BYK Netherlands B.V.

BYK Netherlands, onderdeel van ALTANA, maakt speciale chemicaliën. Deze chemicaliën worden door de klanten van BYK Netherlands gebruikt voor uiteenlopende toepassingen in de verf-, chemie- en foodindustrie. BYK Netherlands is vaak vroeg in het productieproces betrokken als specialist op het gebied van speciale chemie. We willen onze klanten speciale oplossingen bieden die hen een concurrentievoordeel geeft.

Contact informatie

Adres: Danzigweg 23
Postcode: 7418 EN
Stad: Deventer
Telefoonnummer: +31 570 678 200

Meer over BYK Netherlands B.V.

BYK Netherlands B.V. in het kort

Hoofdvestiging
BYK Netherlands B.V. is onderdeel van ALTANA. Het hoofdkantoor van BYK is gevestigd in Wesel, Duitsland.
Andere vestigingen
BYK Netherlands B.V. is gevestigd in Nederland, Duitsland, de Verenigde Staten en China. ALTANA heeft vestigingen over de hele wereld.
Medewerkers
+/- 6.200 medewerkers wereldwijd in dienst bij ALTANA
Kennisgebieden
 • Chemie

Organisatie en activiteiten

Omschrijving BYK

BYK Netherlands B.V. heeft 4 productielocaties, te weten Deventer (2x), Denekamp en Nijverdal. BYK Netherlands B.V. is onderdeel van het Duitse ALTANA. Op de productielocaties van BYK worden zowel in dagdienst als in 3 ploegen hoogwaardige additieven op basis van wassen geproduceerd. Deze wassen worden gebruikt in uiteenlopende toepassingen in onder andere de verf-, chemie- en foodindustrie.

ALTANA ontwikkelt, produceert en verkoopt hoogwaardige innovatieve producten in de sector van speciale chemicaliën. ALTANA biedt innovatieve, milieuvriendelijke oplossingen met de bijpassende speciale producten voor coatingfabrikanten, verf- en kunststofverwerkers, de grafische en cosmetische industrie en de elektrische en elektronische industrie. Het assortiment omvat additieven, speciale coatings en kleefstoffen, effectpigmenten, kitten en verbindingen, impregneerharsen en vernissen, en test- en meetinstrumenten.

 

Ontstaan BYK

BYK Netherlands B.V. werd in 1972 opgericht, toen nog met de naam Cera Chemie. Na enkele jaren loonproductie werd er in de jaren ’80 gestart met de productie van wasadditieven. In het begin van de jaren ’90 werd Cera Chemie overgenomen door BYK-Chemie (wat onderdeel is van het Duitse ALTANA) en werd de naam gewijzigd in BYK-Cera. Door de sterke groei van het bedrijf werden de huidige locaties Nijverdal en Denekamp overgenomen en werd de naam vanaf 2017 officieel gewijzigd in BYK Netherlands B.V. Op dit moment heeft BYK Netherlands B.V. meer dan 200 medewerkers verdeeld over de locaties.

Waarom werken bij BYK?

 • Veiligheid staat echt op nummer 1
 • Werken in een klein hecht team als onderdeel van een grote internationale organisatie
 • Goede arbeidsvoorwaarden
 • Veel vrijheid en verantwoordelijkheid in je werk
 • Tal van opleiding- en ontwikkelingsmogelijkheden
 • Veel afwisseling in je werk: geen dag is hetzelfde
 • Jouw input is belangrijk! We zoeken mensen die willen meedenken, optimaliseren en de processen willen verbeteren
 • Goede toeslagen in de 3-ploegendienst
 • Doorgroeimogelijkheden, want BYK Netherlands groeit!
 • We zoeken onze medewerkers van de toekomst. Daarom is onze intentie over te gaan naar een vast dienstverband
Missie

De specialiteitchemicaliënactiviteiten van ALTANA worden gekenmerkt door voortdurende duurzame, bovengemiddelde groei van zowel de omzet als het bedrijfsresultaat.

Visie
Ook in de toekomst zullen we de consistente groeistrategie blijven volgen en de waarde van het bedrijf verder verhogen voor klanten, aandeelhouders en werknemers, door middel van gerichte acquisities, aanhoudend hoge investeringen in innovaties en constante marktpenetratie.
We willen ook toegang tot markten voor nieuwe toepassingen en uitbreiden van hun klantenactiviteiten. De bovengemiddelde uitgaven voor onderzoek en ontwikkeling die meer dan 6 procent van de totale omzet vertegenwoordigen, is een handelsmerk van een speciaalzaak en garandeert de klanten en de topposities van het bedrijf op hun doelmarkten.

Werken bij BYK Netherlands B.V.

Het succes van ALTANA als bedrijf is uiteindelijk afhankelijk van hun medewerkers. Hun betrokkenheid (inclusief activiteiten buiten het bedrijf), hun verantwoordelijkheid en hun creativiteit zijn verantwoordelijk voor het imago van ALTANA, zowel binnen het bedrijf als in de buitenwereld. Door het brede scala aan trainingen en het beloningssysteem op basis van prestaties en resultaten motiveren we onze medewerkers om te denken en te handelen als ondernemers.

Geen vacatures gevonden

Niet direct jouw ideale vacature gevonden?

Doe een open sollicitatie! Dan kijken we samen naar jouw wensen en mogelijkheden.

Contact informatie

Adres: Danzigweg 23
Postcode: 7418 EN
Stad: Deventer
Telefoonnummer: +31 570 678 200