Verhaal

Daniël kreeg een leer-groeitraject aangeboden bij Teva

Via Procestechniek.nl kwam Daniël terecht bij Teva in Haarlem. Daar krijgt hij de kans via een leer-groeitraject door te groeien naar junior chefmanager.

Hij kwam in aanraking met Procestechniek toen hij reageerde op de vacaturebank van Procestechniek. Die functie bleek het niet te zijn voor Daniël, maar toen Tim van der Laan vroeg of hij Daniël op mocht nemen in het bestand van Procestechniek, vond hij dat prima. Hij had niet zo’n hoge dunk van recruiters en verwachtte er niet zoveel van.

Niet zomaar een baan

Tim belde Daniël uiteindelijk precies op het juiste moment. Ondanks dat hij zich altijd voor de volle 100% inzette voor zijn oude werkgever, had hij inmiddels toch zijn zinnen gezet op een andere baan.

Hij kon op gesprek komen bij Teva in Haarlem en was meteen enthousiast. “Ik heb bij Teva niet zomaar een baan gekregen, ik krijg vanaf 1 december een leer-groei traject aangeboden. Ik word hier junior chefmanager met de kans binnen het bedrijf te groeien. Er is bij Teva gewoon een job gecreëerd voor mij, er wordt mij echt iets gegund!” De klik bij Teva was er vanaf het eerste moment. “Het voelde direct goed, ik werd hartelijk ontvangen. We dachten overal hetzelfde over, ik had geen enkele keer het idee dat we niet op dezelfde lijn zaten. Tim heeft dit goed aangevoeld.”

Hoe ziet het leer-groeitraject eruit?

Bij Teva zal Daniël eerst starten als shiftmanager (een soort supervisor). Na een half jaar zal hij overstappen naar control coördinator en als hij daar een paar maanden ervaring in op heeft gedaan wordt hij teamleader productie. Vanaf dag één zullen er mensen onder hem werken. Daniël: “De skills en de tools heb ik, het gaat er nu om dat ik ervaring opdoe.”

Daniël gaat in verschillende ploegendiensten werken. Eerst 16/7, daarna nachtdiensten 2-2-2 en als teamleider productie alleen in dag- en nachtdiensten. Zijn vrouw is dit gewend, ze zijn er allebei op ingesteld. Hij vindt het zelf ook fijn. Daniël: “Ik moet blij zijn dat ik dit zo kan doen en ook nog een lekker salaris heb.”

Zijn ervaring met Procestechniek

Wat Daniël zo fijn vindt aan het contact met Tim, is dat hij alles duidelijk verwoordt. Hij luistert goed en weet de dode punten in het gesprek te vinden. Hij komt z’n afspraken tot op de letter na. “Hij belt altijd precies op het moment dat ik een tijdje niks gehoord heb en ik behoefte heb aan terugkoppeling. Al is het alleen maar even om de status te bespreken, ook al is er niks te melden. Het voelde niet alsof ik met een recruiter te maken had. Ik heb m’n LinkedIn jaren geleden uitgezet, want ik was de recruiters zat. Iedere keer moest ik weer cv’s versturen en ik hoorde er niks van terug, dit kostte veel tijd. Bij Tim was het anders.”

Wat Daniël verder nog kwijt wil

“Ik raad iedere persoon die een nieuwe baan zoekt aan bij Procestechniek langs te gaan. Jíj staat hier centraal, wat jíj wil staat centraal, je krijgt hier niet het gevoel dat er een slaatje uit wordt geslagen. Ze gaan echt op zoek naar een vaste aanstelling voor jouw toekomst.” Ondanks dat het contact met Procestechniek alleen telefonisch was, voelde het voor beide kanten toch heel persoonlijk.

Daniël gaat per 1 december aan de slag bij Teva. Hij gaat ons op de hoogte houden van zijn leer-groeitraject, dus binnenkort horen jullie meer…

Lijkt het jou ook leuk om te werken in de procestechniek? Of werk je al in de procestechniek, maar zoek je net iets anders? Ga dan eens met ons in gesprek. Procestechniek.nl helpt je bij het vinden van de baan die bij je past. Ook als je nu nog niet in de procestechniek werkt.