Uzimet

In welke vorm het bladlood ook wordt verwerkt, het blijft een vrijwel perfect te recyclen materiaal. Zo kan uw bladlood eeuwen geleden op een kathedraal hebben gezeten en over honderd jaar dienst doen op een stadhuis. Bijna niets gaat verloren in deze vrijwel gesloten cyclus. De milieuprestaties van bladlood zijn veel beter dan van alternatieve, waterkerende materialen in de bouw. Een Levens Cyclus Analyse van TNO heeft dat aangetoond.

Uzimet is de enige bladloodproducent van de Benelux. We zijn een milieubewuste en innovatieve onderneming die oud lood, via een raffinageproces, verwerkt tot nieuw bladlood. We bestaan al meer dan 110 jaar. Ons lood heeft vele verschillende innovatieve toepassingen. Zo is het lood een onmisbaar materiaal op het gebied van stralingstechnieken in de medische wereld.

Werken bij Uzimet - logo

Contact informatie

Adres: Delftweg 62
Postcode: 2289 BA
Stad: Rijswijk
Website: Uzimet

Meer over Uzimet

Uzimet in het kort

Hoofdvestiging
Rijswijk
Kennisgebieden
  • Metaal
  • Lood

Organisatie en activiteiten

Uzimet bladlood wordt geproduceerd op basis van schroot en oud lood, dat wordt aangeleverd door metaalhandelaren. Na een kwaliteitscontrole wordt het oude lood gesmolten. Reststoffen, die voor Uzimet niet geschikt zijn om nieuw lood van te maken, gaan naar verwerkingsbedrijven. Die zetten deze om in metalen als messing, zink, tin, lood , antimoon en ijzer. Uzimet raffineert het vloeibare lood door onzuiverheden te verwijderen. Ook wordt koper toegevoegd om het gewalste lood te laten voldoen aan NEN-EN12588. Uiteindelijk ontstaat er een blok echt lood, dat in onze walserij tot een rol van maximaal 240 cm breed wordt verwerkt.
Uzimet vindt maatschappelijk verantwoord ondernemen erg belangrijk. Het is van oudsher verweven met hun economische activiteiten (profit). Lood recyclen betekent voor hun automatisch rekening houden met mens (people) en milieu (planet). Zo produceren ze in een arbovriendelijke werkomgeving. Maar tegelijk voldoen ze aan strenge milieu-eisen en hebben ze de milieu-impact van lood door TNO laten onderzoeken.
Missie

Wij leveren  producten en diensten op basis van lood, die de gebruiker bescherming, zekerheid en comfort bieden. Respectvol, verantwoordelijk en resultaatgericht omgaan met hun omgeving, de medewerkers en relatie, staat voor ons centraal.

Visie
We zijn een strategische partner voor oplossingen en producten met lood. Deze oplossingen zorgen voor betere bescherming, zekerheid en gemak in het dagelijks leven. Dit realiseren zij door duurzame inzet van materiaal (recycling), mens en middelen.

Werken bij Uzimet

Geen vacatures gevonden

Niet direct jouw ideale vacature gevonden?

Doe een open sollicitatie! Dan kijken we samen naar jouw wensen en mogelijkheden.

Werken bij Uzimet - logo

Contact informatie

Adres: Delftweg 62
Postcode: 2289 BA
Stad: Rijswijk
Website: Uzimet

Kom hier werken!

Geef je telefoonnummer of mailadres door, dan nemen we snel contact met je op.

Direct contact?

Liever zelf contact opnemen, dat kan ook!

    Stuur een bericht

    Optioneel