bbl procesoperator opleiding en vacatures

Wil jij graag procesoperator worden en zoek je een BBL-vacature procesoperator om leren en werken te kunnen combineren?
Procestechniek helpt je aan die baan waarin je direct lekker verdient en jezelf kunt ontwikkelen.

Lees meer over jouw mogelijkheden of meld je direct aan.

operators bedienen machine

Procesoperator worden, BBL-opleiding volgen?

Je wilt graag een opleiding volgen tot procesoperator, maar niet eerst een reguliere BOL-opleiding volgen.

 • Misschien leer jij liever door direct te doen
 • Of kun/wil je de inkomsten niet missen. Als procesoperator verdien je wel echt lekker.
 • Je bent al wat ouder en voelt je niet thuis in de schoolbanken tussen mbo-leerlingen. Liever leer je als volwassene op de werkvloer.

Daarom zoek je een BBL-vacature tot procesoperator.

Procestechniek.nl helpt je graag met die vacature en opleiding. Er zijn verschillende mogelijkheden. Die leggen we graag voor je uit.

Opleiding BBL-procesoperator en andere opleidingsmogelijkheden

Als je aan de slag wilt als procesoperator, maar niet in het bezit bent van een diploma, dan zijn er verschillende mogelijkheden.

BBL-opleiding tot procesoperator

Je kunt ervoor kiezen om via een officiële instantie, zoals een ROC, een bbl-opleiding te volgen. De duur van de opleiding is afhankelijk van het niveau en kan per opleidingsinstituut verschillen. Wil je operator A worden, dan duurt de opleiding doorgaans 2 jaar. Voor operator B ben je 3 jaar onder de pannen en voor operator C zelfs 4 jaar.
Aan het einde van jouw opleiding heb jij een officieel mbo-diploma op zak.

Vapro-opleiding

Vapro biedt vakopleidingen binnen de procestechniek. Vapro-opleidingen zijn bekende vakopleidingen binnen de procesindustrie en worden door veel bedrijven erkend. Dat betekent dat als je een Vapro-opleiding hebt afgerond, bedrijven weten dat jij vakbekwaam bent om de functie uit te oefenen.

Volg je een Vapro-opleiding, dan is dat overeenkomstig met een bbl-opleiding: je werkt binnen een bedrijf en wordt begeleid door een praktijkbegeleider van het bedrijf. Met een Vapro-opleiding ben je doorgaans in 1 tot 2 jaar klaar met de opleiding. Meestal ben je dus veel sneller klaar dan als je een reguliere bbl-opleiding volgt.

De Vapro-opleidingen zijn ingedeeld in modules. Per module ben je ongeveer 2 maanden zoet. Maar jij bepaalt het tempo.
Heb je alle modules afgerond? Dan kun je de Meesterproef doen: de eindtoets. Behaal je deze toets, dan ontvang jij je Vapro-diploma.

Specifieke vakgerichte cursussen

Een ander alternatief voor een BBL-procesoperator-opleiding is het volgen van vakgerichte cursussen. Je werkt dan ook binnen een bedrijf, net als bij een reguliere BBL-opleiding of bij de Vapro-opleidingen, maar de leerroute is nog korter en heel doelgericht.

Binnen enkele cursusdagen heb jij al genoeg kennis opgedaan om aan de slag te gaan als operator. Wel wordt er in deze opleidingsvariant vanuit gegaan dat je goed begeleid wordt vanuit het bedrijf.

BBL-procesoperator, leren en werken-opties

Naast een bbl-opleiding zijn er dus ook andere opleidingsvarianten waarmee je aan de slag kunt als procesoperator. Wat past bij jou en jouw situatie?
Ga jij voor de bbl-opleiding, een Vapro-vakopleiding, of volg je doelgerichte cursussen? Jij hebt de keuze, er is altijd wel een leuke baan te vinden die aansluit bij jouw wensen.

Lees meer over leren en werken

Procesoperator BBL-vacatures

Ben jij op zoek naar een leuke werkgever waar je jezelf kunt ontwikkelen? Zoek je een leuke baan waar je werken en leren kunt combineren?
Procestechniek.nl helpt mensen aan een baan in de procestechniek.nl. Ook als je nog geen diploma op zak hebt, ben je welkom. Wij vinden de baan voor jou.

Hoe je te werkt gaat om die vacature te vinden?
1) Je zoekt naar een leerling vacature en solliciteert
2) Of je neemt contact op met Procestechniek en laat de zoektocht naar de juiste vacature over aan professionals.
Mogen wij jou helpen de juiste vacature voor jou te vinden? Dan kunnen we je helpen aan een baan die past bij jouw wensen.

Meld je aan als kandidaat, of neem contact met ons op. Wij helpen je aan die baan!

Start met leren en werken in de Procestechniek

Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op of bel ons direct!
Om je goed van dienst te kunnen zijn, adviseren we wel je eerst aan te melden.

  Stuur een bericht

  Optioneel

  Liever direct contact?

  Wij staan voor je klaar!