Blog
Geplaatst op 11 nov 2021

Op zoek naar een van de best betaalde banen op mbo-niveau? Word procesoperator!

salaris procestechniek

4 op de 10 mensen met een mbo niveau 4 diploma op zak stroomt door naar een hbo-opleiding. Vaak is het idee dat je met een hbo-diploma meer kan verdienen. Maar dit hoeft helemaal niet zo te zijn! Met een mbo-opleiding kun je een heel goed salaris verdienen. Helemaal als procesoperator of procestechnicus!

Wil jij ook een van de beste betaalde mbo-banen? Ga dan aan de slag als procesoperator. Bekijk dan hier alle openstaande vacatures!

Top tien best betaalde banen op mbo-niveau

Met een mbo-opleiding kun je een goed salaris verdienen. In de top 10 best betaalde mbo-banen staat procestechnicus en procesoperator op 1. Gemiddeld verdient een procesoperator met iets meer dan een jaar werkervaring ruim € 3100,-!

De top 10 best betaalde banen op mbo-niveau zijn als volgt:

  1. procestechnicus en procesoperator
  2. mbo-verpleegkundige
  3. mbo verzorgende individuele gezondheidszorg
  4. mbo-banen in de logistiek en transport, zoals vrachtwagenchauffeur, machinist, touringcarchauffeur, trambestuurder of buschauffeur, reisleider, planner wegtransport of manager transport en logistiek
  5. mbo-banen in de maritieme sector, zoals matroos, schipper, machinist, stuurman, scheepvaartechnicus
  6. maatschappelijk werker
  7. medisch assistent
  8. mbo-banen in de industrietechniek
  9. mbo-gezondheidstechniek, zoals opticien, audicien, tandtechnicus
  10. mbo-banen in de bouw, zoals timmerman

Met de andere mbo-banen verdien je gemiddeld met iets meer dan een jaar werkervaring tussen de € 2082,- en € 2877,-. Een baan als procesoperator is dus met stip de best betaalde mbo-baan.

Hoe komt het dat procesoperators zo goed verdienen?

Als procesoperator verdien je dus een goed en bovengemiddeld salaris. Helemaal als je opgeleid bent tot operator C of aan de slag gaat als procestechnicus. Hoe komt het dat een baan als procesoperator zo goed betaalt?

Als procesoperator heb je een grote verantwoordelijkheid en daar staat een passende tegemoetkoming tegenover. Jij moet er namelijk voor zorgen dat de machines in het machinepark goed functioneren. Je zorgt dat er altijd voldoende grondstoffen geleverd worden, zodat het proces door kan lopen. Of je zorgt ervoor dat het eindproduct verplaatst wordt. Zonder goede operators komt het proces stil te staan, met alle gevolgen van dien.

Daarnaast werk je in de procestechniek bijna altijd in ploegendiensten. Dit betekent dat je onregelmatige uren werkt. Bij sommige ploegenroosters werk je ook in de avonden, nachten en zelfs weekenden. Hier staat een ploegentoeslag tegenover die kan oplopen tot 33%.

Wil jij ook een van de best betaalde mbo-banen?

Ga dan aan de slag als operator. Je hebt dan een veelzijdige baan met verantwoordelijkheid en een lekker salaris. Ook de verschillende ploegendiensten hebben (naast de toeslag) ook hun eigen voordelen.
Klinkt het werken als procesoperator jou wel goed in de oren? Bekijk dan alle openstaande vacatures en solliciteer direct!

Wil je wel graag zo’n goed betaalde baan, maar heb je nog niet de veel gevraagde diploma’s op zak? Neem dan contact met ons op, dan kijken we voor je wat de mogelijkheden zijn.

Gerelateerd

De voordelen van een recruitmentbureau

Langdurig openstaande vacatures en het niet kunnen vinden van de juiste mensen, dat is een groot probleem bij veel bedrijven. Een mogelijkheid om toch de juiste mensen te werven is het inzetten van een recruitmentbureau.

Lees verder

Over de procesindustrie

De procesindustrie, ook wel procestechniek of maakindustrie genoemd, wat is dat nou eigenlijk? En wat zijn de belangrijkste ontwikkelingen in de procesindustrie? Lees verder, we leggen de procesindustrie in een notendop voor je uit.

Lees verder

De voordelen van diversiteit op de werkvloer

Als werkgever in de procestechniek ben je voortdurend op zoek naar manieren om je bedrijf te verbeteren en te laten groeien. Een gebied waar je mogelijk nog niet volledig op hebt gefocust, is diversiteit op de werkvloer. Uit onderzoek is gebleken dat het bevorderen van diversiteit niet alleen ethisch verantwoord is, maar ook tal van voordelen met zich meebrengt voor jouw organisatie.

Lees verder

Wat moet je als procesoperator weten van NEN?

Als operator of procesoperator werk je in een omgeving waar veiligheid en kwaliteit van groot belang zijn. Om ervoor te zorgen dat jouw werkzaamheden voldoen aan de geldende normen en richtlijnen, is het belangrijk om bekend te zijn met de NEN-normen. In dit artikel zullen we daarom ingaan op wat NEN-normen zijn en welke NEN-normen relevant zijn voor operators en procesoperators.

Lees verder

Salarischeck operator

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in techniek en productieprocessen, biedt de functie van operator een aantrekkelijke optie. Doe de salarischeck operator en kom erachter of dit voor een geschikte functie kan zijn. In dit artikel zullen we de salarisvooruitzichten van operators onder de loep nemen en ontdekken waarom het een van de best betaalde MBO-banen is.

Lees verder

Belangrijkste uitdagingen in de procestechniek

Hoewel het werken in de procestechniek lucratief kan zijn, brengt het ook uitdagingen met zich mee voor werknemers. In dit artikel zullen we enkele van de belangrijkste uitdagingen voor werknemers in de procestechniek bespreken en enkele tips geven om deze te overwinnen.

Lees verder

Bijdragen aan verduurzaming in de procesindustrie

De industrie wordt gezien als een van de grootste vervuilers. Wil je bijdragen aan verduurzaming, dan liggen er veel kansen voor jou in de procesindustrie. Heb je daarnaast affiniteit met techniek, en wil je graag je steentje bijdragen? Dan doe je er goed aan in de procesindustrie te gaan werken.

Lees verder

Carrièrekeuzestress: als je niet weet wat je wilt worden!

Als je niet weet wat je wilt worden, ben je niet de enige. Veel mensen worstelen met deze vraag, of ze nu net van school komen, een carrièreswitch overwegen of op zoek zijn naar meer voldoening in hun huidige baan. Het kan frustrerend zijn, maar er zijn stappen die je kunt nemen om een beter inzicht te krijgen in je interesses en vaardigheden en een pad te vinden dat bij je past.

Lees verder

Piek openstaande vacatures Procesindustrie lijkt voorbij

Het personeelstekort neemt toe, door vergrijzing zijn er minder werkenden en parttime werken is de trend… Klopt dit wel? We doken de cijfers in. Die geven een verrassend ander beeld.

Lees verder

Carrièreswitch naar de Procestechniek: hoe maak je dit een succes?

Als je geïnteresseerd bent in de procestechniek, maar momenteel een andere carrière hebt, zijn er een aantal stappen die je kunt nemen om de overgang naar deze branche te maken. Wij hebben wat tips voor je verzameld om je te helpen bij het maken van een succesvolle carrièreswitch naar de procestechniek.

Lees verder
Wil jij ook een dik betaalde baan?