Blog
Geplaatst op 11 nov 2021

Op zoek naar een van de best betaalde banen op mbo-niveau? Word procesoperator!

4 op de 10 mensen met een mbo niveau 4 diploma op zak stroomt door naar een hbo-opleiding. Vaak is het idee dat je met een hbo-diploma meer kan verdienen. Maar dit hoeft helemaal niet zo te zijn! Met een mbo-opleiding kun je een heel goed salaris verdienen. Helemaal als procesoperator of procestechnicus!

Wil jij ook een van de beste betaalde mbo-banen? Ga dan aan de slag als procesoperator. Bekijk dan hier alle openstaande vacatures!

Top tien best betaalde banen op mbo-niveau

Met een mbo-opleiding kun je een goed salaris verdienen. In de top 10 best betaalde mbo-banen staat procestechnicus en procesoperator op 1. Gemiddeld verdient een procesoperator met iets meer dan een jaar werkervaring ruim € 3100,-!

De top 10 best betaalde banen op mbo-niveau zijn als volgt:

  1. procestechnicus en procesoperator
  2. mbo-verpleegkundige
  3. mbo verzorgende individuele gezondheidszorg
  4. mbo-banen in de logistiek en transport, zoals vrachtwagenchauffeur, machinist, touringcarchauffeur, trambestuurder of buschauffeur, reisleider, planner wegtransport of manager transport en logistiek
  5. mbo-banen in de maritieme sector, zoals matroos, schipper, machinist, stuurman, scheepvaartechnicus
  6. maatschappelijk werker
  7. medisch assistent
  8. mbo-banen in de industrietechniek
  9. mbo-gezondheidstechniek, zoals opticien, audicien, tandtechnicus
  10. mbo-banen in de bouw, zoals timmerman

Met de andere mbo-banen verdien je gemiddeld met iets meer dan een jaar werkervaring tussen de € 2082,- en € 2877,-. Een baan als procesoperator is dus met stip de best betaalde mbo-baan.

Hoe komt het dat procesoperators zo goed verdienen?

Als procesoperator verdien je dus een goed en bovengemiddeld salaris. Helemaal als je opgeleid bent tot operator C of aan de slag gaat als procestechnicus. Hoe komt het dat een baan als procesoperator zo goed betaalt?

Als procesoperator heb je een grote verantwoordelijkheid en daar staat een passende tegemoetkoming tegenover. Jij moet er namelijk voor zorgen dat de machines in het machinepark goed functioneren. Je zorgt dat er altijd voldoende grondstoffen geleverd worden zodat het proces door kan lopen. Of je zorgt ervoor dat het eindproduct verplaatst wordt. Zonder goede operators komt het proces stil te staan, met alle gevolgen van dien.

Daarnaast werk je in de procestechniek bijna altijd in ploegendiensten. Dit betekent dat je onregelmatige uren werkt. Bij sommige ploegenroosters werk je ook in de avonden, nachten en zelfs weekenden. Hier staat een ploegentoeslag tegenover die kan oplopen tot 33%.

Wil jij ook een van de best betaalde mbo-banen?

Ga dan aan de slag als operator. Je hebt dan een veelzijdige baan met verantwoordelijkheid en een lekker salaris. Ook de verschillende ploegendiensten hebben (naast de toeslag) ook hun eigen voordelen.
Klinkt het werken als procesoperator jou wel goed in de oren? Bekijk dan alle openstaande vacatures en solliciteer direct!

Wil je wel graag zo’n goed betaalde baan, maar heb je nog niet de veel gevraagde diploma’s op zak? Neem dan contact met ons op, dan kijken we voor je wat de mogelijkheden zijn.

Gerelateerd

Daniël kreeg een leer-groeitraject aangeboden bij Teva

Op zoek naar een andere baan, kwam Daniël bij Procestechniek.nl. Hij kwam in aanraking met Procestechniek toen hij reageerde op de vacaturebank van Procestechniek. Die functie bleek het niet te zijn voor Daniël. Wel kwam hij via Procestechniek aan een andere hele toffe functie.

Lees verder

Krapte arbeidsmarkt: waar zijn alle werkzoekenden gebleven?

Waar je ook komt en wat je ook leest, het kan je niet ontgaan zijn dat men in bijna alle sectoren naarstig op zoek is naar personeel. Verschillende bedrijven hebben beperkte openingstijden, of zijn zelfs gesloten, vanwege te weinig personeel.
Dat is wel eens anders geweest. Waar zijn al die werkzoekenden gebleven?

Lees verder

10 tips om goed te slapen na een nachtdienst

Herken je dat? Je hebt net een super goede nachtdienst achter de rug en nu is het tijd om naar bed te gaan. De zon schijnt al lekker en eigenlijk ben je nog niet moe. Hoe ga je ervoor zorgen dat je toch in een slaapmodus komt en heerlijk slaapt? Wij geven je 10 tips om na jouw nachtdienst goed te kunnen slapen, om zo weer vol energie te beginnen aan jouw nieuwe dag.

Lees verder
Productiewerk aan de lopende band

Is productiewerk iets voor jou?

Wat weet jij eigenlijk over productiewerk? Welke werkzaamheden voert een productiemedewerker uit en hoe ziet een werkdag als productiemedewerker eruit? Daarover kom je hieronder alles te weten.

Lees verder

Vacatureteksten schrijven die vrouwen aanspreken

In de procestechniek werken veel mannen. Meer diversiteit op de werkvloer geeft een hele andere dynamiek. Bovendien is er een nijpend tekort aan goede arbeidskrachten. Er zijn meerdere redenen waarom je graag wil dat vrouwen zich sneller aangetrokken voelen tot een vacature en solliciteren. De vacaturetekst is een eerste stap naar meer vrouwen op de werkvloer. Maar hoe pak je dat aan?

Lees verder

procesoperator blijft best betaalde mbo baan

Het onderzoek van de Keuzegids 2022 bevestigt het opnieuw. Techniek, transport en zorg. Die studierichtingen leveren je het meeste op als je naar een middelbare beroepsopleiding (mbo) gaat. Koks, kappers en nagelstylistes trekken salarisgewijs aan het kortste eind.

Lees verder
te kort aan productiemedewerkers

Een groot tekort aan productiemedewerkers en operators, wat nu?

De arbeidsmarkt is lastig momenteel. Er is een schreeuwend tekort aan productiemedewerkers, operators en andere technici in de procestechniek,
De continuïteit van processen loopt gevaar. Hoe kan de productie doordraaien zonder de juiste mensen. HR heeft een zware taak gaten te vullen.
Wat kun jij doen om toch de gaten zo veel mogelijk te vullen?

Lees verder
tips voor nachtdiensten

17 nachtdienst tips om je nachtdiensten fris en fruitig door te komen

Nachtdiensten… sommige zweren erbij, anderen slaan ze liever over. Werken in de nachten is niet anders dan werken overdag, maar onze biologische klok maakt het dat we nachtdiensten wel heel anders kunnen ervaren. Hoe zorg je ervoor dat je goed uitgerust aan je nachtdienst begint en het allerbeste uit je werknacht haalt? We delen tips!

Lees verder
salaris-procestechniek

Op zoek naar een van de best betaalde banen op mbo-niveau? Word procesoperator!

4 op de 10 mensen met een mbo niveau 4 diploma op zak stroomt door naar een hbo-opleiding. Vaak is het idee dat je met een hbo-diploma meer kan verdienen. Maar dit hoeft helemaal niet zo te zijn! Met een mbo-opleiding kun je een heel goed salaris verdienen. Helemaal als procesoperator of procestechnicus!

Lees verder
leren en werken in de procestechniek

De voordelen en nadelen van de verschillende ploegendiensten

De procestechniek heeft te maken met een tekort aan beschikbare technici. Wat kun je als werkgever of HR-manager doen om het proces niet spaak te laten lopen?

Lees verder
Wil jij ook een dik betaalde baan?