Blog
Geplaatst op 11 nov 2021

Op zoek naar een van de best betaalde banen op mbo-niveau? Word procesoperator!

salaris procestechniek

4 op de 10 mensen met een mbo niveau 4 diploma op zak stroomt door naar een hbo-opleiding. Vaak is het idee dat je met een hbo-diploma meer kan verdienen. Maar dit hoeft helemaal niet zo te zijn! Met een mbo-opleiding kun je een heel goed salaris verdienen. Helemaal als procesoperator of procestechnicus!

Wil jij ook een van de beste betaalde mbo-banen? Ga dan aan de slag als procesoperator. Bekijk dan hier alle openstaande vacatures!

Top tien best betaalde banen op mbo-niveau

Met een mbo-opleiding kun je een goed salaris verdienen. In de top 10 best betaalde mbo-banen staat procestechnicus en procesoperator op 1. Gemiddeld verdient een procesoperator met iets meer dan een jaar werkervaring ruim € 3100,-!

De top 10 best betaalde banen op mbo-niveau zijn als volgt:

  1. procestechnicus en procesoperator
  2. mbo-verpleegkundige
  3. mbo verzorgende individuele gezondheidszorg
  4. mbo-banen in de logistiek en transport, zoals vrachtwagenchauffeur, machinist, touringcarchauffeur, trambestuurder of buschauffeur, reisleider, planner wegtransport of manager transport en logistiek
  5. mbo-banen in de maritieme sector, zoals matroos, schipper, machinist, stuurman, scheepvaartechnicus
  6. maatschappelijk werker
  7. medisch assistent
  8. mbo-banen in de industrietechniek
  9. mbo-gezondheidstechniek, zoals opticien, audicien, tandtechnicus
  10. mbo-banen in de bouw, zoals timmerman

Met de andere mbo-banen verdien je gemiddeld met iets meer dan een jaar werkervaring tussen de € 2082,- en € 2877,-. Een baan als procesoperator is dus met stip de best betaalde mbo-baan.

Hoe komt het dat procesoperators zo goed verdienen?

Als procesoperator verdien je dus een goed en bovengemiddeld salaris. Helemaal als je opgeleid bent tot operator C of aan de slag gaat als procestechnicus. Hoe komt het dat een baan als procesoperator zo goed betaalt?

Als procesoperator heb je een grote verantwoordelijkheid en daar staat een passende tegemoetkoming tegenover. Jij moet er namelijk voor zorgen dat de machines in het machinepark goed functioneren. Je zorgt dat er altijd voldoende grondstoffen geleverd worden, zodat het proces door kan lopen. Of je zorgt ervoor dat het eindproduct verplaatst wordt. Zonder goede operators komt het proces stil te staan, met alle gevolgen van dien.

Daarnaast werk je in de procestechniek bijna altijd in ploegendiensten. Dit betekent dat je onregelmatige uren werkt. Bij sommige ploegenroosters werk je ook in de avonden, nachten en zelfs weekenden. Hier staat een ploegentoeslag tegenover die kan oplopen tot 33%.

Wil jij ook een van de best betaalde mbo-banen?

Ga dan aan de slag als operator. Je hebt dan een veelzijdige baan met verantwoordelijkheid en een lekker salaris. Ook de verschillende ploegendiensten hebben (naast de toeslag) ook hun eigen voordelen.
Klinkt het werken als procesoperator jou wel goed in de oren? Bekijk dan alle openstaande vacatures en solliciteer direct!

Wil je wel graag zo’n goed betaalde baan, maar heb je nog niet de veel gevraagde diploma’s op zak? Neem dan contact met ons op, dan kijken we voor je wat de mogelijkheden zijn.

Gerelateerd

Bedankt!

Procestechniek.nl: de ideale partner voor werkzoekenden

Ben jij op zoek naar een baan in de procestechniek? Dan ben je bij procestechiek.nl aan het juiste adres! Wij begrijpen als geen ander dat het vinden van een geschikte baan een uitdaging kan zijn. Daarom willen wij jou graag laten zien wat procestechiek.nl specifiek voor werkzoekenden kan betekenen. Lees snel verder en ontdek de vele voordelen die wij te bieden hebben!

Lees verder

Hoe werf je zij-instromers in de procestechniek?

Zij-instromers spelen een belangrijke rol bij het verminderen van het tekort aan technici in de procestechniek. Maar hoe kun je ze het beste werven? Wat vinden zij belangrijk? En hoe kun je als werkgever hierop inspelen? In dit artikel delen we enkele strategieën en tips om succesvol zij-instromers aan te trekken.

Lees verder

Technologische veranderingen en automatisering in de procestechniek

In de snel veranderende wereld van procestechniek worden procesoperators steeds meer geconfronteerd met technologische veranderingen en automatisering. Hoewel deze ontwikkelingen de efficiëntie en productiviteit kunnen verbeteren, brengen ze ook uitdagingen met zich mee voor degenen die in deze sector werken.

Lees verder

De verschillen tussen Operator A, B en C

Solliciteer je op een operator vacature, dan is de kans groot dat er gevraagd wordt naar een Operator A, Operator B of Operator C. Wanneer past de functie Operator A, B of C bij jou? Wat zijn de verschillen?

Lees verder

Ooit gehoord van het ploegendienst syndroom?

Werken in ploegendienst heeft veel voordelen. Zo krijg je doorgaans een lekkere toeslag en heb je over het algemeen meer vrije tijd. Het kan echter ook uitdagend zijn en gevolgen hebben voor zowel de fysieke als mentale gezondheid.

Lees verder

Via welke kanalen zoeken technici naar een baan?

Als werkgever in de procestechnieksector is het van essentieel belang om inzicht te hebben in de manieren waarop technici naar nieuwe carrièremogelijkheden zoeken. Dat verandert namelijk voortdurend. Terwijl sociale media vorig jaar domineerden, zijn dit jaar de websites van aantrekkelijke werkgevers in trek.

Lees verder
Technisch personeel

Technisch personeel vinden

De poule technici waaruit je kunt putten als je op zoek bent naar een productiemedewerker, procesoperator of een andere functie in de procestechniek is vrij leeg. Net als in andere branches is er meer vraag dan aanbod in goed personeel. Hoe slaag je er toch in om geschikt technisch personeel te vinden?

Lees verder

Technische informatica in de procestechniek

De procestechniek verandert. Niet alleen worden steeds meer processen volledig geautomatiseerd, ook wordt de procestechniek steeds meer data-driven. Technische informatica speelt een steeds grotere rol binnen de procestechniek.

Lees verder

Haal meer uit jouw technische vaardigheden

Ben je een ervaren klusser of bouwvakker met een passie voor techniek? Heb je ooit nagedacht over het zetten van de volgende stap in je carrière? Misschien is een baan als procesoperator wel de perfecte uitdaging voor jou!

Lees verder
maakindustrie kansen en ontwikkelingen

Kansen in de maakindustrie

Wat is het verschil tussen de maakindustrie en procesindustrie of procestechniek? En hoe kenmerkt de maakindustrie zich?

Lees verder
Wil jij ook een dik betaalde baan?