weten over de inhoud van de VAPRO B opleiding of meld je aan als leerling en ga gelijk aan de slag!

operator controleert een productielijn

Voor wie is de opleiding Vapro B bedoeld?

Deze training is bestemd voor operators en technici die zelfstandig productieprocessen bewaken en regelen. Ook verrichten ze klein onderhoud en doen ze verslag over het procesverloop.

Waarom kiezen voor de Vapro B opleiding?

Een allround operator moet deskundig zijn op het gebied van machinebediening en proceskennis. Zelfstandig een machine kunnen bedienen, verstoringen in het proces kunnen oplossen en ondersteuning verlenen aan operators. Werkzaamheden die kennis, ervaring en vakmanschap vereisen.

Wat je leert tijdens de Vapro B opleiding

In de opleiding VAPRO B leer je alles wat je moet weten om als (allround) operator aan de slag te gaan.

Je leert van alles over het proces zelf, zoals de werkingsprincipes van de apparatuur, hoe je een proces start en stopt en hoe je het proces bijstuurt. Maar ook meer over de procesbeheersing, zoals het inzetten van meetinstrumenten en het gebruiken van regelaars bijvoorbeeld. En hoe je rendement kunt verbeteren door verschillende verbetertechnieken toe te passen.

Ook leer je meer over hoe je storingen moet zoeken en oplossen en  hoe je de machines onderhoud. Je leert meer over de werking van pompen, appendages, afsluiters, kleppen, compressoren, warmtewisselaars en andere veel voorkomende werkingsmechanismen. Je leert hoe je een probleemanalyse maakt en hoe je veel voorkomende storingen moet oplossen.

Tot slot leer je niet alleen over de machines en het proces, maar ook wat jouw taak als operator is en hoe je daar het beste invulling aan kunt geven. Zoals hoe kun je processen verbeteren, maar ook hoe je rapporteert en communiceert.

Wat levert de opleiding jou op?

Deze incompany opleiding kenmerkt zich door praktijkvoorbeelden, een interactieve manier van trainen en workshops. Na afloop van de opleiding ben je in staat het productieproces optimaal te organiseren en zelfstandig beslissingen te nemen bij verstoringen in het proces. Daarnaast ben je vaardig geworden in de begeleiding van de operators.

Hebben we je interesse gewekt voor de opleiding VAPRO B?

Onze incompany opleiding kenmerkt zich door een interactieve manier van trainen en workshops. Na afloop van de opleiding ben je in staat met de verkregen kennis en vaardigheden je werkzaamheden nog beter en op een veilige manier uit te voeren.

Meer weten over wat wij voor jou kunnen betekenen?

Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op of bel ons direct!
Om je goed van dienst te kunnen zijn, adviseren we wel je eerst aan te melden.

    Stuur een bericht

    Optioneel

    Liever direct contact?

    Wij staan voor je klaar!