Aviko

Kernactiviteiten

Bij Aviko werken ze elke dag hard om waardevolle aardappelproducten te maken. Sinds de oprichting in 1962 zijn ze gedreven door hun kernwaarden: hoge kwaliteit, gepassioneerd, slim, optimistisch en overtuigend.

Ambitie: de passie voor aardappelen delen
Het doel van Aviko is om de wereld kennis te laten maken met ons brede assortiment aardappelproducten. Aviko is voornemens haar leidende positie in Europa de komende jaren te blijven versterken en haar marktaandeel in Azië, het Midden-Oosten, Afrika en Zuid-Amerika uit te breiden.

werken bij Aviko - logo

Contact information

Adres: Dr. Ariënsstraat 28
Postcode: 7221 CD
Stad: Steenderen
Land: Nederland
Telefoon: +31575458316
Website: Aviko B.V.

Meer over Aviko

Aviko in het kort

Kennisgebieden
Aviko probeert via innovatie meer uit de aardappel te halen. Vanuit hun nauwe contact met aardappeltelers en klanten en onze sterke focus op kwaliteit, produceert de flexibele aanpak van Aviko een uitgebreid assortiment innovatieve aardappelproducten met toegevoegde waarde.

De innovaties van Aviko in aardappelproducten beginnen bij hun channelmarketeers en productmanagers die de behoeften van de markt beoordelen. Ze werken nauw samen met experts op de afdeling Innovation & Product Development. Deze voedselspecialisten werken samen met gerenommeerde onderzoeksinstituten, universiteiten, marktonderzoekbureaus en andere grote voedselproducenten om de beste en smakelijkste producten te leveren.

Missie
Het doel van Aviko is om waarde te creëren uit aardappelen, waardoor zowel uw bedrijf als Aviko kunnen groeien. Door het nauwe contact met aardappeltelers en klanten en de sterke focus op kwaliteit resulteert de flexibele aanpak van Aviko in een uitgebreid assortiment innovatieve producten.

Visie
Bij Aviko is inspiratie de basis voor succes. Inspiratie genereert talloze mogelijkheden om klanten beter van dienst te zijn. Aviko-aardappelproducten bieden eindeloze variaties op uw maaltijden en stellen u in staat om altijd een verleidelijk gerecht op tafel te zetten. In dit opzicht zijn de klanten de belangrijkste kennispartners voor Aviko. Ze zijn een vitale bron van inspiratie bij het vertalen van lokale voorkeuren naar aardappelproducten en verkoopconcepten die ‘geschikt zijn voor het beoogde doel’.

Organisatie en activiteiten

Het begon allemaal in een oude zuivelfabriek in Hoog Keppel. Dit leidde vervolgens tot de productie van gekoelde chips in houten kisten, snel gevolgd door de eerste bevroren producten. Een verhuizing naar Steenderen volgde in 1967, waar een oude steenfabriek meer ruimte bood voor de ambitie van Aviko. Aviko keek graag verder dan de grenzen, met name waar het ging om de ontwikkeling van nieuwe aardappelproducten.

In de vroege jaren zeventig was Aviko bijvoorbeeld een van de eerste bedrijven buiten Zwitserland die Rösti produceerde. Vruchtbare decennia volgden, tijdens welke Aviko een steeds vastere positie binnen Europa innam, met de Duitse en Franse markten voorop. De muur viel en Aviko manifesteerde zich snel als de marktleider in Oost-Europa, deels als gevolg van de bouw van een fabriek in Polen. In de jaren negentig werd de eerste uitbreiding buiten Europa gezocht en Aviko kreeg vaste voet op andere continenten. Vanaf dat moment werd Aviko de wereldwijde speler die in steeds meer landen hoogwaardige aardappelproducten op tafel wist te krijgen. Dit is een ontwikkeling waar we trots op zijn, maar ook eentje waarover we rustig blijven. In onze harten zijn we nog steeds alleen maar aardappelboeren uit Keppel.

In de huidige eeuw ligt de nadruk vooral op het uitbreiden van het aardappelassortiment met hoogwaardige aardappelspecialiteiten. Aviko bundelt krachten met Eurofrits, wat ons een mooie aanvulling biedt in het assortiment van voorgerechten. Een aanzienlijke uitbreiding van het productengamma van Aviko aardappelpuree en aardappelgratin is bereikt door de overname van de Belgische Eurofreez.

Sinds 2014 verwierf Aviko een meerderheidsbelang in het Beierse familiebedrijf Amberger in Oberdolling, Duitsland. Deze overname heeft Aviko een breder scala aan aardappelspecialiteiten opgeleverd. Aviko kan de Duitse en Oostenrijkse Foodservice-markten nu beter bedienen en haar positie nog verder uitbreiden.

Werken bij Aviko

Geen vacatures gevonden

Niet direct jouw ideale vacature gevonden?

Doe een open sollicitatie! Dan kijken we samen naar jouw wensen en mogelijkheden.

werken bij Aviko - logo

Contact information

Adres: Dr. Ariënsstraat 28
Postcode: 7221 CD
Stad: Steenderen
Land: Nederland
Telefoon: +31575458316
Website: Aviko B.V.

Kom hier werken!

Geef je telefoonnummer of mailadres door, dan nemen we snel contact met je op.

Direct contact?

Liever zelf contact opnemen, dat kan ook!

    Stuur een bericht

    Optioneel