Blog
Geplaatst op 21 nov 2023

Hoe werf je zij-instromers in de procestechniek?

Zij-instromers zijn een belangrijke bron om het tekort aan technici wat terug te dringen. Werkgevers in de procestechniek kunnen profiteren van deze groep gemotiveerde werknemers. Maar hoe werf je zij-instromers?

Een aantrekkelijk werkaanbod

Om zij-instromers te interesseren, is het belangrijk om een aantrekkelijk werkaanbod te bieden. Benadruk de voordelen van werken in de procestechniek. Denk aan stabiliteit, doorgroeimogelijkheden en de kans om een waardevolle bijdrage te leveren aan de maatschappij. Daarnaast is het ook belangrijk om te laten zien dat er ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en dat er goede arbeidsvoorwaarden worden geboden.

Opleidingsmogelijkheden

Zij-instromers hebben vaak geen achtergrond in de procestechniek. Het is daarom essentieel om opleidingsmogelijkheden aan te bieden. Investeer in trainingen en cursussen die zij-instromers kunnen helpen hun kennis en vaardigheden op te bouwen. Daarnaast is het ook belangrijk om potentiële zij-instromers bewust te maken van deze opleidingsmogelijkheden en hoe zij hiervan kunnen profiteren.

Werk samen met onderwijsinstellingen

Een goede manier om zij-instromers aan te trekken, is door samen te werken met onderwijsinstellingen. Dit kan variëren van het organiseren van gastcolleges en workshops tot het aanbieden van stageplekken en meeloopdagen. Door contact te leggen met potentiële zij-instromers tijdens hun opleiding, kun je hen al vroeg enthousiast maken voor een carrière in de procestechniek.

Duurzame marketing

Om zij-instromers effectief te bereiken, is het belangrijk om in te spelen op de kanalen waar zij actief zijn. Richt je bijvoorbeeld op online platforms zoals LinkedIn en technische fora. Daarnaast kun je ook gerichte campagnes opzetten, zowel online als offline, om zij-instromers te bereiken. Denk aan advertenties in vakbladen of deelname aan carrièrebeurzen.

De kracht van mond-tot-mondreclame

Mond-tot-mondreclame kan een krachtig wervingsinstrument zijn. Zorg ervoor dat je huidige medewerkers ambassadeurs zijn voor jouw bedrijf en de procestechniek. Stimuleer hen om hun netwerk te informeren over vacatures en positieve ervaringen te delen. Een goede reputatie als werkgever en aangename werksfeer kunnen zij-instromers overtuigen om voor jouw bedrijf te kiezen.

Werk samen met een recruitmentbureau

Door gebruik te maken van het netwerk van een recruitmentbureau kom je in contact met de juiste mensen. Vooral een recruitmentbureau in de procestechniek levert de juiste connecties op.

Procestechniek.nl heeft de grootste poule met procesoperators en andere technici voor de procestechniek van Nederland. Onze database bevat meer dan 20.000 operators en andere technici.

Dit netwerk hebben we natuurlijk niet in 1 dag opgebouwd. Met een groot aantal operators en technici hebben we de afgelopen 15 jaar een goede relatie opgebouwd. Dit omdat we er niet alleen zijn voor bedrijven, wij helpen mensen die werken of willen werken in de procestechniek ook actief met het zoeken naar een baan die echt bij hen past.

Met behulp van ons mooie netwerk, zijn wij vaak in staat snel goede kandidaten aan te leveren.

Het werven van zij-instromers in de procestechniek

Het aanbieden van een aantrekkelijk werkaanbod, opleidingsmogelijkheden en samenwerking met onderwijsinstellingen zijn slechts enkele van de vele mogelijkheden om zij-instromers te werven. Zorg ervoor dat je gebruik maakt van relevante marketingkanalen en stimuleer mond-tot-mondreclame. En zoek contact met een recruitmentbureau in de procestechniek. Met deze aanpak vergroot je de kans om gekwalificeerde zij-instromers aan te trekken en het tekort aan technici in de procestechniek terug te dringen.

Neem vooral contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Gerelateerd

doorgroeimogelijkheden operator

Welke doorgroeimogelijkheden heb je als operator?

Wat kunnen de volgende stappen zijn als je als operator wilt doorgroeien? Lees meer over de mogelijkheden.

Lees verder
Sollicitatievragen voor operators

25 sollicitatievragen voor operators

Nog even en dan heb je een sollicitatiegesprek. Welke inhoudelijke vragen kun je als operator verwachten? Bekijk de 25 inhoudelijke sollicitatievragen voor operators die we voor je op een rijtje hebben gezet.

Lees verder

Technici zijn baanplakkers. Hoe week je ze los?

Technici zijn hele trouwe werknemers. Een kwart van de technici werkt meer dan 20 jaar bij dezelfde werkgever. Hoe week je talent dan toch los?

Lees verder

Parttime operator vacatures: meer sollicitaties door flexibiliteit

48% van de werkenden werkt parttime. Nederland is parttimeland #1 in Europa. Maar in de procestechniek werkt slechts 6% parttime. Daar ligt een kans bij het vinden van nieuwe medewerkers. Lees er meer over.

Lees verder
Procesoperator thumbs up

Procestechniek.nl: de ideale partner voor werkzoekenden

Ben jij op zoek naar een baan in de procestechniek? Dan ben je bij procestechiek.nl aan het juiste adres! Wij begrijpen als geen ander dat het vinden van een geschikte baan een uitdaging kan zijn. Daarom willen wij jou graag laten zien wat procestechiek.nl specifiek voor werkzoekenden kan betekenen. Lees snel verder en ontdek de vele voordelen die wij te bieden hebben!

Lees verder

Hoe werf je zij-instromers in de procestechniek?

Zij-instromers spelen een belangrijke rol bij het verminderen van het tekort aan technici in de procestechniek. Maar hoe kun je ze het beste werven? Wat vinden zij belangrijk? En hoe kun je als werkgever hierop inspelen? In dit artikel delen we enkele strategieën en tips om succesvol zij-instromers aan te trekken.

Lees verder

Technologische veranderingen en automatisering in de procestechniek

In de snel veranderende wereld van procestechniek worden procesoperators steeds meer geconfronteerd met technologische veranderingen en automatisering. Hoewel deze ontwikkelingen de efficiëntie en productiviteit kunnen verbeteren, brengen ze ook uitdagingen met zich mee voor degenen die in deze sector werken.

Lees verder

De verschillen tussen Operator A, B en C

Solliciteer je op een operator vacature, dan is de kans groot dat er gevraagd wordt naar een Operator A, Operator B of Operator C. Wanneer past de functie Operator A, B of C bij jou? Wat zijn de verschillen?

Lees verder

Ooit gehoord van het ploegendienst syndroom?

Werken in ploegendienst heeft veel voordelen. Zo krijg je doorgaans een lekkere toeslag en heb je over het algemeen meer vrije tijd. Het kan echter ook uitdagend zijn en gevolgen hebben voor zowel de fysieke als mentale gezondheid.

Lees verder

Via welke kanalen zoeken technici naar een baan?

Als werkgever in de procestechnieksector is het van essentieel belang om inzicht te hebben in de manieren waarop technici naar nieuwe carrièremogelijkheden zoeken. Dat verandert namelijk voortdurend. Terwijl sociale media vorig jaar domineerden, zijn dit jaar de websites van aantrekkelijke werkgevers in trek.

Lees verder
Op zoek naar zij-instromers?