Synthomer B.V.

Synthomer is een van ’s werelds belangrijkste leveranciers van waterige polymeren en heeft leidende posities op veel markten. De polymeren helpen klanten nieuwe producten te maken en verbeteren de prestaties van bestaande producten in belangrijke industrieën zoals coatings, bouw, textiel, papier en synthetische latex handschoenen. Met de overname in 2016 van de Performance Adhesives and Coatings (PAC) activiteiten van Hexion, groeide Synthomer zijn wereldwijde productienetwerk, breidde zijn productportfolio uit en versterkte het zijn geografische aanwezigheid, waardoor het nieuwe en bestaande klanten over de hele wereld beter van dienst kon zijn.

logo Synthomer

Contact informatie

Adres: IJsselstraat 41
Postcode: 5347 KG
Stad: Oss

Meer over Synthomer B.V.

Synthomer B.V. in het kort

Hoofdvestiging
Het operationele hoofdkantoor is gevestigd in Londen, VK
Andere vestigingen
Synthomer heeft regionale centra in:
 • Harlow, VK
 • Marl, Duitsland
 • Kuala Lumpur, Maleisië;
 • Atlanta, VS

Er zijn meer dan 25 productielocaties en kantoren

Medewerkers
> 2.500 medewerkers
Kennisgebieden
 • (Vloeibare) polymeren

Organisatie en activiteiten

Synthomer kan zijn geschiedenis terugleiden tot 1863. Na internationaal succes in een breed scala van industrieën, heeft het bedrijf zijn focus verscherpt om kort na het millennium een ​​bedrijf voor speciale chemicaliën te worden. Sindsdien heeft het verschillende strategische overnames gedaan om zijn positie als eerste wereldwijde leverancier van waterige polymeren te consolideren, met leiderschapsposities op vele markten.

Synthomer is gebouwd op zijn reputatie en het vertrouwen van elk van zijn stakeholders – niet alleen onze aandeelhouders en medewerkers, maar ook onze leveranciers, klanten en de bredere gemeenschap en omgeving waarin we actief zijn. Onze Gedragscode is een voorbeeld van onze overtuigingen en waarden van een diverse en open cultuur, en werkt op een verantwoordelijke en duurzame manier. Bij Synthomer hebben we de hoogste ethische normen en werken we samen aan een bedrijf dat gebaseerd is op integriteit en respect – dit is de Synthomer Way.

De organisatie van Synthomer is opgericht om de beste ondersteuning te bieden aan zijn klanten, ongeacht in welke bedrijfstak ze actief zijn en waar ze zich ook in de wereld bevinden. Om dit te bereiken, bieden ze klantenservice en technische ondersteuning via strategische businessunits die de vereisten van wereldwijde en regionale markten weerspiegelen. Als gevolg hiervan opereren ze via regionale operationele centra en verkoopkantoren in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Saoedi-Arabië, Maleisië, China en de VS.

Missie

In overeenstemming met het SHE-beleid, zijn de Raad van Bestuur, de Chief Executive en het Executive Committee volledig toegewijd aan het verbeteren van de SHE-prestaties en het betrekken en betrekken van medewerkers op alle niveaus op alle locaties in onze SHE-programma’s. Effectief SHE-leiderschap om VGM-prestaties te leveren is een primaire taak en verwachting van het management op alle niveaus in de Groep, afgestemd op de drie langetermijndoelen:

 •  Om eventuele milieubelasting door onze activiteiten te minimaliseren;
 • Geen ongevallen of incidenten hebben; en
 • Geen nadelige gevolgen hebben voor de gezondheid van degenen die werken in, of in de buurt van onze activiteiten leven, noch voor de gezondheid van degenen die onze producten gebruiken.
Visie
Financiële resultaten blijven een belangrijke graadmeter voor succes, maar Synthomer erkent dat om een ​​echt succesvol wereldwijd bedrijf te zijn, we hard moeten werken om onze veiligheids-, gezondheids- en milieugerelateerde prestaties (SHE) continu te verbeteren en na te gaan hoe we een positieve impact kunnen hebben op de werknemers en de gemeenschappen waarin zij opereren.

Werken bij Synthomer B.V.

De ervaren, zeer bekwame professionals van Synthomer leveren waarde aan hun klanten en vormen de basis van het succes. De HR-strategie is gericht op het onderhouden en koesteren van die expertise en ervaring. Ze nemen hoogopgeleide mensen in dienst en bieden hen vroege kansen om hun vaardigheden en creativiteit te exploiteren. Het leiderschapsteam bestaat uit senior professionals met een lange geschiedenis van succes behaald in enkele van de grootste namen in de chemische industrie. Samen brengen de mensen van Synthomer een frisse aanpak die succes biedt voor de klanten en waarde toevoegt voor de aandeelhouders.

Het doel is om de beste mensen aan te trekken, te selecteren en te behouden door ons employer brand te verbeteren, selectietechnieken te verbeteren en de ontwikkeling van een levendige en uitdagende maar toch ondersteunende cultuur voort te zetten. We werven, trainen en promoten medewerkers op basis van hun prestaties en inzet, waarbij werknemers gelijk worden behandeld, ongeacht hun ras, nationale afkomst, religieuze overtuiging, geslacht, seksuele geaardheid, handicap, leeftijd of achtergrond.

logo Synthomer

Contact informatie

Adres: IJsselstraat 41
Postcode: 5347 KG
Stad: Oss

Kom hier werken!

Geef je telefoonnummer of mailadres door, dan nemen we snel contact met je op.

Direct contact?

Liever zelf contact opnemen, dat kan ook!

  Stuur een bericht

  Optioneel