Verhaal

Boukje fietst elke dag met plezier naar Pentair

Als HR Business partner bij Pentair in Enschede heeft Boukje Broekman regelmatig contact met Ronald van Procestechniek. Wij zijn benieuwd naar haar dagelijkse werkzaamheden en natuurlijk naar haar ervaringen met Procestechniek.

Waar Boukje bij Pentair voornamelijk mee bezig is, samen met de collega’s van deze stafafdeling, is het ontwikkelen en implementeren van een passend HR beleid, dat is afgeleid van de strategie en de doelstellingen van Pentair. Binnen dit HR beleid heb je te maken met werving & selectie, teamontwikkeling, het welbevinden en de in- en uitstroom van medewerkers. Een belangrijk onderdeel is ook de coaching en advisering van leidinggevenden. Zij zijn uiteindelijk primair verantwoordelijk voor het team.

Mijn motto is: “Ik probeer dagelijks de ander beter te maken, te supporten en mijzelf overbodig te maken. Dat is waarom ik elke dag naar Pentair fiets.”

Employer branding is een belangrijk aandachtspunt

Pentair heeft 3 locaties, in Winterswijk, Venlo en Enschede, met elk haar eigen HR afdeling. Naast de dagelijkse HR werkzaamheden, houdt Boukje zich dan ook bezig met overkoepelende projecten, die Pentair breed zijn. Denk hierbij aan het vinden van een nieuwe Arbo dienst. Verder houdt ze zich veelal bezig met lokale projecten als verzuim, disfunctioneren en employer branding. Vooral dat laatste is op dit moment een belangrijk aandachtspunt, waar ze samen met de marketing- en communicatiespecialist bovenop zitten.

“Als ik mijzelf dit zo hoor zeggen, denk ik: wat heb ik toch een leuke baan! Haha… Door de dagelijkse werkzaamheden sta je daar niet altijd bij stil.”

De rol van de HR afdeling verschuift

Boukje begon in november 2021 bij Pentair en zag al snel dat ze vanuit HR een partner nodig hadden die snel en kwalitatief goed de vacatures kon invullen. Vanuit eerdere ervaringen van collega (interim) HR business partner Frederique Prins was de keuze voor Procestechniek snel gemaakt. Vorig jaar zijn de eerste collega’s begonnen, deze zijn inmiddels voor vast in dienst bij Pentair.

Het streven van Boukje is uiteindelijk dat haar rol verschuift van aanspreekpunt van Procestechniek naar ondersteuning voor de teamleider. Volgens haar is niet nodig dat de HR afdeling er nog tussen zit. Teamleiders weten zelf als geen ander wie er binnen het team past.

Zoals Boukje aangeeft: “Onze rol hierin is ondersteunend. Wij zetten het raamwerk uit en voeren strategische gesprekken. Een CV van een kandidaat kan echter prima rechtstreeks naar de teamleider. Gelukkig hebben we daar met Procestechniek een goede partij in gevonden. Ronald denkt goed met ons mee. Ik zie Procestechniek als een verlengde van onze HR afdeling, zij ontzorgen ons.” 

De communicatie met Procestechniek verloopt erg soepel

Boukje kende Procestechniek voorheen niet, maar is erg tevreden. Ze is hier erg duidelijk in: “Wat ik ontzettend fijn vind aan het contact met Procestechniek is de snelheid in de communicatie en de bereikbaarheid van Ronald. Hij heeft aan een half woord genoeg en zorgt altijd voor passende kandidaten. De kennis die de kandidaten in huis hebben en de werkervaring zorgen ervoor dat we bij Pentair kwalitatief goede membranen kunnen maken. Kan niet, dat hoor ik eigenlijk nooit en daar hou ik van. We hebben slechts 1 of 2 keer een mismatch gehad, maar ook dat wordt goed opgelost. Procestechniek is erg professioneel.”

Inmiddels zijn via Procestechniek verscheidene collega’s bij Pentair in dienst gekomen. Eén van die personen is Bianca Jansen, waarmee we eerder al in gesprek zijn geweest. Het verhaal van Bianca lees je hier >>>

Bianca Jansen bij Pentair

Ook op zoek naar oplossingen voor uw wervingsuitdagingen?