BasF

Effectief en efficiënt onderzoek en ontwikkeling zijn een voorwaarde voor innovaties en een belangrijke groeimotor voor BasF. We werken in interdisciplinaire teams aan innovatieve processen en producten voor een duurzame toekomst. Op deze manier garanderen we ons zakelijk succes op lange termijn met op chemie gebaseerde oplossingen voor bijna alle sectoren van de industrie.

Werken bij BasF - logo

Contact informatie

Adres: Groningensingel 1 1665
Postcode: 6835 EA
Stad: Arnhem
Telefoon: +31 683 001 794
Website: BasF

Meer over BasF

BasF in het kort

Bij BasF werken we aan onderzoek, ontwikkeling en innovaties voor de chemische industrie. Onze medewerkers zijn bezig met ongeveer 3.000 onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten op ongeveer 70 locaties. Dankzij onze nauwe samenwerking met tal van partners uit de academische wereld en het bedrijfsleven, hebben we een internationaal en interdisciplinair Knowhow Verbund gecreëerd.

Hoofdvestiging
Ludwigshafen (am Rhein) in Zuid-West Duitsland
Vestigingen in Nederland 
 • Arnhem
 • De Meern
 • Emmen
 • Geleen
 • Heerenveen
 • Maarssen
 • Nunhem
Medewerkers
+/- 110.000 werknemers wereldwijd
Kennisgebieden

Organisatie en activiteiten

BASF is een van ’s werelds meest innovatieve bedrijven. Innovaties zijn hun bron en de drijvende kracht. Hun bedrijfsstrategie is ook gericht op innovatie: BASF introduceerd voortdurend duurzame oplossingen op de markt die aanzienlijk bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van leven en het besparen van hulpbronnen zoals water of energie. Het succes wordt gedreven door onderzoek.

De chemische industrie heeft altijd innovatie gedreven: synthetische kleurstoffen, ammoniak als basis voor kunstmest, polymeren als bijvoorbeeld grondstof voor isolatieschuim en verpakking, synthetisch geproduceerde vitamines, vloeibare kristallen voor displays, blockbuster-fungiciden en plantenbiotechnologie.

In de loop der jaren is de focus echter verschoven. In de jaren zeventig lag de nadruk op het ontwikkelen van nieuwe moleculen omdat deze innovaties de grootste waarde genereerden. Vanaf de jaren tachtig tot het einde van de eeuw is de aandacht in toenemende mate gericht op het verbeteren van toepassingen en het aanpassen van producten. De focus van innovatie en waardecreatie gaat vandaag verder in de richting van gefunctionaliseerde materialen en oplossingen.

Visie
Voor BASF is innovatie de sleutel om succesvol te onderscheiden van de massa in een uitdagende marktomgeving. Hun innovatieve kracht is gebaseerd op het wereldwijde team van hooggekwalificeerde medewerkers met verschillende specialisaties. Daarnaast betrekken ze externe partners bij hun innovatieprocessen en onderhouden ze talrijke contacten met wetenschap en bedrijfsleven.

Werken bij BasF

Bij BASF geloven we dat mensen de sleutel zijn tot lange termijn succes en dat iedereen talent in zich heeft. Welk pad je ook kiest, BASF is een fantastische plek om een veelbelovende en succesvolle carrière op te bouwen. Kom en creëer chemie met ons!

Geen vacatures gevonden

Niet direct jouw ideale vacature gevonden?

Doe een open sollicitatie! Dan kijken we samen naar jouw wensen en mogelijkheden.

Werken bij BasF - logo

Contact informatie

Adres: Groningensingel 1 1665
Postcode: 6835 EA
Stad: Arnhem
Telefoon: +31 683 001 794
Website: BasF

Kom hier werken!

Geef je telefoonnummer of mailadres door, dan nemen we snel contact met je op.

Direct contact?

Liever zelf contact opnemen, dat kan ook!

  Stuur een bericht

  Optioneel