Blog
Geplaatst op 11 nov 2021

Op zoek naar een van de best betaalde banen op mbo-niveau? Word procesoperator!

4 op de 10 mensen met een mbo niveau 4 diploma op zak stroomt door naar een hbo-opleiding. Vaak is het idee dat je met een hbo-diploma meer kan verdienen. Maar dit hoeft helemaal niet zo te zijn! Met een mbo-opleiding kun je een heel goed salaris verdienen. Helemaal als procesoperator of procestechnicus!

Wil jij ook een van de beste betaalde mbo-banen. Ga dan aan de slag als procesoperator. Bekijk dan hier alle openstaande vacatures!

Top tien best betaalde banen op mbo-niveau

Met een mbo-opleiding kun je een goed salaris verdienen. In de top 10 best betaalde mbo-banen staat procestechnicus en procesoperator op 1. Gemiddeld verdient een procesoperator met iets meer dan een jaar werkervaring ruim € 3100,-!

De top 10 best betaalde banen op mbo-niveau zijn als volgt:

  1. procestechnicus en procesoperator
  2. mbo-verpleegkundige
  3. mbo verzorgende individuele gezondheidszorg
  4. mbo-banen in de logistiek en transport, zoals vrachtwagenchauffeur, machinist, touringcarchauffeur, trambestuurder of buschauffeur, reisleider, planner wegtransport of manager transport en logistiek
  5. mbo-banen in de maritieme sector, zoals matroos, schipper, machinist, stuurman, scheepvaartechnicus
  6. maatschappelijk werker
  7. medisch assistent
  8. mbo-banen in de industrietechniek
  9. mbo-gezondheidstechniek, zoals opticien, audicien, tandtechnicus
  10. mbo-banen in de bouw, zoals timmerman

Met de andere mbo-banen verdien je gemiddeld met iets meer dan een jaar werkervaring tussen de € 2082,- en € 2877,-. Een baan als procesoperator is dus met stip de best betaalde mbo-baan.

Hoe komt het dat procesoperators zo goed verdienen?

Als procesoperator verdien je dus een goed en bovengemiddeld salaris. Helemaal als je opgeleid bent tot operator C of aan de slag gaat als procestechnicus. Hoe komt het dat een baan als procesoperator zo goed betaalt?

Als procesoperator heb je een grote verantwoordelijkheid en daar staat een passende tegemoetkoming tegenover. Jij moet er namelijk voor zorgen dat de machines in het machinepark goed functioneren. Je zorgt dat er altijd voldoende grondstoffen geleverd worden zodat het proces door kan lopen. Of je zorgt ervoor dat het eindproduct verplaatst wordt. Zonder goede operators komt het proces stil te staan, met alle gevolgen van dien.

Daarnaast werk je in de procestechniek bijna altijd in ploegendiensten. Dit betekent dat je onregelmatige uren werkt. Bij sommige ploegenroosters werk je ook in de avonden, nachten en zelfs weekenden. Hier staat een ploegentoeslag tegenover die kan oplopen tot 33%.

Wil jij ook een van de best betaalde mbo-banen?

Ga dan aan de slag als operator. Je hebt dan een veelzijdige baan met verantwoordelijkheid en een lekker salaris. Ook de verschillende ploegendiensten hebben (naast de toeslag) ook hun eigen voordelen.
Klinkt het werken als procesoperator jou wel goed in de oren? Bekijk dan alle openstaande vacatures en solliciteer direct!

Wil je wel graag zo’n goed betaalde baan, maar heb je nog niet de veel gevraagde diploma’s op zak? Neem dan contact met ons op, dan kijken we voor je wat de mogelijkheden zijn.

Gerelateerd