Bostik Benelux B.V.

Van baanbrekende waterdichte laarzen tot de lancering van de eerste babyluier met elastische kleefstof, de geschiedenis zit vol met slimme innovatie.

Sinds 1889 hebben we meer dan 9.000 technologieën gepatenteerd die alles omvatten, van interieurlijm voor ruimtevaart tot Blu-Tack. En we zijn enorm geëvolueerd in de loop van de tijd en gegroeid van een lokale kleurstofproducent naar een wereldwijde marktleider.

werken bij Bostik Benelux B.V. - logo

Contact information

Adres: Denariusstraat 11
Postcode: 4903 RC
Stad: Oosterhout
Land: Nederland

Meer over Bostik Benelux B.V.

Bolstik in het kort

Hoofdvestiging Nederland
Het hoofdkantoor staat in Oosterhout. De productielocatie is gevestigd in Roosendaal.
Andere vestigingen

Met 54 productie-, distributie-, verkoop- en administratiecentra is Bostik actief in 45 landen.

Organisatie en activiteiten

Bostik werd opgericht als de Boston Blacking Company in Chelsea, Massachusetts, in 1889. Tegen het einde van de jaren twintig had deze pionier voor de opkomende schoenenindustrie zich uitgebreid over drie continenten en had hij meer dan 1.000 chemici en technici in dienst.

United Shoe Machinery (USM), een internationaal bedrijf dat productiemachines levert aan de schoenenindustrie, verwierf Boston Blacking Company in 1929. Het werd de chemische divisie van USM gedurende het grootste deel van de 20e eeuw toen het bedrijf begon aan internationale expansie en diversificatie. Deze divisie werd vervolgens Bostik Chemical Group genoemd.

De producten van Bostik zijn bekend onder de merknamen Den Braven, Zwaluw en Hercuseal en onder de private labels van verschillende partners.

Missie
Het allerbelangrijkste is dat de innovaties voordelen opleveren voor onze klanten in talloze toepassingen. Van geavanceerde voegmiddelen die tijdrovende processen in de bouw verwijderen, tot brandvertragende lijmen voor treinen, al onze slimme technologieën beginnen met een investering in R&D.
Visie

We streven krachtig naar innovatie en passen de nieuwste technologische ontwikkelingen toe bij het ontwikkelen van ‘slimme’ lijmen. Onze archieven zijn beladen met voorbeelden van Bostik-technologieën die markten hebben verstoord – van behangpapier op basis van aardappelzetmeel tot elastische bevestigingslijm voor luiers.

Tegenwoordig is de toewijding aan innovatie net zo sterk als altijd. We innoveren met onze klanten via een wereldwijd R & D-netwerk, bestaande uit drie internationale Smart Technology Centers en 11 regionale centra. En we onderscheiden het bedrijf door die investering. Dat is de reden waarom in 2014 15% van de omzet van Bostik afkomstig was van producten die in de afgelopen drie jaar werden geïntroduceerd.

Werken bij Bolstik

Bij Bostik werken betekent teamwork, elkaar helpen en ondersteunen. Iedereen kent elkaar, iedereen is benaderbaar. Dat geeft iedere dag weer een gevoel van saamhorigheid, een beetje Brabants ‘ons kent ons’ zelfs. Maar naast die gezellige sfeer, staan ook de internationale mogelijkheden en kansen. Denk daarbij zakelijk gezien aan internationale projecten en op het vlak van persoonlijke groei de opleidingen en leertrajecten.

Geen vacatures gevonden

Niet direct jouw ideale vacature gevonden?

Doe een open sollicitatie! Dan kijken we samen naar jouw wensen en mogelijkheden.

werken bij Bostik Benelux B.V. - logo

Contact information

Adres: Denariusstraat 11
Postcode: 4903 RC
Stad: Oosterhout
Land: Nederland

Kom hier werken!

Geef je telefoonnummer of mailadres door, dan nemen we snel contact met je op.

Direct contact?

Liever zelf contact opnemen, dat kan ook!

    Stuur een bericht

    Optioneel