JDE Jacobs Douwe Egberts

Al meer dan 265 jaar zijn ze geïnspireerd door de overtuiging dat het verbazingwekkend is wat er kan gebeuren bij een kopje koffie. Tegenwoordig is de koffie & thee-portfolio beschikbaar in meer dan 140 landen over de hele wereld via iconische bekende namen, waaronder: Jacobs, Tassimo, Moccona, Senseo, L’OR, Douwe Egberts, Super, Kenco, Pilao & Gevalia.

werken bij JDE Jacobs Douwe Egberts - logo

Contact information

Adres: Keulsekade 143
Postcode: 3532 AA
Stad: Utrecht
Land: Nederland

Meer over JDE Jacobs Douwe Egberts

JDE Jacobs Douwe Egberts in het kort

Hoofdvestiging Nederland
Utrecht
Kennisgebieden

Het verantwoorde sourcing-programma van JDE omvat 3 kerngebieden:

 • We ondersteunen wereldwijde partnerschappen en projecten van oorsprong om de meest uitdagende koffie- en thee-duurzaamheidskwesties aan te pakken.
 • We kopen gecertificeerde en geverifieerde koffie en thee met internationaal erkende normen zoals: UTZ , Rainforest Alliance , Fairtrade en 4C .
 • Via de Supplier Initiative werken ze rechtstreeks samen met de leveranciers om de arbeidsomstandigheden te verbeteren en de natuurlijke hulpbronnen te beschermen waar koffie wordt verbouwd.
Werkgebied
 • Voedingsmiddelenindustrie (koffie)

Organisatie en activiteiten

Egbert Douwes en zijn vrouw Akke Thijsses openden hun supermarkt “De Witte Os” , waar ze koffie, thee en andere items verkochten die behoren tot “de dagelijkse geneugten van het leven”.

Egbert Douwes besloot, net als andere kooplieden in die tijd, dat Joure gemakkelijk toegang had tot de waterwegen, zodat de handel kon floreren, en hij had gelijk.

De oorspronkelijke winkel heette De Witte Os, maar de familie kreeg de naam Douwe Egberts omgedoopt in de uitbreiding van de handel in koffie en thee en de reputatie ervan. Naarmate het bedrijf zich ontwikkelde, werd het hoofdkantoor verplaatst naar Utrecht en in 1925 werd het iconische zegel Douwe Egberts geïntroduceerd.

Koffie vormt de kern van het leven. Het is bij JDE op de grote momenten en de kleine.

Jacobs Douwe Egberts viert het leven buiten de drank, waardoor de koffiekop centraal staat in het gesprek, waar ook ter wereld.

Missie
We worden gedreven door onze overtuiging: iedereen verdient de koffie waar ze dol op zijn
 • We geloven dat koffie- en theemomenten tussen mensen sterkere gemeenschappen bouwen
 • We beschouwen de ecologische voetafdruk van onze producten en apparaten als belangrijk
 • We erkennen dat het met mate drinken van koffie en thee deel kan uitmaken van een uitgebalanceerd dieet en een gezonde levensstijl
Visie
Ze geloven dat iedereen de koffie verdient waar ze van houden. Waar je ook bent en hoe je het ook aanneemt.

Werken bij JDE Jacobs Douwe Egbert

Bij Jacobs Douwe Egberts zijn we ‘Made to Stand Out’. We benutten elke kans om uit te blinken. Samen maken we het mogelijk dat iedereen een uniek koffie- of theemoment kan beleven.

Bij JDE gaan we niet graag op in de massa. Wij vallen op. Dat lukt ons door het verschil te maken in de wereld van koffie en thee. Dit doen we samen, vastberaden en gepassioneerd. We benutten de diversiteit van talenten zoals jij en doen een beroep op jouw ondernemersgeest en veerkracht. Met elkaar creëren we mogelijkheden die jou helpen te groeien in je carrière.

Wij denken steeds groter en handelen sneller, gedreven door onze ambities om uit te blinken in wat we doen. Om uitdagingen aan te gaan rollen we onze mouwen op en maken onze handen vies. Zo doorbreken we de gebaande paden en vieren wij successen.

Geen vacatures gevonden

Niet direct jouw ideale vacature gevonden?

Doe een open sollicitatie! Dan kijken we samen naar jouw wensen en mogelijkheden.

werken bij JDE Jacobs Douwe Egberts - logo

Contact information

Adres: Keulsekade 143
Postcode: 3532 AA
Stad: Utrecht
Land: Nederland

Kom hier werken!

Geef je telefoonnummer of mailadres door, dan nemen we snel contact met je op.

Direct contact?

Liever zelf contact opnemen, dat kan ook!

  Stuur een bericht

  Optioneel