ARN

Het is een groot contrast: het vroegere beeld van oude auto’s gedumpt in een weiland, tegenover de hightech autorecycling van nu. In Nederland recyclen we afgedankte auto’s tot 98,6 procent van het gewicht. Wat overblijft van je oude auto, past nu in een boodschappentas. ARN heeft als expert op het gebied van autorecycling aan de wieg van die ontwikkeling gestaan. Strengere milieuregels en technische innovaties gaven de autorecycling een grote impuls. ARN heeft het proces en de keten in kaart gebracht en geeft er sturing aan. Samen met de keten zorgt ARN ervoor dat ten minste 95% van de auto’s wordt gerecycled en nuttig toegepast

werken bij ARN - logo

Contact information

Adres: Biezenwei 3
Postcode: 4004 MB
Stad: Tiel
Land: Nederland
Website: ARN Recycling

Meer over ARN

ARN in het kort

Hoofdvestiging Nederland
Tiel
Kennisgebieden
  • Ontwikkeling van recyclingprocessen.
  • Operationeel advies over recyclinginstallaties.
  • Doorrekening van business cases van recyclingprocessen.
  • Advies over productontwerp vanuit circulair perspectief.
  • Advies over wettelijke mogelijkheden en belemmeringen.
  • Verkennen van bestaande en nieuwe afzetmarkten

 

Organisatie en activiteiten

De ARN-organisatie is ‘lean’ en efficiënt, met verschillende businessunits voor de diverse taken. Elk op hun eigen plek in de keten helpen wij om het autorecyclingproces milieutechnisch verantwoord, efficiënt en optimaal gecontroleerd te laten verlopen – nu én in de toekomst. Daarvoor werken we nauw samen met alle schakels in de keten.
ARN is in 1995 als ‘Auto Recycling Nederland’ opgericht door vier marktpartijen uit de autobranche: BOVAG, RAI Vereniging, Stiba en Vereniging FOCWA Schadeherstel. ARN is dus niet ingesteld door de overheid, maar door de sector zelf. Met als doel: Nederland helpen te voldoen aan de Europese normen en autodemontage/-recycling zo schoon, duurzaam en volledig mogelijk maken.
Volgens de ‘Europese Autowrakken richtlijn’ van 2015 moeten alle lidstaten van de Europese Unie minstens 95 procent van het gewicht van afgedankte auto’s nuttig hergebruiken: 85 procent in de vorm van hergebruik van componenten en materialen; 10 procent via energieterugwinning of andere nuttige toepassing. In Nederland helpt ARN de sector om die doelstelling te halen, en liefst zelfs te overtreffen. ARN streeft naar hoogwaardige autorecycling, waarbij zoveel mogelijk voertuiggewicht een goede nieuwe bestemming krijgt. Al onze inspanningen zijn erop gericht om dit zo kwalitatief mogelijk én economisch haalbaar te realiseren.
Missie
De missie van ARN is om samen met onze partners te streven naar een verantwoorde en hoogwaardige recycling van auto’s.
Visie
De visie van ARN is toekomstgericht. We geloven dat recycling van auto’s bijdraagt aan de circulaire-economie, waarbij er geen schade is voor milieu en leefomgeving. Dat gaat steeds verder. Wat nu nog niet kan, is straks mogelijk. We laten ons daarbij leiden door de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties, de Sustainable Development Goals (SDG’s). Daarbinnen heeft ARN vijf hoofddoelen geselecteerd, waarbij het zorgen voor duurzame consumptie- en productiepatronen centraal staat. Ook de samenwerking van ARN met uiteenlopende partners past goed binnen de VN-doelstellingen. ARN streeft naar recyclingprocessen die zo duurzaam mogelijk zijn, met zo min mogelijk uitstoot van CO2. Het is tegelijkertijd een keuze voor efficiënte processen, om daarmee de kosten laag te houden. Om nieuwe toepassingen te ontwikkelen, werkt ARN samen met researchinstituten en universiteiten.

Werken bij ARN

De autorecycling keten in Nederland is ongekend succesvol. ARN geeft namens RAI Vereniging, BOVAG, FOCWA en Stiba uitvoering aan dit innovatieve proces, waarin een keten van zo’n 300 ondernemers actief is. Kom jij ons versterken met jouw talent? Wat nu nog niet kan, maken wij straks mogelijk!

Geen vacatures gevonden

Niet direct jouw ideale vacature gevonden?

Doe een open sollicitatie! Dan kijken we samen naar jouw wensen en mogelijkheden.

werken bij ARN - logo

Contact information

Adres: Biezenwei 3
Postcode: 4004 MB
Stad: Tiel
Land: Nederland
Website: ARN Recycling

Kom hier werken!

Geef je telefoonnummer of mailadres door, dan nemen we snel contact met je op.

Direct contact?

Liever zelf contact opnemen, dat kan ook!

    Stuur een bericht

    Optioneel