Landgoed Kaamps

Werken bij Landgoed Kaamps

Midden in Twente ligt Landgoed Kaamps in het kleine dorpje Deurningen. Hier is het waar de kazen van Boer’n Trots gemaakt worden. Herbert, de boer, streeft naar een zo duurzaam mogelijk landgoed. De zorg voor zijn koeien is hierbij erg belangrijk. Om de beste melk te verkrijgen, hebben koeien goede voeding nodig. In de weiden zaait Herbert extra klaver. Hierdoor zijn minder meststoffen nodig, wat beter is voor de koeien en het milieu. Ook komen er zachtere vetten in de melk en ontstaat een nog smeuïgere kaas. De koeien kunnen zelf bepalen of ze naar buiten gaan en wanneer ze gemolken worden. Is het te koud of te warm buiten? Dan ontbreekt het de koeien in de stal nergens aan door de speciale koe matrassen en massageborstels. Ben je goed voor de koe, dan is zij goed voor jou, aldus Herbert. Dit proef je, in de melk en in de kazen. Echte Boer’n Trots! Ambacht… Oet Twente.

Werken bij Landgoed Kaamps - logo

Contact informatie

Adres: Vliegveldstraat 4a
Postcode: 7561 AT
Stad: Deurningen

Meer over Landgoed Kaamps

Landgoed Kaamps in het kort

Hoofdvestiging
Landgoed Kaamps bevindt zich in het mooie drop Deurningen in Twente!
Kennisgebieden

Sinds 1985 wordt op het bijna 100 jaar oude landgoed kaas gemaakt. Herbert gebruikt de melk van zijn eigen koeien waardoor deze melk supervers verwerkt wordt tot kaas. Nadat de kazen gemaakt zijn, worden deze meerdere malen gewassen met karamel of honing. Hierdoor ontstaat de mooie kleur van de kaaskorst en de karakteristieke, iets zoete smaak. Dit maakt de kazen van Herbert uniek.

Organisatie en activiteiten

In 1985 is de familie Nijland begonnen met het maken van kaas. De toen nog kleinschalige kaasmakerij is inmiddels uitgegroeid tot een goedlopend bedrijf waar iedere dag een enthousiast team van kaasmakers op professionele wijze bijzondere kazen maakt. Dit gebeurt voor een groot deel met de hand waarbij de dagverse melk direct wordt verwerkt tot kaas. Betrouwbare, ambachtelijke en eerlijke kaas uit de kiem van de natuur!Landgoed Kaamps is veel meer dan een boederij en kaasmakerij. Er valt namelijk genoeg te beleven voor jong en oud!

Naast rondleidingen en workshops kun je boer’n thee leuten op z’n Twents (high tea), lekker lunchen of jouw eigen kaas reclette maken. De mogelijkheden zijn eindeloos! Ideaal voor een dagje uit met het gezin, vrienden of collega’s.
Het verhaal van Kaamps gaat terug in de tijd waar de ouders van boer Herbert boerderij Kaamps in het kleine plaatsje Deurningen (Overijssel) overnamen van een oom en tante. Deze tante Mieke was destijds (1920) dienstmeid bij de gebroeders Kamphuis (Kaamps). Twee broers overleden en alleen Hendrik Kamphuis (71 jaar) was nog op de boerderij met dienstmeid Mieke (31 jaar). Op een dag kwam Mieke thuis na een praatje met buurman boer Deterd en vertelde aan Hendrik dat zij zojuist ten huwelijk was gevraagd. Hendrik schrok en zei: ‘mer dan kan’s ok wal met mie trouwen!’. En zo besloten zij te trouwen!Het prachtige Landgoed Kaamps heeft zich nu toegelegd op het houden van koeien en de productie van melk van een hoge kwaliteit. Samen met een aantal medewerkers staat de familie Nijland (vader, moeder, 2 zonen, 2 dochters) dag en nacht klaar voor de verzorging van het vee, de werkzaamheden op het land en het maken van kaas.
Missie

Boer’n Trots staat voor een prachtige selectie kazen gewassen met karamel of honing.
Stuk voor stuk op ambachtelijke wijze gemaakt op Landgoed Kaamps. De missie van Landgoed Kaamps is het blijven produceren van de allerlekkerste kazen.

Visie
De landgoedwinkel van Kaamps staat voor kwaliteit. Of je nu kiest voor jonge of oude kaas, kruidenkazen, onze verrassende speciaalkazen van Boer’n Trots of de Boer Herbert zuivelproducten, zoals melk, boter en kwark. Alles is vers gemaakt en dat kun je proeven!

Werken bij Landgoed Kaamps

Passie, hard werken, Hollandse nuchterheid, ondernemend en bovenal enthousiast! Belangrijk kernwaarden voor Landgoed Kaamps waar de familie Nijland en al haar betrokkenen iedere dag met veel zorg werken.

Geen vacatures gevonden

Niet direct jouw ideale vacature gevonden?

Doe een open sollicitatie! Dan kijken we samen naar jouw wensen en mogelijkheden.

Werken bij Landgoed Kaamps - logo

Contact informatie

Adres: Vliegveldstraat 4a
Postcode: 7561 AT
Stad: Deurningen

Kom hier werken!

Geef je telefoonnummer of mailadres door, dan nemen we snel contact met je op.

Direct contact?

Liever zelf contact opnemen, dat kan ook!

    Stuur een bericht

    Optioneel