Smile Plastics

Smile Plastics biedt klantgerichte oplossingen op het gebied van polymeerverwerking. We verpoederen en verwerken kunststofgranulaten voor producenten en verwerkers van kunststof in heel Europa. Voor deze partijen zijn we de complete dienstverlener voor het vermalen, mengen, drogen en herverpakken van poeders.

Werken bij Smile Plastics -logo

Contact informatie

Adres: Industrieweg 5
Postcode: 6114 KP
Stad: Susteren

Meer over Smile Plastics

Smile Plastics in het kort

Hoofdvestiging Nederland
Susteren
Medewerkers

+/- 55 medewerkers

Kennisgebieden
 • Plastic
Werken bij Smile Plastics

Organisatie en activiteiten

Smile Plastics verpoedert alle polymeren en kunststofgranulaten tot elk gewenste grootte. We gebruiken twee verschillende maalmethoden:
 • Cryogeen vermalen (vermalen middels een koudmaalsysteem)
 • Ambient vermalen (vermalen middels een warmmaalsysteem)

Naast het vermalen beschikken wij over geïntegreerde systemen voor extra bewerking van poeders. Wij hebben inhouse systemen voor:

 • Inline polishing
 • Inline toevoegen van vloeistoffen ter inkleuring
 • Het bereiken van een hoge ontstoffingsgraad
 • Maal/droogcombinatie
 • Malen met behulp van inertgas Voorverkleinen / Grof vermalen: Smile Plastics verwerkt niet alleen granulaten en poeders, maar ook grove grondstoffen, bijvoorbeeld in blokvorm. Aan de verpoedering gaat dan een grove vermaling vooraf. Met deze dienst kunnen wij klanten volledig ontzorgen door ook grotere producten te verwerken.

Smile Plastics mengt en homogeniseert batches granulaten en poeders volgens opgegeven specificaties. Eventuele toevoegingen als vloei- en kleurstoffen zijn hierbij mogelijk. We kennen de specificaties en eigenschappen van verschillende poeders en we adviseren u graag in de mogelijkheden voor uw product.

Soms is het nodig kunststofgranulaat te drogen. Het betreft dan met name polyamides. Smile Plastics biedt de mogelijkheid om vochtgevoelige granulaten te drogen. De drooginstallatie is uitegerust met een roestvrijstalen silo en is geschikt voor continue productie.

Smile Plastics is ook uw verpakkingsspecialist. Wij herverpakken granulaten en poeders, óók zonder voorafgaande bewerking. De verpakkingsvorm wordt naar klantwens bepaald.

Smile Plastics is een sterke schakel tussen de producent en verwerker van kunststoffen, voor uiteenlopende toepassingen. Zowel voor bulk- als nichevermaling, ongeacht het volume, zijn we de complete dienstverlener voor het verwerken van kunststoffen en poeders. We bewerken polymeren en maken ze geschikt voor verschillende, vaak zeer specifieke toepassingen. Onze poeders vormen met name in Europa de basis van vele consumentenproducten en industriële goederen.
Missie

Every day a new smile. Dat is ons credo en onze belofte aan opdrachtgevers. Met onze kundige en betrokken medewerkers werken we aan de beste oplossing voor de klant. Wat de vraag, specificatie of hoeveelheid ook is, Smile Plastics denkt en innoveert mee met de klant en verzorgt de volledige dienstverlening van advies tot vermalen op maat.

Werken bij Smile Plastics

Herken jij jezelf in onze flexibele en persoonlijke werkwijze en heb je een passie voor techniek en klantgericht werken? Reageer dan op openstaande vacatures. Smile Plastics biedt een inspirerende werkomgeving, met veel ruimte voor ontwikkeling.

Geen vacatures gevonden

Niet direct jouw ideale vacature gevonden?

Doe een open sollicitatie! Dan kijken we samen naar jouw wensen en mogelijkheden.

Werken bij Smile Plastics -logo

Contact informatie

Adres: Industrieweg 5
Postcode: 6114 KP
Stad: Susteren

Kom hier werken!

Geef je telefoonnummer of mailadres door, dan nemen we snel contact met je op.

Direct contact?

Liever zelf contact opnemen, dat kan ook!

  Stuur een bericht

  Optioneel