Verhaal

Enes groeit door binnen Teva

Enes is een jonge procesoperator, die begin dit jaar is begonnen bij Teva, een farmaceutisch bedrijf gespecialiseerd in geneesmiddelenproductie. Van de 2-ploegendienst stroomde hij al snel door naar de 5-ploegendienst. Zijn reis begon toen hij bij Procestechniek.nl naar vacatures keek.

Aanvankelijk had Enes interesse in een andere functie. Daarvoor had hij helaas te weinig ervaring. En dus bood Tim van Procestechniek.nl zijn hulp aan in de zoektocht naar een baan. Tim begreep zijn wensen en behoeften en hielp hem bij het vinden van geschikte vacatures bij Teva.

Sollicitatie bij Teva

Dankzij de inzet van Procestechniek.nl kreeg Enes de kans om bij Teva te solliciteren. Na een succesvol sollicitatiegesprek werd hij aangenomen als procesoperator. Hij begon in de 2-ploegendienst, waar hij de basisvaardigheden leerde kennen. Na het beheersen van de basisvaardigheden zou hij kunnen doorgroeien naar complexere vormen van bereiding.

Hoe ziet de werkdag van Enes eruit?

Als Enes zijn werkdag bij Teva moet omschrijven, begint deze standaard met een planningsvergadering. Daar krijgt hij te horen aan welk proces hij die dag moet werken, zoals complexere of waterige bereidingen. Vervolgens voert hij de taken uit die op de planning staan, zoals het produceren van specifieke medicijnen. Soms neemt hij deel aan lopende processen om daarbij te helpen.

Na een zijstap terug in de Procestechniek

Zijn ervaring uit het verleden zorgden ervoor dat hij de werkzaamheden snel onder de knie had. Na de Middelbare Laboratorium Opleiding niveau 4 ging hij aan het werk als QC-analist bij Shell. Ook heeft hij nog tijdelijke procesachtige werkzaamheden verricht bij Sanquin. Vorig jaar maakte hij een zijstap naar het onderwijs en behaalde z’n propedeuse als leraar Scheikunde. Dat bleek toch niet helemaal zijn ding. Zijn ervaring en opleiding in de procestechniek stelden hem wel in staat om succesvol te zijn in zijn rol als procesoperator.

Mooie ambities

De basis in de 2-ploegendienst bij Teva had hij dan ook snel geleerd. Enes mocht al na 4 maanden doorgroeien naar de 5-ploegendienst. Dat doet hij nog steeds en het bevalt hem beter dan de 2-ploegendienst. Hij heeft niet veel slaap nodig, woont nog thuis en heeft nu extra vrije tijd. Hij is ook blij met het team waarin hij terecht is gekomen en voelt zich op zijn gemak. Enes is ambitieus en ziet mogelijkheden om door te groeien naar hogere posities binnen het bedrijf.

Enes benadrukt: “De procestechniek is een goede keuze geweest. Kijk maar eens naar het tekort aan goed personeel. Ik zou iedereen aanraden om het te proberen, zelfs als je geen ervaring hebt. De voordelen van werken in een 5-ploegendienst, zoals een lekker salaris en veel vrije tijd, maken het voor mij echt een goede keuze.”

Hoe zijn jouw ambities?

Lijkt het jou ook leuk om door te groeien binnen de procestechniek? Of heb je nog geen ervaring in de procestechniek, maar lijkt het jou wel leuk? Ga dan eens met ons in gesprek. Procestechniek.nl helpt je bij het vinden van de baan die bij je past. Ook als je nu nog niet in de procestechniek werkt.