PeelPioneers

PeelPioneers is een toonaangevend bedrijf dat zich richt op het hergebruiken van citrusresten en het omzetten ervan in waardevolle ingrediënten. Ze redden sinaasappelschillen van persapparaten in supermarkten en horecagelegenheden en halen er natuurlijke ingrediënten uit die worden toegepast in verschillende industrieën, zoals voedsel, cosmetica en schoonmaakmiddelen.

 

Waarom werken bij PeelPioneers?

  • Bij PeelPioneers draag je actief bij aan het verminderen van voedselverspilling.
  • Een gevarieerde en uitdagende werkomgeving waarin je kunt bijdragen aan verschillende industrieën.
  • Als medewerker van PeelPioneers werk je samen met een enthousiast team dat dezelfde passie deelt voor duurzaamheid en circulariteit.
  • PeelPioneers heeft een innovatielab waar voortdurend wordt onderzocht hoe meer waarde uit sinaasappelschillen kan worden gehaald.
PeelPioneers

Contact information

Adres: Pomphoekweg 8
Postcode: 5222 BE
Stad: Den Bosch
Land: Nederland
Website: PeelPioneers

Meer over PeelPioneers

PeelPioneers in het kort

Het bedrijf

PeelPioneers is een toonaangevend bedrijf dat zich richt op het hergebruiken van citrusresten en het omzetten ervan in waardevolle ingrediënten. Ze redden sinaasappelschillen van persapparaten in supermarkten en horecagelegenheden en halen er natuurlijke ingrediënten uit die worden toegepast in verschillende industrieën, zoals voedsel, cosmetica en schoonmaakmiddelen. Het bedrijf is in 2017 opgericht door Lindy Hensen, Bas van Wieringen en Sytze van Stempvoort en opende in 2021 de grootste sinaasappelschillen fabriek van Europa waar ruim 30 miljoen kilo schillen per jaar verwerkt wordt.

 

Medewerkers

Bij PeelPioneers kom je te werken bij een groeiend, jong en innovatief bedrijf mt gezellige collega’s en een informele sfeer. Er is veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, pionieren en samenwerken.

Organisatie en activiteiten

PeelPioneers is een toonaangevend bedrijf dat zich richt op het hergebruiken van citrusresten en het omzetten ervan in waardevolle ingrediënten. Ze redden sinaasappelschillen van persapparaten in supermarkten en horecagelegenheden en halen er natuurlijke ingrediënten uit die worden toegepast in verschillende industrieën, zoals voedsel, cosmetica en schoonmaakmiddelen. Met hun innovatieve aanpak en voortdurend onderzoek in het eigen laboratorium, streeft PeelPioneers ernaar om stevigheid, structuur en het juiste mondgevoel te bieden aan producten zoals vleesvervangers en muffins met behulp van de Finix citrusvezel. Het bedrijf nodigt producenten uit om deze waardevolle ingrediënten te gebruiken en samen een positieve impact te creëren.

Missie

De missie van PeelPioneers is om alle citrusresten te redden en ze om te zetten in waardevolle ingrediënten, waardoor ze een extra ronde in de voedselketen krijgen. Het bedrijf streeft ernaar om de circulaire economie te bevorderen door citrusafval te hergebruiken en zo een positieve impact te maken op het verminderen van voedselverspilling. Door innovatie, onderzoek en samenwerking met producenten wil PeelPioneers een duurzamere toekomst creëren, waarin citrusresten volledig worden benut en waardevolle ingrediënten worden toegepast in diverse producten en toepassingen.

Visie
Het bedrijf streeft ernaar om een voorbeeld te zijn van een circulaire onderneming die op grote schaal citrusresten hergebruikt en waarde toevoegt aan de voedselketen. Door voortdurende innovatie, onderzoek en samenwerking met partners en producenten, wil PeelPioneers de perceptie rondom voedselverspilling veranderen en een verschuiving teweegbrengen naar een meer duurzame en circulaire aanpak in de hele industrie.