Verhaal

Indupac is klaar voor de toekomst met leerlingen van Procestechniek.nl

leerlingen van Procestechniek.nl aan de slag bij Indupac
leerlingen van Procestechniek.nl aan de slag bij Indupac

Indupac en Procestechniek.nl werken zo’n 10 jaar samen, waarbij Procestechniek.nl niet alleen succesvol vele nieuwe medewerkers heeft geworven, maar ook heeft bijgedragen aan het verhogen van het kennisniveau van de medewerkers.

“Procestechniek is onze sparringspartner voor het werven van nieuwe kandidaten. Ze hebben aan een half woord voldoende en komen snel met creatieve oplossingen. Zelfs de moeilijkst te vervullen, meest technische vacatures vullen zij voor ons in. En de manier waarop Procestechniek.nl leerlingen voor ons werft maakt dat Procestechniek.nl een belangrijke bijdrage levert aan de toekomstbestendigheid van Indupac”
Maureen Borneman – Indupac

Inzet van leerlingen

Bijzonder aan de samenwerking tussen Indupac en Procestechniek.nl is de inzet van leerlingen.

Indupac wil graag dat haar medewerkers minimaal mbo niveau 3 behaald hebben, of in het bezit zijn van een Vapro-B opleiding. De machines bij Indupac worden door de jaren heen steeds complexer. Waardoor het stellen van een minimaal opleidingsniveau van medewerkers bijdraagt aan de kwaliteit van het werk en bovendien benodigd is vanuit de ISO-normen.

Daarom werft Procestechniek.nl nieuwe leerlingen voor Indupac. Procestechniek werft hierbij op basis van competenties en motivatie om als leerling aan de slag te gaan. Nieuwe leerlingen worden door Procestechniek eerst getoetst op geschiktheid om afbreukrisico te voorkomen. De leerlingen zijn overigens niet alleen jonge mensen, maar ook operators die wel ervaring hebben maar niet over de gevraagde diploma’s beschikken. 

Geplaatste leerlingen draaien gelijk mee in de operatie. Ze worden gedetacheerd vanuit Procestechniek.nl totdat het leertraject van start gaat. Dit duurt tussen een half jaar en 1,5 jaar. Deze aanloopfase heeft te maken met de interne capaciteit om de leerlingen goed te begeleiden tijdens hun opleiding. Gemiddeld zijn er zo’n 10 leerlingen van Procestechniek.nl aan de slag bij Indupac. Daardoor heeft Indupac een constante aanwas van gekwalificeerde mensen.

Indupac is een bedrijf in verpakkingsindustrie dat gespecialiseerd is in exportverpakkingen. Indupac produceert de verpakkingen, zorgt ervoor dat de  goederen verpakt worden voor export en regelt de export. Bij Indupac worden de verpakkingen zelf gemaakt in de fabriekshal.

Procestechniek.nl kent Indupac, en de vraagstellingen van uit de procestechniek goed. Bovendien weet Procestechniek.nl precies welke mensen passen in de organisatie van Indupac. Tussen Indupac en Procestechniek is een samenwerkingsverband ontstaan waarbij Procestechniek.nl sparringpartner is voor wervingsvraagstukken.

Procestechniek.nl helpt Indupac met het oplossen van de volgende wervingsvraagstukken:

  • Het werven van medewerkers voor moeilijk invulbare en zeer technische vacatures
  • Het verhogen van het kennisniveau van medewerkers door de inzet van leerlingen
  • Het oplossen van de ontstane personeelsbehoefte door vergrijzing en groei van het bedrijf

Ook op zoek naar oplossingen voor uw wervingsuitdagingen?

Procestechniek denkt in oplossingen en helpt u graag!