Verhaal

Van pedagogisch medewerker naar procesoperator

carriereswitch van zorg naar procesoperator
carriereswitch van zorg naar procesoperator

Harold (55) maakte een carrière switch van de zorg naar de procestechniek. Hij vertelt hoe zijn loopbaan een verrassende wending nam en hoe Procestechniek.nl hem helpt om het werk te doen dat hij leuk vindt.

Van school naar zorg

Toen Harold nog op school zat, heeft hij een tijdje bij Polaroid gewerkt en zo al vroeg een eerste kennismaking gehad met de procestechniek.

Na de middelbare school heeft Harold eerst allerlei verschillende banen gehad. Hij werkte mee aan het maken van windmolens, werkte als uitsmijter en hij werkte een tijd in de steigerbouw.

Na aan verschillende beroepen en bedrijven geproefd te hebben, besloot Harold de zorg in te willen. “Ik wilde graag bijdragen aan de maatschappij’.
Dat was een goede motivator. Harold deed de vierjarige opleiding SPW in één jaar. Het was een jaartje knallen. Iets waar zijn dochters niet zo blij mee waren: “Hij studeerde en werkte alleen maar”. Harold zelf geeft aan dat hij het zag als een zwangerschap: “Je bent er na 9 maanden weer vanaf, dan kan het ‘échte’ leven beginnen.”

Dat hij goed kan leren toonde deze stap wel aan. Maar Harold stond te popelen ook echt aan het werk te gaan. Nadat hij zijn diploma had gehaald ging hij aan de slag als pedagogisch medewerker in een woongroep.

De verandering van de zorg

Omdat we weten dat hij inmiddels niet meer in de zorg werkt, vroegen we aan Harold wat er gebeurd is met zijn passie voor de zorg. “Het was niet het werken met regelmatige tijden, in de weekenden en in de vakanties. Dat hoorde erbij. Maar sinds de transitie van Den Haag naar de gemeentes is de zorg er niet leuker op geworden”.

Harold ervaarde dat de zorg veranderde. Hij voelde zich steeds meer beperkt om te doen waar hij goed in is. Daar kwamen de tijdsdruk en het oplopen van de administratieve lasten bij. Al die ontwikkelingen zorgden ervoor dat hij het na jaren in de zorg niet meer naar zijn zin had. Hij besloot wat anders te gaan doen.

Van zorg naar Procestechniek

Harold besloot de procestechniek in te gaan. Hoewel hij geen diploma’s heeft binnen de procestechniek, heeft hij wel belangrijke kenmerken die de overgang van de zorg naar de procestechniek niet moeilijk maakten. Harold had al enige ervaring opgedaan, hij heeft een goed technisch inzicht, leert snel én is gemotiveerd.

Hij begon als procesoperator bij een voedselverwerkingsbedrijf. Hoewel hij het werk leuk vond, brak de koude omgeving hem op. Hij maakte de overstap naar een productiebedrijf, waar hij in ploegendiensten ging werken. Na verloop van tijd begonnen de verschillende ploegendiensten hem echter ook een beetje tegen te staan. En juist op dat moment nam Ronald van Procestechniek.nl contact met hem op. “Of ik open stond voor een andere baan. Het was precies wat ik nodig had om een stap te maken.”

Ronald heeft hem uiteindelijk aan zijn huidige baan als procesoperator bij een productiebedrijf in kunststof producten geholpen, waar hij niet meer in ploegendiensten hoeft te werken én niet in een koude omgeving. Harold is erg blij met deze overstap.

Harold over Procestechniek.nl

Op de vraag of Harold Procestechniek.nl zou aanbevelen voor het vinden van een baan hoefde hij niet na te denken.

“Ja! Ik zou procestechniek.nl absoluut aanbevelen. Het contact is laagdrempelig. Ronald communiceert snel en komt altijd zijn afspraken na. Hij voegt daad bij woord. Daarnaast zijn het echte professionals: ze weten precies hoe het werken in de procestechniek is, wat mijn werk inhoudt en wat er speelt bij de bedrijven in de regio. Ronald is echt voor mij aan de slag gegaan. Ik ben ook benaderd door andere partijen, maar al gelijk schemerde door dat zij geen feeling hebben met de procestechniek. Die heb ik dan ook snel afgewimpeld. Ook andere operators beveel ik Procestechniek.nl aan.”

De tips van Harold voor wie overweegt ook een carrière switch te maken

We vroegen Harold of hij nog tips heeft voor anderen die twijfelen om over te stappen op de procestechniek.

“Gewoon doen! Dat is mijn allereerste tip. Staar je niet blind op diploma’s, je leert het vak het beste in de praktijk.”

Harold geeft aan dat als je het gesprek aangaat met Procestechniek.nl of bij het bedrijf waar je graag zou willen werken, er zeker oplossingen zijn om de baan te krijgen die jij graag wilt. Want, zo zegt hij: “Plezier hebben in je werk, dat is het belangrijkste.”

Volg jij Harolds advies op?

Lijkt het jou ook leuk om te werken in de procestechniek? Of werk je al in de procestechniek, maar zoek je net iets anders? Volg dan Harolds advies op en ga met ons in gesprek. Procestechniek.nl helpt je bij het vinden van de baan die bij je past. Ook als je nu nog niet in de procestechniek werkt.