NX Filtration B.V.

NX Filtration is een jong en snel groeiend bedrijf dat holle vezelmembranen en modules ontwikkelt en produceert voor gebruik in ultrafiltratie- en nanofiltratietoepassingen. De laag vervuilende, chloor tolerante holle vezelconstructie zorgt voor verwijdering van organische stoffen, zoals bijvoorbeeld microverontreinigingen en zoutgehalte. En dit alles in één eenvoudige, kosteneffectieve stap.

Werken bij NXF NX Filtration B.V. - logo

Contact informatie

Adres: Josink Esweg 44
Postcode: 7545 PN
Stad: Enschede
Telefoonnummer: +31 850 479 900

Meer over NX Filtration B.V.

NX Filtration in het kort

Hoofdvestiging
Enschede
Medewerkers
+/- 45
Kennisgebieden
  • Filtratie
Werken bij NXF Filtration B.V.

Organisatie en activiteiten

NX Filtration is producent van MEXFIL ™ holle vezelmembranen voor gebruik in toepassingen voor microfiltratie, ultrafiltratie en nanofiltratie. Deze membranen zijn gebaseerd op veelzijdige (gemodificeerde) poly-ether-sulfon (PES) chemie. PES biedt uitstekende eigenschappen met betrekking tot thermische en chemische resistentie. In vergelijking met andere membraanmaterialen maakt PES de productie mogelijk van membranen met zeer kleine poriegrootten en een smalle poriegrootteverdeling.

De technologie van NX Filtration is bij uitstek geschikt voor hergebruik van afvalwater en voor het polijsten van oppervlaktewater naar drinkwaterstandaarden. Andere toepassingen zijn gedecentraliseerde waterbehandeling, kleurverwijdering, verzachting en gedeeltelijke ontzilting voor industriële, proces- en gemeentelijke toepassingen.

De membraanproducten van NX Filtration zijn in staat om in één stap drinkwater te produceren uit oppervlakte- of afvalwater

  • Microfiltratie (MF) membranen zijn ontworpen om grotere bestanddelen uit elke vloeistofstroom te verwijderen via grootte-uitsluiting.
  • Ultrafiltratie (UF) membranen worden gebruikt in een breed scala aan toepassingen, variërend van RO-voorbehandeling, drinkwaterproductie en afvalwaterbehandeling.
  • Directe nanofiltratie (dNF) membranen verwijderen organische stoffen en opgelost zout uit water. Het scheidingsmechanisme is meestal gebaseerd op een combinatie van grootte-uitsluiting, ladingsuitsluiting en oplossingsdiffusie.
Missie

Geïnspireerd door de passie voor membranen van het team, ontwikkelen en produceren we innovatieve producten en oplossingen. Hiermee kunnen onze partners uitblinken in membraanfiltertoepassingen.

Visie
Een toonaangevende wereldwijde leverancier van technologie zijn voor het produceren van puur, ruim en betaalbaar water om de kwaliteit van leven te verbeteren

Werken bij NX Filtration

“Wij bieden onze medewerkers een inspirerende werkomgeving waarin ze kunnen werken met innovatieve producten en een impact kunnen maken op de wereldwijde watertransitie. Samen dragen we bij aan het beschikbaar maken van schoon water voor iedereen op de wereld.” – Prof.dr.ir. Erik Roesink

Geen vacatures gevonden

Niet direct jouw ideale vacature gevonden?

Doe een open sollicitatie! Dan kijken we samen naar jouw wensen en mogelijkheden.

Werken bij NXF NX Filtration B.V. - logo

Contact informatie

Adres: Josink Esweg 44
Postcode: 7545 PN
Stad: Enschede
Telefoonnummer: +31 850 479 900

Kom hier werken!

Geef je telefoonnummer of mailadres door, dan nemen we snel contact met je op.

Direct contact?

Liever zelf contact opnemen, dat kan ook!

    Stuur een bericht

    Optioneel