Vipack

Van wasmiddel tot desinfectans. Van allesreiniger tot wasverzachter. Wij ontwikkelen, produceren en leveren ijzersterke private label producten in vloeibare was- en reinigingsmiddelen voor de consumentenmarkt. Vipack BV is gevestigd in Landgraaf waar de massaproductie plaatsvindt van o.a. afwasmiddelen, wasmiddelen, wasverzachters, allesreinigers etc.

werken bij Vipack - logo

Contact information

Adres: Minckelersstraat 7
Postcode: 6372 PP
Stad: Landgraaf
Land: Nederland
Website: Vipack B.V

Meer over Vipack

Vipack in het kort

Hoofdvestiging
 • Productie: Landgraaf
 • Distrubutie en kantoor: Kerkrade
Kennisgebieden
Vloeibare was –reinigingsmiddelen
 • Afwasmiddelen
 • Allesreinigers
 • Textielhoofdwas- en fijnwasmiddelen
 • Wasverzachters
 • Vloeibare zepen
 • Speciaalreiniger

Rins – off cosmetica

 • Haarshampoo
 • Douche- en badproducten
 • Crèmespoeling
 • Handwaszeep

Organisatie en activiteit

Bij Vipack geloven we dat elke retailer zijn eigen private label in vloeibare was- en reinigingsmiddelen kan opzetten. Een visie die we in 1991 bedachten en ondertussen elke dag mogelijk maken.

Het begon met één laborant, één productielijn, één inpakmachine en één vrachtwagenchauffeur. Zo’n 30 jaar later beschikken we over de meest geavanceerde mengtanks, productie- en inpakmachines en meer dan 80 enthousiaste kundige medewerkers die elke dag voor jou klaarstaan.

 

Organisatie en activiteiten

Voor vrijwel iedere textielsoort en iedere vervuiling heeft Vipack een vloeibaar wasmiddel in het assortiment. Zo zijn er bijvoorbeeld:

 • Universeel – of totaalwasmiddelen – bij uitstek geschikt voor de witte was en voor de vuile gekleurde was.
 • Colorwasmiddelen – voor bonte en gekleurde was
 • Fijnwasmiddelen
 • Black wasmiddel – speciaal voor de donkere was

In de loop van de jaren is de temperatuur waarbij gewassen wordt steeds verder gedaald; vroeger werd de witte was vaak nog bij 90 graden gewassen; tegenwoordig wordt de was al bij veel lagere temperaturen schoon. Hierdoor wordt energie bespaard omdat de wasmachine het water niet meer zoveel hoeft te verwarmen.

Productieproces
De benodigde grondstoffen worden zowel in bulk als in IBC’s, vaten en kleinere verpakkingen aangeleverd. De bulkgrondstoffen worden in verwarmde tanks opgeslagen en via een computersysteem in mengtanks gedoseerd. Deze mengtanks staan op zogenaamde “loadcells” die het gewicht meten van de gedoseerde grondstoffen en doen dit met grote nauwkeurigheid. Deze loadcells zijn gelinkt met het computersysteem waarin de recepturen worden ingebracht, waarna het systeem zijn “go” krijgt van de operator. Ook de mengkracht en snelheid wordt via dit systeem geregeld.Het betreft een batch – gewijze productie met als voordeel de minieme afwijkingen in het eindproduct. Dit eindproduct wordt zo nodig gekoeld en na controle in gereed – product – tanks gepompt die in grootte variëren van 25.000 tot 60.000 liter. Vanuit deze tanks gaat het product via pompen naar de productie – afvullijnen. Hiervan zijn alle afvullijnen automatisch en meerdere afvullijnen volledig geautomatiseerd met dozenopzet- en inpakmachines. Ook is er een halfautomaat voor het afvullen van 5 tot 10 liter cans voor de semi-professionele markt.

Werken bij Vipack

Bij Vipack zijn we altijd op zoek naar (verborgen) talent. Bij ons draag je bij aan het ontwikkelen, produceren of leveren van producten aan toonaangevende retailers, nationaal en internationaal. En wanneer je bij een van deze retailers binnenwandelt, vind je het eindproduct in de schappen. Daar heb jij aan bijgedragen.

Geen vacatures gevonden

Niet direct jouw ideale vacature gevonden?

Doe een open sollicitatie! Dan kijken we samen naar jouw wensen en mogelijkheden.

werken bij Vipack - logo

Contact information

Adres: Minckelersstraat 7
Postcode: 6372 PP
Stad: Landgraaf
Land: Nederland
Website: Vipack B.V

Kom hier werken!

Geef je telefoonnummer of mailadres door, dan nemen we snel contact met je op.

Direct contact?

Liever zelf contact opnemen, dat kan ook!

  Stuur een bericht

  Optioneel