Verhaal

Hoe HR Manager John Beumer dankzij Procestechniek de juiste medewerkers gevonden heeft!

Als HR Manager bij Eternit B.V. in Goor is John Beumer met zijn team verantwoordelijk voor alles op het gebied van Human Resource Management. Eén van de grootste uitdagingen waar hij mee te maken heeft, is het vinden van geschikt technisch personeel. Gelukkig heeft John een partner gevonden in Procestechniek, een werving- en selectie/ uitzendbureau dat gespecialiseerd is in de procesindustrie.

Prettige samenwerking

Al vrij snel na zijn start bij Eternit kwam John in contact met Ronald, recruiter bij Procestechniek. Sindsdien heeft hij meerdere medewerkers via Procestechniek in dienst genomen. Wat het prettige aan deze samenwerking is, is dat Ronald Eternit inmiddels goed kent en begrijpt wat het bedrijf doet en zoekt. Hij denkt met hen mee over de werving en weet welke mensen bij Eternit passen.

Wervingsproces moet soepel verlopen

Als HR Manager werkt John samen met meerdere uitzendbureaus, waarbij hij vooral let op de bedrijfscultuur en de manier van werken. Hij verwacht dat deze bureaus op een soortgelijke manier werken en begrijpen wat Eternit doet en wat ze zoeken. Eternit heeft ongeveer 110 vaste medewerkers in dienst, met daarbij een flexibele schil van 20-30 man, afhankelijk van de drukte. Het is dus van groot belang dat het wervingsproces soepel verloopt en dat de juiste mensen worden gevonden.

Klant op de eerste plaats zetten

Wat John zo aanspreekt aan Eternit is het karakter van het bedrijf en de sterke cultuur die er heerst. Eternit is een bedrijf waar hard werken en ontspanning hand in hand gaan. Er heerst een prettige cultuur en er is een hoog veiligheidsbesef. Het is belangrijk dat mensen die bij Eternit werken, zich er thuis voelen en gemotiveerd zijn om hun werk goed te doen. Daarnaast doen ze aan talentmanagement en zijn er verschillende ontwikkel-/doorgroeimogelijkheden die ze op maat aanbieden.

John wil graag Procestechniek aanmoedigen om op dezelfde weg door te gaan en de klant altijd op de eerste plaats te blijven zetten. Door samen te werken, kunnen Eternit en Procestechniek ervoor zorgen dat de juiste mensen op de juiste plek terechtkomen, zodat het bedrijf kan blijven groeien en bloeien.

Verhaal van medewerker Aschwin

Hiermee heb je een beeld kunnen krijgen van de samenwerking tussen HR Manager John Beumer en Procestechniek om de juiste mensen te vinden voor Eternit. Tevens heb je kunnen lezen wat er komt kijken bij het vinden van geschikt technisch personeel.

Het verhaal van Aschwin, operator bij Eternit, sluit hierbij aan. Hij vertelt over de overstap van de transport naar de procestechniek en de voordelen die dat hem heeft gegeven.

Ben je door dit verhaal getriggerd en lijkt het je ook leuk om voor Eternit te werken?