Blog
Geplaatst op 18 okt 2023

Technisch personeel vinden

Technisch personeel

De poule technici waaruit je kunt putten als je op zoek bent naar een productiemedewerker, procesoperator of een andere functie in de procestechniek is vrij leeg. Net als in andere branches is er meer vraag dan aanbod in goed personeel. Hoe slaag je er toch in om de juiste technici te vinden?

Zoek je doelgroep op

Waar vind je operators, productiemedewerkers of ander technisch personeel in de procestechniek? Dat is meestal niet op LinkedIn. Deze doelgroep maakt daar minder dan gemiddeld gebruik van.

Lokaal zichtbaar zijn is een goed alternatief. Heb je al eens gedacht aan het sponsoren van de plaatselijke voetbalclub om daar je vacature(s) onder de aandacht te brengen? Of om te adverteren in het plaatselijke (wijk)krantje?

Bied aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden

Vraag en aanbod bepalen de prijs. Op dit moment hebben technici veel baankeuze. Een goed salaris en goede arbeidvoorwaarden, zoals hoge ploegentoeslagen, maken je als werkgever aantrekkelijk om voor te werken.

Bied groei- en ontwikkelmogelijkheden

Medewerkers in de procestechniek zijn over het algemeen vrij loyaal richting hun werkgever. Hoe zorg je er dan toch voor dat jouw ideale kandidaat van werkgever wil wisselen?

Onderzoek wijst uit dat groei- en ontwikkelmogelijkheden vaak de doorslaggevende factoren zijn. Benoem deze dan ook duidelijk in de vacature.

Maak gebruik van je netwerk

Zet bestaande medewerkers in bij jouw zoektocht naar collega’s. Ook zij willen graag een collega die goed in het team past en goed functioneert. Vraag of zij vanuit hun netwerk iemand weten die past bij de baan en jouw bedrijf. Hebben ze extra motivatie nodig? Een aanbrengbonus vindt iedereen fijn.

Schakel experts in het vinden van technisch personeel in

Schakel specialisten in om de juiste mensen te vinden. Ben je op zoek naar technici in de procestechniek, neem dan contact op met procestechniek.nl. Het voordeel van een specialistisch bureau is dat zij een enorm netwerk hebben opgebouwd met actief en latent-werkzoekenden. De snelste manier om de juiste persoon voor jouw bedrijf en proces aan te haken.

Gerelateerd

Sollicitatievragen voor operators

25 sollicitatievragen voor operators

Nog even en dan heb je een sollicitatiegesprek. Welke inhoudelijke vragen kun je als operator verwachten? Bekijk de 25 inhoudelijke sollicitatievragen voor operators die we voor je op een rijtje hebben gezet.

Lees verder

Technici zijn baanplakkers. Hoe week je ze los?

Technici zijn hele trouwe werknemers. Een kwart van de technici werkt meer dan 20 jaar bij dezelfde werkgever. Hoe week je talent dan toch los?

Lees verder

Parttime operator vacatures: meer sollicitaties door flexibiliteit

48% van de werkenden werkt parttime. Nederland is parttimeland #1 in Europa. Maar in de procestechniek werkt slechts 6% parttime. Daar ligt een kans bij het vinden van nieuwe medewerkers. Lees er meer over.

Lees verder
Procesoperator thumbs up

Procestechniek.nl: de ideale partner voor werkzoekenden

Ben jij op zoek naar een baan in de procestechniek? Dan ben je bij procestechiek.nl aan het juiste adres! Wij begrijpen als geen ander dat het vinden van een geschikte baan een uitdaging kan zijn. Daarom willen wij jou graag laten zien wat procestechiek.nl specifiek voor werkzoekenden kan betekenen. Lees snel verder en ontdek de vele voordelen die wij te bieden hebben!

Lees verder

Hoe werf je zij-instromers in de procestechniek?

Zij-instromers spelen een belangrijke rol bij het verminderen van het tekort aan technici in de procestechniek. Maar hoe kun je ze het beste werven? Wat vinden zij belangrijk? En hoe kun je als werkgever hierop inspelen? In dit artikel delen we enkele strategieën en tips om succesvol zij-instromers aan te trekken.

Lees verder

Technologische veranderingen en automatisering in de procestechniek

In de snel veranderende wereld van procestechniek worden procesoperators steeds meer geconfronteerd met technologische veranderingen en automatisering. Hoewel deze ontwikkelingen de efficiëntie en productiviteit kunnen verbeteren, brengen ze ook uitdagingen met zich mee voor degenen die in deze sector werken.

Lees verder

De verschillen tussen Operator A, B en C

Solliciteer je op een operator vacature, dan is de kans groot dat er gevraagd wordt naar een Operator A, Operator B of Operator C. Wanneer past de functie Operator A, B of C bij jou? Wat zijn de verschillen?

Lees verder

Ooit gehoord van het ploegendienst syndroom?

Werken in ploegendienst heeft veel voordelen. Zo krijg je doorgaans een lekkere toeslag en heb je over het algemeen meer vrije tijd. Het kan echter ook uitdagend zijn en gevolgen hebben voor zowel de fysieke als mentale gezondheid.

Lees verder

Via welke kanalen zoeken technici naar een baan?

Als werkgever in de procestechnieksector is het van essentieel belang om inzicht te hebben in de manieren waarop technici naar nieuwe carrièremogelijkheden zoeken. Dat verandert namelijk voortdurend. Terwijl sociale media vorig jaar domineerden, zijn dit jaar de websites van aantrekkelijke werkgevers in trek.

Lees verder
Technisch personeel

Technisch personeel vinden

De poule technici waaruit je kunt putten als je op zoek bent naar een productiemedewerker, procesoperator of een andere functie in de procestechniek is vrij leeg. Net als in andere branches is er meer vraag dan aanbod in goed personeel. Hoe slaag je er toch in om geschikt technisch personeel te vinden?

Lees verder
Zoek jij technisch personeel?